香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

沙田歡樂跑慶2008年北京奧運會及馬術比賽(比賽日期9月14日)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

上次去馬完畢,大家又話要抖鼠,九月仲好夏天喎!點解.......?聽講大家要去報仇,咁我今年就放棄可樂比賽而參與大家的報仇局啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 8# 的帖子

Onon兄,一個月跑兩次比賽對我來講會死人嫁!不過,如果到時有好多Ching&Ctse都參加可樂仔比賽小第就奉陪到底。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 18# 的帖子

ching,可樂盃好似28/9跑,不過賽道就唔知有冇改。如果改都不錯,因為我跑左兩年都幾辛苦,一來太熱,二來大部份是直路,感到好似跑極都未到終點。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 8# 的帖子

件衫都幾OK啦!現在都擁有兩件,有得玩,又有衫,仲有紀念品,都幾低玩嫁!這個比賽都是我第一個正式參加長跑的比賽,路程幾適中(7km)又易跑(9成直路),係條路窄一點,真係適合初學者參加。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 3# 的帖子

kenneth兄,今次係米你渣大旗呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-6-14 15:35 發表

當然等 gills 兄返來渣大旗啦﹗另外小弟都仲未攞到"9月14日不反對跑步通知書",如果小弟攞到,都有勞ching 預早帶小弟行一轉。

到了九月開學真係好忙嫁!所以趁這個暑假有嘜比賽就去參加喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

我都報左名喇!希望到時大家報仇成功!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-7-25 09:54 發表

唔係8月底先係Deadline咩, 我經常都係死線前先報, 唔殺到埋身都... 仲未報.

Gills兄,你快d報名呀!我為你差d家變 ,點解?是原我唔知道914是中秋節的大日子,話說外父在三月時隻腳做左一次手術,他做完手術後第一個願望就是想中秋節(要早一天出發)可以返鄉下探親。最近才記起此事,但為了這場報仇大戰,我一定向大人爭取到底 .......

升級   0%

該用戶從未簽到

死喇!死喇! 還有四天就要比賽,好黑仔受傷了,可能是上星期六練習用力過度導致,昨天睇左廣華,醫生話左邊盤骨位內肌肉發炎,要食消炎藥及搽藥膏。但係今天試下用力都有點痛(行路就冇問題),請問有冇ching ctse有d極速治療方法呢?

還有屯門友914當天是否一起集合前往呀?7兄請出時間同地點吖!謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-9-11 08:35 發表

waiwai兄傷左就唔好玩啦,比賽多的是, 雖然今次好熱鬧, 如果想過黎, 最多黎吹吓水算啦, 或者好似"九龍皇"咁做義公, 幫C兄/C姐影吓相吧.

謝謝大家關心!等我食多兩日藥再睇下情況先啦!到914早上再決定跑唔跑,就算萬一唔跑得,我都會到場為各ching ctse打打氣 。不過我會為自己努力爭取出賽,因為實在太期待這場比賽.......大家當天努力呀!特別係Gills兄你呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-9-11 12:43 發表

7兄,小弟當日應該都會於屯門出發,請預埋小弟一起集會前往,可否pm留手提給我到時電聯。
另263巴士班次比較疏落,同埋轉車要預時間等,一個鐘一定去唔到馬鞍山運動場,如果唔想到時咁趕可以約早15分鐘。

7兄就不如改6:30am.在屯門263站集合啦!大家到時唔駛咁趕......各屯門友有冇問題呢?
yungwai兄到時6:00am.一起出門口出發好嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-9-12 10:09 發表

都跑小左好多啦,不過914一定到場行都行左去.....
都係個句,,c hing 唔好跑係我後面..哈哈....

7兄,你說得對!就算行都應該行到返終點,不過我會嘗試跑,唔得先收慢。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungwai 於 2008-9-12 09:32 發表
威威,昨晚見到七哥時跟他約了6:45am在西鐵站的263巴士站等。你想點從新屯到西鐵?506?我依家計緊數,覺得我地可以6:30am新屯中出發,行去豐景園(6:45am),咁就一定截到七哥佢地,又唔駛等多程車。

唔好啦!搭506過去,我唔想7兄周圍搵人,我地要聽領隊話,冇問題就6:10am係第7座等,駛唔駛我打電話叫你起身呀?(要就講個時間我知)

升級   0%

該用戶從未簽到

今天真係好熱,有傷在身關係起初3K都唔咁跑得太盡,跑順後覺得可以應付就開始加速,結果回終點看見大會個鐘時35'58",我都嚇了一跳,竟然快過上次荃灣奧運跑8K的時間分幾鐘。 我越來越開心同各ching一起比賽,比賽途中的互相鼓勵真係可以讓自己跑得更快.......下次比賽再見啦!
再一次恭喜米拿兄得獎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-9-15 07:45 發表

Right, 今次大會好細心, 8k有成3個水站, 來回可飲6次, 今次雖然熱都有C兄PB左, 先恭喜各C兄, 特別係瘋狂兄, 話就話主場, 時間真的是練返黎, 冇充足既操練主場都跑唔起啦, 仲有miller兄, 長跑網T終於上台啦, 米拿 ...

Gills兄,遲早一定輪到你穿著網衣上台領獎嫁喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungwai 於 2008-9-16 18:19 發表
回皇上,微臣本周日已約好百里毅行練習,不能來操,臣謹致歉。

其實我最難過係,前日跑出運動場無耐我已經重覆問自己:「咁辛苦做咩?不如返轉頭算啦」
跑到後尾完全無唸住加速,剩係唸住完成就算。入到運動場俾1 ...

偉兄,咁快就唔想跑?還記得第一次認識你是430屯荃跑練,當晚我都沒有把握能跑足全程(第一次跑咁長路程),全靠閤下在我前面引路先能夠順利跑入屯門,未夠半年你的毅力就咁快冇晒,唔會掛?加油啦!年青人不要咁快放棄呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

Overall67,chip time:35'55"
成績真係比想像中還好