香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

沙田歡樂跑慶2008年北京奧運會及馬術比賽(比賽日期9月14日)

關閉 [複製鏈接]

升級   11.35%

該用戶從未簽到

勁鐘意呢兩張相,再經瘋狂兄邀請,一於去馬

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-7-26 09:08 發表

O....太感動呀, waiwai兄, 有一份堅持與執著, 為左小弟搞到閣下.....好....的起心肝脾肺腎, 星期一寄報名表.
哈哈Gills哥,我呢個懶鬼都寄左form la

升級   11.35%

該用戶從未簽到

剛剛記起自己未取號碼紙等,想問問有無當天參賽的師兄/姐住得近力行社或會於近日去取?如方便想麻煩代為領取。thx

升級   11.35%

該用戶從未簽到

真係!?太好喇!我問過佢地話要封授權書。不如我寫好pm比你?thx

升級   11.35%

該用戶從未簽到

waiwaibrother 兄,想問下你件衫要咩野碼?

升級   11.35%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 Gills 於 2008-9-10 16:58 發表

紀念T既L碼 = 長跑網背心既M碼, 我諗waiwai兄同我一樣, 但yungwai兄比較肌肉型, 建議你取XL如有, 因為我地果日去

升級   11.35%

該用戶從未簽到

唔該晒gills 兄,咁即係Lo拉。Gills 兄你狀態如何?我就懶到死,又幾個禮拜無衝圈,星期日分分鐘PW

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 waiwaibrother 於 2008-9-10 23:02 發表
死喇!死喇! 還有四天就要比賽,好黑仔受傷了,可能是上星期六練習用力過度導致,昨天睇左廣華,醫生話左邊盤骨位內肌肉發炎,要食消炎藥及搽藥膏。但係今天試下用力都有點痛(行路就冇問題),請問有冇ching ctse有 ...
係呀,聽話啦。唔好"格硬尼"!

升級   11.35%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 Gills 於 2008-9-11 08:38 發表

Good News! 祝你PB成功 我就避免PW成功

升級   11.35%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 kenneth 於 2008-9-10 17:22 發表

Hi Kenneth, I call the organizer and they said only size S and M still available. Do you think either size would be suitable for your sons so one of them can have a running vest?

升級   11.35%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 kenneth 於 2008-9-11 11:26 發表
好呀,咁我就勞煩慢子兄幫我要件M啦。
慢子兄,已e-mail授權書給你,Thanks a lot!

升級   11.35%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 kenneth 於 2008-9-11 16:48 發表
到時大家都要加油!

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 waiwaibrother 於 2008-9-11 23:19 發表

7兄就不如改6:30am.在屯門263站集合啦!大家到時唔駛咁趕......各屯門友有冇問題呢?
yungwai兄到時6:00am.一起出門口出發好嗎?
威威,昨晚見到七哥時跟他約了6:45am在西鐵站的263巴士站等。你想點從新屯到西鐵?506?我依家計緊數,覺得我地可以6:30am新屯中出發,行去豐景園(6:45am),咁就一定截到七哥佢地,又唔駛等多程車。

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 慢速小子 於 2008-9-12 11:24 發表

己取了
唔該晒

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-9-12 09:53 發表

waiwai 兄,有我陪你,我腳傷未好,呢兩日重腸胃炎,,食左藥就成個人無晒力,昨晚跟跑連呼吸都無力,
不過914一定到
怪唔得拉七哥,我昨晚見你都唔係好精神 ,o的藥唔好食咁多(抗生素除外),補多o的水重好

升級   11.35%

該用戶從未簽到

未來數日空氣污染處高水平

from: http://hk.news.yahoo.com/article/080912/4/86xi.html
環保署    發言人說,預料未來數日的一般及路邊空氣污染指數    仍會維持在較平時高的水平。

環保署今日下午三時於東涌    、元朗及中西區一般空氣監測站錄得的空氣污染指數,分別為125、102及108八的甚高水平,臭氧是引致這些監測站空氣污染指數超標的空氣污染物。同時,中環    路邊監測站錄得的空氣污染指數,也達115的甚高水平,引致超標的空氣污染物是二氧化氮。

受到一股大陸氣流及現時在台灣    附近的颱風「森垃克」的外圍下沉氣流共同影響,華南地區天氣普遍晴朗及炎熱,風勢較弱。由於風勢微弱,令本港及珠江三角洲區內的空氣污染物積聚,而充沛的陽光及酷熱天氣有利污染物透過光化學作用產生臭氧,令區內臭氧濃度迅速上升,因而令一般空氣監測站下午錄得較高的臭氧水平。

發言人指出,由於區內臭氧水平的增加,令市區內汽車所排放的氮氧化物迅速氧化為二氧化氮,加上風勢較弱而令污染物難以擴散,故此路邊的空氣污染指數亦上升至甚高水平。

everybody running in these few days should take good care~~~

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 waiwaibrother 於 2008-9-13 00:17 發表

唔好啦!搭506過去,我唔想7兄周圍搵人,我地要聽領隊話,冇問題就6:10am係第7座等,駛唔駛我打電話叫你起身呀?(要就講個時間我知)
okok, c u 6: 10am block 7. no need to morning call la. but if u don't see me, then call me la........

升級   11.35%

該用戶從未簽到

恭喜咁多位
我就一如賽前預測,pw成功
皇上,咁搞法,我實拖累長跑網半馬大軍,你睇下駛唔駛換人啦。
真係不知所謂,我真係要好好反省下。

升級   11.35%

該用戶從未簽到

回皇上,微臣本周日已約好百里毅行練習,不能來操,臣謹致歉。

其實我最難過係,前日跑出運動場無耐我已經重覆問自己:「咁辛苦做咩?不如返轉頭算啦」
跑到後尾完全無唸住加速,剩係唸住完成就算。入到運動場俾10個人過。

近期練習都有近似情況,睇到大家咁好興致我都唔想講,但我真係覺得自己無以前咁enjoy跑步。以前跑得幾慢都唸住要衝返黎,依家無晒呢種感覺 真難受........

升級   11.35%

該用戶從未簽到

咁多位師兄師姐,多謝晒你地的鼓勵同意見,唔好意思借用左呢度講自己o的衰野。

我都知呢個完全係心理上問題,年初跑渣打時病左兩個禮拜,一路包雲吞都跑完;依家熱少少就話放棄實在唔要得

我其實近期都嘗試做其他運動令自己refresh一下,希望可以重捨享受跑步個種感覺

多謝晒大家,老土o的講句,搵到自己的興趣而又可以持之以行係一種