香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

沙田歡樂跑慶2008年北京奧運會及馬術比賽(比賽日期9月14日)

關閉 [複製鏈接]

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-9-2 11:46 發表

為彌補閣下未能出席之苦, 小弟唯有盡快跑完全程同"義公"九龍皇影多D衝線照比閣下欣賞, 如未能解悶, 請於大海途中, 尋覓美食, 睇吓今年有冇機會由C兄帶隊, 搞團大海跑馬美食之旅.

一班男人過大海,個permit仲難攞過1個月跑4個比賽…

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-9-11 10:02 發表

唉﹗上星期米拿兄都有跑,但係唔知ching 有冇報喎。

我黎自首先…我有報…到時會蒲頭…

o個日跑完之後睇下仲有無命,可能會執多10km,加量嘛…

升級   81%

該用戶從未簽到

非常高興見到咁多位CHING,一早知道天氣不尋常咁熱,對造好時間已經唔樂觀,一早熱好身就同其他跑友吹下水等起步。由於今日起步時見高手唔多,所以特別試下前段去盡,盡早走甩而後段留力等人追上黎先再走過…

頭2KM應該KEEP住3:30/km,去到第3km就放慢少少到3:40,去到u-turn 14:30,我都覺得好快,不過就將第三名放離左100m度…而我隊友就已經影都無,半分鐘有多…u-turn後只能夠keep住3:50…一路都不停望後面,以為後面追唔到自己…所以淨番2km o既時候更加慢到3:55/km…回程差唔多慢過去程1:00,以29:56番終點…後尾 睇番成績先知同組第三名原來只係慢我4秒度…只係我睇唔到,如果俾佢追到真係自己抵死…

今次仲得到皇上御賜長跑網衣一件,當然即時換衫上台攞獎!

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 yungwai 於 2008-9-16 18:19 發表
回皇上,微臣本周日已約好百里毅行練習,不能來操,臣謹致歉。

其實我最難過係,前日跑出運動場無耐我已經重覆問自己:「咁辛苦做咩?不如返轉頭算啦」
跑到後尾完全無唸住加速,剩係唸住完成就算。入到運動場俾1 ...

可能閣下只係心理上有少少厭跑…當日常操練過度重覆一個pattern 就會有機會有咁o既情況出現,建議如果之前太多長課o既可以改跑短少少o既tempo run,等個身體感覺到有變化,心理同生理都唔會太厭…

如之前跑太多interval或者太過著重時間的話就反而試下唔戴錶跑,唔使成日望錶搞到自己好大壓力…甚至做下其他運動,唔好跑,餓下自己一排都可以一試…

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-9-16 11:20 發表
恭喜..米拿兄攞獎, 你同你隊友真係好強,見你地回程非常輕鬆....
恭喜曬噤多位網友pb 成功...

係當日無乜高手先有機會偷雞o者…我隊友就真係輕鬆喇…同我跑左1.5km我頂唔順叫佢走佢先慢慢加…

話晒佢都係全馬跑到under 2:40…呢個只可以當係一課夏天訓練…