香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce
打印 上一主題 下一主題

8月22日東涌操練

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

好似今個星期日, 又要去溜冰 ,
睇下說 5 說到大人改溜 6:00 o個場,
上星期日多得 3 水兄義戴我先趕得切下場,
無請到你食 lunch, 5 好意思, 下次補返

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-8-20 09:28 發表

你早走咪就你囉hgjD115" />" />hj

舍舍

升級   0%

該用戶從未簽到

今次想試下
妖獸級》100KM+10KM
呢排飲食有返 d 節制, 即時瘦了 2lbs (午歺飲 熱 0 水, 5 + 糖),
+ 上游多水, 跑起上來爽好多, 但首要 5 好受傷及操勞過度,
希望 9 月减到 145lbs 時, 再挑戰下 2/3 途程,
100km + 21km,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-8-20 11:38 發表
好吸引呀!!!!!!!!!!!!!!!!! 可惜冇得玩!!

又去印度食 curry,
又要gym room 自隊 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-8-20 11:40 發表
我星期六操長課. 星期日只踩車, 吾希望過勞. 你地跑時我踩住影你地先.
最少都100km bike, 尋日操左70km 車都好順, 長東路應該可更順.

希望唔好下雨, 呢排一日之內可以又晒, 又雷雨, 又勁晒,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-8-20 13:28 發表

落雨應該唔出動勒,怕炒車,有陰影

無問題到時睇天氣, 落雨地濕自動取消,
當天我會改為 21km run, 2km swim.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-8-21 10:48 發表
我想扮半人獸 》75KM+10KM

有無人可以提意下點補給, 想學下野

我上次帶 :
1。1 公升 水特
2.  2 公升 水 (1 litre, 500ml x 2 bottles)
3.  power bar x 2
4.  power gel x 2

將 1 公升 水特 ,   1 公升 水 放橋底每次即 25km 到加 水,水特一次。
開始時吃 power bar x 1, 15分鐘後飲 150ml water, 15分鐘後又飲 150ml 水特,每 15 分鐘飲 150ml 水 或者 水特 一次,
一圈返回橋底加一次, 40km 後 又吃 power bar x 1。 下車後吃了 power gel x 1.

上次踩 74.5km, avg, 25.7km/hr, 下車後 rest 5-10分鐘, 感覺僅僅有小小累,還可以 keep 5‘45/k, 跑了 10km.
今次 100km, 可能要吃多 power bar x 3.