香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2010.11.7 第33屆香港綠色半馬拉松

關閉 [複製鏈接]

升級   86.6%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

回復 16# 的帖子

呢條賽道全程有9成都係上斜同落斜...上年差1公里多d見到個女仔趺到係地下仲正傷左快面...自己又幫唔到手...慘佢真係慘....不過呢場比賽真係跑全馬既好好訓練既比賽...因為上落斜會令到雙腳既壓力多左好多...對對腳既耐力有好大幫助...仲有...嘿嘿...我個人認為上落斜同平地既跑法係唔同...轉腳同用力要睇自己能力先可以做到最快既時間...可惜今年跑渣打出左長青後過左5公里左右唔知係咪比馬路d貓脈石正到隻右腳搞到我傷左跑唔到-.-"過半馬個時只係1小時20分鍾左右-.-搞到我行左成2個鍾返終點=.=今年真係慘痛經歷...好彩最後都有女朋友鍚返=.="不過就養傷養左成個星期先可以再跑得返-.-"平時想練習可以搵下我..我通常係大埔或馬鞍山跑到大圍個頭來回跑....跑幾多轉就睇自己個日既體能啦- -逍常都係大圍起步->耿鞍山->大圍->馬鞍山->返屋企食飯=.="v
    facebook:[email protected]    <--搵我啦>"<要多d人練先可以有進步家>"<

升級   86.6%

擦汗

呢個比賽全程都係上落斜...比正常既半馬辛苦好多...但係如果呢個比賽可以係1:30小時內完成到呢...跑全馬一定夠時間..
    不過要注意自己既關折...因為上落斜關係好耿會仆到同正傷...
    我跑左呢個比賽4年今年第5年....每年都有人係斜路仆到-.-so各位要玩既小心點囉...加吧各位長氣達人=口=

升級   86.6%

擦汗

原帖由 hohing 於 2010-8-1 12:46 發表
    講明係綠色半馬,緊係要環保啦。既然舊年D紙杯用完再用(或者又再用......),之後又冇人出事要入醫院,就已經證明呢個方法冇問題啦。
    紙杯循環再用係環保方法冇乜爭議,是否衛生呢,就見仁見智,純係心理問題。總之冇 ...

師兄....正常如果練習夠既...身體體內水份夠既...跑呢個比賽係唔需要係水站飲水....我近呢3年都無飲...
    同跑渣打...我都係過左25公里先開始飲水....其實我見都好多人會自己會水去飲囉=.="