香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2010.09.26 - 香港三項鐵人挑戰賽2010 (本網全力支持,請留意post 1#)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

今件使唔使寫 longrun 个名, 件 3 印左 logo , 又唔使自已去取 3 ,
我上年件, 和爺簽左名, e + 仲未洗過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-7-7 11:33 發表
可能玩短,做好時間同轉項先~~

今年 bike 踩少 7km, 相對時间差距會拉窄d , 希望真係到時可以減到 145lbs
親呢個暑假進行地獄式 2 項特訓先得。
你係咪 fax 去報名架  dee hing?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-7-7 11:49 發表

我未報呀,有咩問題呢Loud 兄??

因為可以用 mail or fax, 睇你用乜野方式報咁,
幾時報名呀? longrun 會唔會同上年一樣?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-7-8 01:43 發表

我今日寄左信去參加, 係咪即係有機會抽獎呀?

會長講既係 ITU, 5 係 9.26 呢場,
$450.00 係咪拆左 (因為上年 TriA 要 $550.00, 参加過既有八折)?

有奘抽 (雖然朱中過, 但好吸引)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-7-29 12:14 發表
我的表格是郵寄的. 到而家都未收到任何email或其他方式confirm我的申請. 使唔使打電話去問下呢?

打下穩镇, 我 email , 一早收到 confirmation,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-30 08:33 發表

舊年見過有人租mtb 比賽, 但踩得好慢、好辛苦,
唔知係架車重, 定係佢唔識轉波...

租車真係越嚟越艱難, 舊年都租咗3、4次車去比賽,
又要下下入去細記book 車、 試車, 都幾煩!
計計下租多3、4次 ...

最重要係私家車, 自己踩開性能, 5 妥自己知, 安全最重要,
e + 玩 3 鉄既人越來越多, 租車都唔係下下可以 book 到
個幾架 RB 啦。
踩 MTB 徐非你想練腳力, 係咁俾人界, 好無引

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-8-30 09:56 發表

我係過來人,所以買左私家車

我都試過, ITU 逢車過車(俾人)
仲要不停有人响你後面係咁o益 on your right,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2010-8-30 10:35 發表
我想問下踩車如果慢o既時候,唔係by the left咩~~ 我未踩過比賽, 想問清楚呀~~因為平時踩街都係左上加落o既~

係呀靠左呀 ! 因為 d 快車係在你右邊上,
就係因為我慢, 佢地咪叫 " On your right " = 右邊有車上呀,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-9-6 13:32 發表

唔駛驚喎, 通常早一個星期, 我地會實地操練一次,
得閒可以過嚟試吓! 適應下賽道、轉項...

若果無晒rb, 唔駛特登入去"細記"喇!
可以响比賽當日先至租車, 慢慢揀!
老細"威哥"會 ...

無錯 MTB 都無法, 志在参與, 同時當去吸下毒,
一次過睇腼人地 d 戰車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-9-7 10:15 發表
唔通玩三鐵一定要有私家車????
租車代表棄權???(志左參與)???

功欲善其事必先利其器 , 又無須要去到 萬萬聲既私架車,
其實 1 架 1千樓下既 鋁架RB 己经可以去到好高速度,
事乎车主係乜野人, rockiec hing 就係當中表表者,
3 項最危險亦都多意外既我覺得係單車, 如果有 1 台平時
踩開既一定安全過臨塲先發揮去打天才波既車。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-9-17 16:26 發表
剛收到 MAIL;
你所選擇的T恤尺碼:M (相等於t-shirt製造商的尺碼 XS)

咪即好細件???

佢一早好似無俾個 size chart 出泥, 特然間 M= XS , 我估無乜人0岩 size,
搞手好有問題。

升級   0%

該用戶從未簽到

今次幾好 7:15am 先start, 唔使咁早, 希望 d 水凍少少,
又你件 longrun trisuit 出塲既時候

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2010-9-21 15:54 發表
哈哈, 我都係上星期第一次試著,怕跑包尾,影衰你地喎~~

好過我凸個 月南 出泥,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-9-23 15:52 發表
9.26當日我跑a比賽..咁妙7姐係要幾多點同咩時間要去到拎跑手包- -?
我係no.64

7 点  ? 6 點好到啦, 預備下做埋熱身差 5 多啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-9-24 11:30 發表
提一下
ITU 既比賽包在9月25~26日攞
咪淨係掛住9.26比賽
(唔肯定係咪所有組別都係哩兩日攞)

係喎, 有無人代我去攞, 呢 2 日都 5 得閑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-9-24 12:00 發表

呀!! 點解冇通知架??? 去邊度攞? 要帶乜野証明?? 我睇下星期六去唔去到, 去到幫你攞埋!!!

kopo hing, 你是在 10.9 前報名? 可能有機會第日取.
你無收到 TriA email?
去 time square, 25-26/9, 可以取,
不是去大球塲

2010910日或以前報名運動員領取賽事資料包之安排

基本資料
日期
     201092526日(星期六及日)
時間

上午11時至晚上7
地點

香港銅鑼灣時代廣場地面展覽場地

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-9-24 17:40 發表
我想買架二手或三手車呢...我念最好2500蚊樓下啦....價錢可以再傾...我原本係跑馬拉松...對三鐵都結下不錯既興趣= =所以想買架平平地既車囉=口=但係見到都好貴下新車...想請問一下有無師兄或朋友想賣車呢-.-"有既可以 ...

tn 兄你有 191 cm 高,要大碼先適合你。
我幫你留意下,如果有其它ching 放車,我 pm 你。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-9-24 17:44 發表

我住馬鞍山姐-.-念著4:30左右出門口...係馬鞍山跑去科學園當熱身-.-
係個m記早餐...慢跑10公里我念50分鍾內一定去到既= =v當天有人要係馬料水或者大學個到一齊跑去當熱身嗎=口=

跑 10km, 會不會太多,不如你由大學跑過來當熱身會好 d,
9.26 有機會來個合照。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-9-24 21:35 發表

你地大約幾點合照呀>"

暫時未有時間,我地會到 longrun booth 集合,然後會來個大合照,
到時見