香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

2010.09.26 - 香港三項鐵人挑戰賽2010 (本網全力支持,請留意post 1#)

關閉 [複製鏈接]

升級   14.33%

該用戶從未簽到

我想問下呢個比賽係咪野距離呀? 同點報名呀?條LINK 無寫喎?

同埋8月1 號係同一個地方都有比賽喎(三鐵總會網頁睇到),兩個係唔係一樣呀

升級   14.33%

該用戶從未簽到

長跑網個攤位可唔可以放D跑步野賣下呀。好似跑步背心呀,T-SHIRT呀,三鐵鞋帶呀,三鐵比賽帶呀。除了GINNY C TSE 同銅鑼灣,要買三鐵用品的地方唔係好多。

我聴朋友講外國D比賽都會買到好多平嘅三鐵用品(通常都係舊款)。
唔知香港興唔興?

升級   14.33%

該用戶從未簽到

小弟報了A course ,有T-SHIRT 送,正。

升級   14.33%

該用戶從未簽到

FRANK C hing 。我都係荃灣人,不過我係荃灣地鐵人,唔係西鐵人,唔知你會係邊到游水呢,可以一齊玩下呀?

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-7-12 18:20 發表
我有時跑青公 有時跑城門谷track 同 公園
游係愉景新城 或城門谷(好少去, 太太太多人)
我游得慢, 蛙仍然快過自...水感好時蛙可以1min 1個塘 不停游, 但自由keep 1min10s 內10個塘都照辛苦.
所以游水真係水皮到 ...

時間夾,一齊玩下啦,已PM你我的EMAIL。

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-7-22 12:09 發表

sorry Frankie 兄,而家先覆你,其實我地叫大家晌"屬會"填"香港長跑網",主要係俾一d 無屬會既longrun 會員以longrun 既名義報,就可以收到有longrun logo 既大會TEE 同埋代領比賽包,如果本身有屬會,又想得到上面所講 ...

DEE C HING,已PM 你全名了。謝謝

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-7-22 17:17 發表
我希望926可以出新車比賽(戰機重等緊paypal reg code就可以出)
如果我真係有新車, 我都吾介意借出caad9比荃灣d ching ctse去比賽. 係就係重左少少. 如要完成比賽就冇所謂啦. 合5呎7-10 身高朋友.

Franklcf C HING,恭喜你有新車,荃灣人在此,唔知可唔可以借出架caad9來賽10月迪士尼呢?我諗緊報全奧定半奧好。

升級   14.33%

該用戶從未簽到

sorry. 我唔知無價錢都唔得。我已DELETE 了。

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 swimbikerunner 於 2010-9-7 11:18 發表
如果有興趣(有$的話當然最好啦)我覺得買架私家車都係好架!
租得十次八次,條數都係番度咁啦。。。。
同埋最緊要係有架自己熟悉性能既車,踩0係上0黎都得心應手D嗎!

不如我又分享下,我的二手車,是一次去世X租車時見到一架TCR3,佢放咗係出面同其他車一齊,我問佢個架租唔租比賽。跟住佢見我成日去租,就問我買唔買。架車超新(我見就9成新),都只係半價。所以租車的師兄可以下次問下老細有無平平地的二手野。

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-9-17 16:53 發表

佢一早好似無俾個 size chart 出泥, 特然間 M= XS , 我估無乜人0岩 size,
搞手好有問題。

會唔會係做個間廠是(XS),但圍起香港碼都係M 呀。

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-9-20 16:23 發表
請各位注意,以下比賽編號已安排比賽當日到longrun 攤位領取比賽包 :

129231334473574675799815191561015811215122191324714301153031636017538185541955520556215682258023603246492565026651276552868929698307 ...

收到,到時見。

升級   14.33%

該用戶從未簽到

我都是第一組,希望唔好係單車道上比下一組的人追到。

升級   14.33%

該用戶從未簽到

恭喜JOSON 兄

寫NO 個D MARKER 個 D色唔知點解上咗件衫到,
漂白水到唔得,
唔知有無人知點樣可以清咗去呢?

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-9-26 22:14 發表
游水長期坐包箱...游水好左都用吾著, 單車一定有一定進步, 跑步好悶. 都算滿意.
對time ulteam 好食力...正
因右腳板水泡問題...所以要著襪...但左腳鞋竟然一穿落去一跑有粒大石仔...整估我 ...即除鞋 ...

跑步個PART 我都覺得好悶,前後左右都無乜人,折返後見到馬神兄,傑師兄同一位唔記得名的師兄,D腎上線素先出來。最好玩係最後400有幾個人追上來,我就同32號(我係31)鬥,嬴了1 個身位。

游水真係唔係好重要,我上水個時附近的車很多都未出,但最後我都只係嬴了32號一個身位。

升級   14.33%

該用戶從未簽到

快過1 AUG 10 分鐘
成績係同組一半。
睇返成績好刺激,一齊衝線的三個人都係差一秒。如果有影到果張相就正。

游水加返250 比佢,都快3, 4 分鐘。
又有進步。