香港長跑網  - 長跑長友

樓主: caffeine
打印 上一主題 下一主題

新紮師妹報到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Hi Caffeine師姐,

歡迎妳加盟長跑網, 何解會叫自己做caffeine ge?

升級   92.85%

該用戶從未簽到

caffeine師姐,

如果跑步之前飲(特別係長跑)對某些跑手是會有一定嘅影響. Caffeine可以使到人的心跳加速亦會增加小解嘅次數. 至於血壓, 是沒有問題的. 小弟亦是愛飲咖啡之人. 但不是日日都飲. 小弟放假喜歡自己在家煲/沖. 而小弟十分之嘴"deal", 只喜歡gourmet coffee, 特別是夏威夷Kona coffee. 但點都係鐘意香港嘅港式奶茶和
鴦.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-6-10 17:04 發表
日日都要嘆杯鴛鴦先開工
其實知道是不太健康的 hjhvbj" />
不過一來喜歡飲,二來持住時常跑步便不怕肥 (心理上)....... " />  

ram兄,
如用代糖和sugar free and fat free唧coffee creamer都係end up大約15 to 20 calories一杯咋.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-6-10 18:57 發表
lvrunner兄:
小弟自製的鴛鴦係落全脂煉奶,夠滑.........但勁肥! " />
睇黎係時候轉一轉,試下ching的建議
又或者weekdays只飲中國茶,
星期六,日就先可以獎勵下自己~

ram兄,

啲煉奶其實唔係好肥, one tablespoon都係3mg嘅fat. 但糖份超高, 成廿幾mg. 一個星期一杯都okay啦.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

乜caffeine師姐都鐘意Monchhichi公仔呀! 我家大人是Monchhichi收集狂, 屋企多到數唔哂.