香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

香港ITU三項鐵人亞洲盃(2010)

升級   49.45%

該用戶從未簽到

唔使CALL VAN. 如果唔嫌早, 大會有車在上水接送. 好似4點半左右由上水開出. 我記得上年太緊張, 最後成晚都冇瞓就出發!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我記得上水係第一站, 跟手會去大埔, 沙田, 荃灣, 最後先入廸士尼, 所以應該唔使專登入黎上水等.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

10月23日(星期六)

Fun Distance (Swim 250m / Bike 10km / 2.5km)
1.
2.
3.

10月24日(星期日)

Sprint Distance (Swim 750m / Bike 20km / 5km)
1.
2.
3.

Olympic Distance (Swim 1500m / Bike 40km / Run 10km)
1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6.
7.
8.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 靜水 於 2010-7-8 18:48 發表
上年第一次玩半奥,好好玩,中咗毒,今年想玩全奥,不過練水游自由式游到2,3K間唔中好易脚趾公抽筋,唔知有セ方法可以令自已放心D呢??我成日担心,萬一抽筋時啲獨木舟睇唔 ...

游長途, 間唔中腳趾公會好易抽筋, 我都有呢個問題, 遇上咁既情況, 通常我會响踢水的時候做交叉腳, 用另一隻腳來踢鬆抽筋的腳趾, 通常好快就會鬆番. 不過到小腿抽筋時, 就會麻煩d, 遇到此情況, 就會轉為背泳姿勢, 用手划水至抽筋停止. 記緊要鎮定同個身要放鬆!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

剛剛透過SPORTSOHO報左ITU的OD!! 希望抽中去台灣墾丁玩埋70.3. 咁就PERFECTO 嘞!!

你地都快D報啦, 9折+有獎抽!!! 22/7就DEADLINE!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-8-18 10:27 發表

我開 7:15am, 如果無順風車, 我都係 call 的, 約 $2xx ,

我可以同你一齊share!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

1. 上水馬王 & Schnix (已網上留位 & 已過數)
2. kito (已網上留位,今晚去俾錢 )
3. Frankie & Belinda (未決定住, 因為兄弟雷利長征後可能即有飯局係lunch time, 要睇時間)
4. rockiec (已網上留位,星期一俾錢)
5. 王小虎(過左數,已確認)
6. Loud (今日去入數)
7. 三水
8. KOPO (今日先寄cheque去, 希望仲有位!!)

升級   49.45%

該用戶從未簽到

條鮎魚估計會响星期五晚游上岸, 到時風力會減弱, 星期日未必冇得玩. 不過, 到時海面肯定會比平日大浪, 游水會辛苦d!! 加上應該會落雨, 到時單車就真係要小心嘞!!! 避免炒車!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-10-20 17:04 發表
如果當日浪太大,可唔可以改晌迪欣湖游呢?hgjD115" />" />hj

GINNY話如果到時太大浪, 可能會SKIP左游水呢PART! 淨係單車同跑步. 我之前睇過D文章話如果比賽當日不適宜游泳, 游泳項目會改為跑步. 所以可能當日會變成跑-踩-跑. 如果咁樣, 就冇咁好玩LU!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我想問下果日個buffet會點安排?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-10-21 16:56 發表

該有得照食啦, 最新天文台個圖條魚該唔會游埋黎香港, 各位呢一兩日繼續返工, 星期日繼續ITU!!

有比賽就話入去食je! 無比賽就好似麻煩左d喎!! 啱啱出街見到天氣清朗, 完全冇打風的感覺!! 唔通係暴風雨的前夕???????

當然希望有得繼續比賽啦!!! 千祈唔好cut左游水果part呀!! 跑-踩-跑我死硬架!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-10-21 21:32 發表

如果真係"跑-踩-跑", 我可能唔會黎, 好彩而家個風走左     

如果跑-踩-跑, 我都可能打退堂鼓. 希望個風快d走啦!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

上星期六玩完半鐵, 未recover晒. 原先諗住黎hea玩呢個年尾盛事. 點知又話打風, 可能要取消. 好彩最後都有得玩, 成績最後都不過不失. 收雞sub3成功!!

游泳: 32:xx
單車連轉項:1:28:xx
跑步: 52:xx

總時間:2:53:xx (比上年慢2 分鐘)

睇番d相, 撞鬼囉!!! 原來比上年肥左好多, 我老婆話好似隻豬响度踩梗單車同跑步, 好彩冇游水相, 否則就有隻河馬在游泳!!

我一定要減肥肥!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-10-25 16:20 發表
個個都報成績
我又報下先

00:25:08 swim
00:10:02 T1
00:37:42 Cycling
00:04:55 T2
00:25:11 Run
01:42:56 Total
簡單黎講,樣樣都慢

今年都玩左三個三項比賽,明年挑戰OD

小虎兄, 睇番你d成績, 其實唔算慢. 游水可能差少少. 不過第日練多d就ok gala. 如果响15-20min就最好啦. 單車就一d都唔算慢. 平均時速都有32+km/hr. 要知道當日都有不少上斜位架. 跑步都差不多5mins/km. 都冇乜點爆! keep到喎. 轉項就熟能生巧. 下次sub1:30應該冇問題的.

+oil 啦!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-11-16 17:26 發表
請問你地收番d退款未呢?

我仲未收到喎

我比左acc no佢好耐, 但冇打簿. 所以真係唔知比番d退款我未