香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

2010.09.26 - 香港三項鐵人挑戰賽2010 (本網全力支持,請留意post 1#)

關閉 [複製鏈接]

升級   84.4%

該用戶從未簽到

菲菲, 可以租車, 無問題

不如你約埋其他女鐵人一齊玩啦!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-8 12:28 發表
諗住報~~~
想問下有冇人舊年join過佢既training呢?
有啲咩教架? 大家會唔會報埋呀?

菲菲, 你報名?玩哂定係接力先?
個training係講下條比賽路線, 轉項有咩要注意等等

其他女鐵人都有興趣喎,你唔叫埋佢地報?

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2010-7-10 21:16 發表

我都想試下短距離, 但真係無踩過車喎, 典蒜?

好簡單, 咪去踩下law
約埋其他女鐵人一切去啦

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-8-20 14:59 發表
慘啦...衰到無朋友...個個都叫我去租車...要買二手車差唔多要3千蚊左右...
租就40蚊一日...比賽個日租就要150蚊連頭盔...
e家練緊游水....5百米用左我35分鍾左右-.-"死啦差左好多啦-.-
仲要練第2轉可能急過頭抽根 ...

師兄, 你又唔洗咁擔心, 你有無聽過有一班Iron Ladies,佢地都係啱啱玩三鐵, e家每個星期六都會操一次車, 速度唔會太快, 而且佢地大部份都係租車, 你唔介意的可以一齊呢玩

聽日10:00-13:00
佢地會9:45係我舖頭集合, 換衫同放行李, 然後一齊去租車舖

9,10月仲有訓練班, 今次仲歡迎男士加入, 你可以去呢度睇下
http://zh-tw.facebook.com/pages/Dashing-Iron-Ladies/129068990464210?ref=mf

我pm我個電話比你, 你如果聽日想唻玩, 就打比我, 我叫Ginny

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-8-20 17:10 發表

男士都報得!?!!

泳班有d 興趣!

係呀, 今次男士都歡迎, 9,10月都有大賽, 唔可以太偏心既

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-8-21 18:42 發表
豆腐鐵人
http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php
↑這個很感人阿.....當初我也是為了生活才把跑步放棄了2年多....
可惜現在以經比不上以前...雖然我只有25歲...但感覺就好像一天比一天退步...
加上 ...

識得唔甘心証明你仲有火, 唔甘心之餘用行動實踐証明你唔係只講唔做的人, 值得鼓勵!

不過完全放棄工作真係要好大勇氣, 搵d自已有興趣的工做或者比完全唔做會更好, 加油啦

我又pm左Iron Ladies 9.26賽前練習的時間表比你, 有興趣可以一齊唻, 多d人一齊練習, 效果會好好多

升級   84.4%

該用戶從未簽到

Dashing Iron Ladies第一次參賽, Vivian話我地可以擺野係到, 唔該哂咁多住師兄師姐啦!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-9-27 11:06 發表
第一次玩三鐵... 感覺良好......中左毒......黎緊要加緊練習24/10 itu

尋日最大問題都係落水. 一起步.. 完成適應唔倒所有人從四方八面地來.. 有少少"呼吸"唔倒既感覺..跟周邊的人不停地碰撞.  本來游自由式亦馬上 ...

要習慣係海到同人一齊游, 我地練水時會幾個人係同一條水線, 一齊游, 咁就可以模範比賽時的擠迫

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2010-9-27 11:14 發表
菲菲已經諗好下年啦~~ 我地唔係玩接力咩~

玩接力?! 都得既, 不過要玩完個人, 然後玩接力喎