香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

渣馬網上全FULL,無得報名

升級   25.79%

該用戶從未簽到

回復 9# 的帖子

郵寄啦..有機會可以報名

有一線機會 !!

升級   25.79%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2010-10-11 20:58 發表

問題可能就出係呢度

一心諗住影相既唔使考慮乜野, 9月30日就二話不說拍落去報全馬
認真跑既跑友就可能0徙左時間左諗右諗夠唔夠能力先至敢報, 結果遲左

唔尊重個賽事, 呢個已經唔係淨係跑步既問題!

P.S ...

我跑左3年渣打 (10km, 21km 及 42km [全馬只完成 30km, 練習不足加上 2010/2月的天氣都會影響左, 好多人都退步左] ), 加2個小型賽(15km 及 32km-- 2 個都完成到, 十分高興). 我都幾喜歡渣打, 跑路段比較安全, 熱鬧之餘好像各人好齊心去完成一事 及挑戰自己.

有做開 gym, gym 同渣打都帶給我好多野, 由一個肥仔變成 喜歡跑步的fit男人(正常重量啦), 都是有好多回憶 ... 我減左 30磅以上 --- 我都唔信我自己跑到步, 人總要一試, 我都做到 (不過安全以上, 如果身體不行,不要勉強)-----以前上落樓梯都 冇氣... 間接令我得到女朋友.. fit 左增加左d 機會
跑步是最有效減磅的方法之一
suggest 下年全馬 42km 加入多些限制, 令真正想跑的人都可以報到名 ---- 我知今年已經加左限制\
or 全馬人請自己加入田總, 以免錯失機會
只要努力 及有恆心, 每人都跑到 10km (一定要有練習, 最好3-4個月, 一星期最少2次; 有病先詢問 doctor)