香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl
打印 上一主題 下一主題

各位領跑員來揮揮手

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

亮哥, 你好.

其實我之前都有帶視障人士跑,
    不過, 嗰陣主要係喺石硤尾上面配水庫練習.

我係跟 [健康跑步社] 有哥, Kitty 佢哋一齊架.
    我估你帶嘅, 都係嗰批視障跑手. (?!)

我覺得, 只要有練習, 其實好易上手,
    而且唔需要擔心自己跑得快定慢,
    因為到時教練或負責人會安排到個適當跑速俾大家.

可惜我返工時間多咗又住得遠, 所以都好耐冇去嘞.   

升級   0%

擦汗

亮哥亮哥,

經過 Unicef 半馬 / 10km 後,
    唔少長跑網師兄, 或者我 Yahoo-BLOG 朋友, 都對領跑有興趣.

由於我好耐冇去同運動員一齊練習,
    如果其他師兄跑友有興趣, 可以請他們看這裡及聯絡你嗎 ?!

十二月時間仍然如下 (?!)
    逄星期二及四,晚上7點正,於石硤尾公園體育館等.
    逄星期六,晚上五點半,於坑口地鐵站B出口等.(將軍澳運動場).

謝謝亮哥.
    謝謝其他師兄師姐跑手.

雖然我好少去, 但係如果可以幫到其他人參與, 都開心呀 !

升級   0%

擦汗

原帖由 allanccl 於 2010-12-16 23:52 發表
    其實長跑網有好幾位師兄師姐(例如Fanny、鬼影、得得地等等)已經做了領跑員好耐,只是保持低調,這個獎應該領給他們的。

我自己, 低調到唔見咗人.   
    (我唔係一個好榜樣.)
    今日收到佢哋張證書.   

原帖由 allanccl 於 2010-12-29 11:41 發表
    另外,大除夕12月31日由下午三時開始,在沙田體育學院有個愛心籌款接力跑迎新年,會直至午夜倒數開香檳慶祝,歡迎參加。

哩日我放工後都會去, 下晝留到可能黃昏夜晚.
    亮哥 及各位師兄師姐, 到時見.   

升級   0%

擦汗

原帖由 allanccl 於 2011-2-18 16:02 發表
    非也,是北馬的拍檔.....阿聯。

高手 !   

亮哥加油 !
    我唔係好清楚邊位視障跑手會跑,
    又唔係好清楚邊位義工會帶跑.

到時見到嘅話, 會叫聲加油打氣 !
    (不過, 亮哥同阿聯一齊跑, 應該會喺我前面.)