香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

2010.09.26 - 香港三項鐵人挑戰賽2010 (本網全力支持,請留意post 1#)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

我都係新手,不過呢度好多高手,馬神同朋友仔有問題隨便提出,一定可以解答到你地~~

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能
報了名但無填屬會: 香港長跑網
一次過通知sportsoho
**請各人PM全名給我或花dee**

1. Kin (已PM全名)
2. wong.siufu (已PM全名)
3. swtcheng (已PM全名)
4. 馬神 (已PM全名)
5. kopo (已PM 全名)
6. RowerBee (已PM全名)

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能
**請各人PM全名給花dee**

2. wong.siufu (已PM全名) <--尚未收到小虎兄全名
7. 三水 (已PM全名)
8. kito (已PM全名)
9. drexler (Jeff) (已PM全名)
10.

其餘已收齊

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能

2. wong.siufu (已PM全名)
7. 三水 (已PM全名)
8. kito (已PM全名)
9. drexler (Jeff) (已PM全名)
10. Rico (已PM全名)
11.
12.

------------------------------------

全部收到晒,我地會處理,大家可以繼續加名~~

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能

1. Kin (已通知及處理)
2. wong.siufu (已通知及處理)
3. swtcheng (已通知及處理)
4. 馬神 (已通知及處理)
5. kopo (已通知及處理)
6. RowerBee (已通知及處理)
7. 三水 (已通知及處理)
8. kito (已通知及處理)
9. drexler (Jeff) (已通知及處理)
10. Rico (已通知及處理)
11. norman (已PM全名)
12. 阿基 (已PM全名)
13. key (已PM全名)
14. 孱鐵 (已PM全名)

------------------------------

11-14 4位已經收到全名,我地會盡快處理~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-7-21 10:21 發表
其實我吾明, 點解有好多人自己有屬會, 但係又係屬會: 香港長跑網?
可以同時報兩個屬會?

sorry Frankie 兄,而家先覆你,其實我地叫大家晌"屬會"填"香港長跑網",主要係俾一d 無屬會既longrun 會員以longrun 既名義報,就可以收到有longrun logo 既大會TEE 同埋代領比賽包,如果本身有屬會,又想得到上面所講兩樣野,可以照填番自己屬會,PM 俾我或者堅堅代為處理,因為我地唔係真正屬會,唔存在雙重屬會問題~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-7-22 12:24 發表
仲未報名tim....唔知full左未?

X2...無咁快掛....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-7-22 14:14 發表

係?咁我今晚拿拿聲搞掂佢!

o岩o岩報左,費時夜長尿多~~

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能

15. franklcf (已PM全名)
16. 711MF (已PM全名)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-7-22 12:49 發表
想問下各位:
如果無單車..但又要操可以點操????

租車~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-7-22 16:25 發表

如你借車比我.我就唔洗租...

無問題呀,你想要RB 定MTB?? 不過交收比較難就,如果係可以安排下~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-7-22 16:43 發表

雖然你玩A .. 我玩B 相差一個鐘.但都幾難就...

7兄你講比賽日?? ....我都係玩B...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-7-22 16:48 發表

你唔係玩A咩..你想玩好喲成績先???

係呀,上年玩A 志在完成,今年玩B 想做好少少時間~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-7-22 17:08 發表

比賽態度唔同咗喎..

你預計三項完成時間係幾多??

47-50min...不過今日一定未得...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-7-22 17:23 發表

你保守咗d喎..

游水希望4min 之內 > 而家未得,蛙式就可能得
車希望8min 之內一圈 > 之前部車唔o岩位,7月1先o岩o岩set 好個seat 位,未試,未開始操車,上年要成9min/lap
跑 > 呢個都ok既,4:30 之內1K 應該無問題
轉項 > 未練,未買比賽鞋

升級   0%

該用戶從未簽到

查實我講比賽鞋係指單車比賽鞋...
跑鞋我打算用spacer ar 算,將對鞋綁鬆少少,轉項時"贊"大力d,應該唔會好sai 時間,跑幾k 鬆少少無所謂~~

我應該要買對3t 單車比賽鞋,我知道比賽貴,我要求唔高,想買對平D,Jason 兄有無好建議??

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該晒幾位~~

Jason 講果對shimano 我都有留意呀,平果對網上搵到標7xx...原來無晒拿,我不直大約1K,下星期一我到呀,到時再傾,教埋我點用橡筋,唔該晒~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2010-7-25 17:21 發表

DEE C HING,已PM 你全名了。謝謝

人工智能

15. franklcf (已PM全名)
16. 711MF (已PM全名)
17. cb34 (已PM全名)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-7-24 22:35 發表

我都想學.... , 但星期一去唔到, 花子學完可以遲D 教番我嗎?

好呀馬神,駛唔駛拍片~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 easonzhangjm 於 2010-8-7 07:28 發表
大陆跑友咨询各位好,我係大陆广东江门既跑友,想参加今次926铁三,有问题想咨询,
1:我想租单车,但打电话去火炭果间单车店,话一定要亲自去俾钱先可以租车,我173高,请问可否有边位大虾可以帮我租车,最好可以租到铁三车,如果无既话,公路车都无问题,比赛当日我直接俾翻现金呢位好人~
2:存包问题,我周六先到香港,听闻比赛无得存包,点解决?
3:住宿问题,去比赛场地最近既价钱最合理酒店係边间?

Eason 兄你好,香港歡迎你~~

小弟嘗試回答你的問題:

1. 如果Eason 兄有需要,代支租錢小弟或者其他師兄可以代勞,不過租車服務一般只係比新手用,一定無鐵三車,只有少量鋁/鐵架公路車,依上年經驗,而家去租都未必租到,所有好大機會只租到平價山地車,小弟建議,如果Eason 兄係鐵三老手,不如運車落黎~~

2. 存包問題,Eason 兄自己一個人黎? 大會不設存包,但係長跑網有個灘位可以俾師兄放野,但本網不會負責存放者任何財物損失,建議師兄唔好帶證件同貴重野去~~

3. 住宿問題,價錢提供唔到,walk in 客會貴好多,建議師兄搵番你當地既旅遊代理,而地理上,以下三間酒店最近,其中凱逸酒店-沙田甚至步行可至,俾妳參考下啦~~

http://www.hotelhk.com/?hotelname=&district=008&grade=&price=0&sort=az&promo=0&eng=