香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-26 14:55 發表
剛才老板叫入房開會.有新工作做但不是太趕.  可以答覆妳先.

在進入要比賽後期, 有一種叫做freshing up. 因為通過你之前的訓練, 你的比賽狀態已到達最高點.  即使你仍保持練習, 你的訓度及量度要相對減低.   此時 ...

咁如果我呢日跟你哋跑,幾點可以番到天水圍呀?因我10:45前要番到聖業理諾堂.
& 會唔會影響到你哋?定或是都喺三月先跟黎方便D呢?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-26 17:46 發表
   正常7點半起跑, 17公里應在兩小時內完成.  那麼你應還有一個小時給妳拉筋, 沖身及步行去教堂, 段估師姐唔會在沖涼房內唱10幾隻歌先肯沖完的人, 相信時間對妳來說應該是足夠的.

7點半起跑...即喺要再早少少去到拉筋啦.
哇!拉一小時筋,好'車似'啊!我平時唔會花多過十分鐘.
"沖涼唱歌"呢個習慣我已經戒咗好耐 ,喺D後生先興既.不過我都唔習慣喺運動場沖涼!我諗我令願一身香汗去教堂啦!" />" />

不過有好多細節令我好擔心,例如:起跑後有冇廁所去?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-1-26 19:40 發表
咁多位師兄好!入到黎呢到覺得空氣特別清新!大家都係以討論跑步為主体!大家繼續努力,渣打造出好成績!

Hi,
呢位師兄張大頭好特別喎

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-26 22:27 發表
師姐你太多擔心啦, 以往自己唔識我都唔會花時間熱身及跑完拉肋, 長課之後肌肉痛行路好似生痔瘡咁. 我過去星期日完成30k回家拉肋按摩花兩小時,

肌肉感覺無咁疲倦, 晚上去銅鑼灣團年食飯都無再痛.

我初 ...

師兄,生痔瘡既位置同大腿好似有一段距離喎 ...一定痛得好嚴重....(那顆痔瘡)
我都知沖完涼會好舒服, 不過你應該知女人沖涼好麻煩,要帶好多嘢架   ...冇你哋咁瀟洒

師兄,想問問你,你現在真人個髪形同大頭照一唔一樣呀?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-1-26 23:46 發表
你個大頭都唔錯吖,我曾經都用過黎幫人做ppt架......
蛇咗兩晚,今晚又無跑添.....我多數係屯門出入居多......無乜機會過黎天水圍會一會大家。我同管理員屈老大好熟的.....

"屈老大"...唔知喺乜水      

喺呢度我靜喺識兩位好師兄,佢哋教我好多嘢.你有時間都黎交流吓.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-27 10:00 發表
我覺得你步速有機會跟到華哥....10公里啦, 後面的路程妳暫時跟唔到啦.   妳可以帶埋野來沖身, 我大人同所有女將都係球場沖, 我大人要乾淨既, 佢接受到即是無問題.  妳可以在所有沖完涼的物品放在LOCKER, 待去完教堂 ...

唓...果個華師兄,成日講到自己包尾,咁我追唔到佢,佢點包我尾呀!!!我唔要自己一個架
兩位師兄:"沖涼"真喺咁重要咩?!!!
mouse壞咗,好難控制.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-27 11:13 發表
   我唔會在隔籬陪妳既, 但會係好後面吊住妳跑.  放心啦, 若超哥在, 他會是最後一位, 而以妳10K表現, 妳並不會慢過很多人.  在跑完沖熱水涼, 全身肌肉可以鬆馳, 疲勞盡消.

一定要認識吓超哥...咁偉大

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-27 13:54 發表
  華哥今晚七點半滿庭芳呢, 會長地跑完步會早D去開檯, 我無你電話, 唔打給你CONFIRM時間啦. 今晚見.

明年今日...會有我份哇

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-27 22:45 發表
我今年也有叫妳來架, 不過妳話唔識人嘛. 我剛回來, 有62人參加, 共開5圍.

好嘢喎...吹水會都幾大勢力喎 不過唔識人真喺好'on居'架.
啱啱睇blog 發現'華探長'好熟口面,好似有時跑街見過佢幾次.
明天要晚上先跑!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

師兄們,
咁我見到果個應該真喺華探長啦,因為我認人都好少錯,認路就差D.
我睇D相發覺,其實跑長跑D人...攞奬果D都唔喺生得高大,尤其喺女性,有D時常攞第一都生得好細粒.以前成日以為高大D,着數D.
滿庭芳D嘢喺唔多掂架,所以我老公堅持去羊城食飯唔去滿庭芳架 ,不過去羊城飲茶要小心,佢D碗碟成日都有嘢送,我十次去有八次半都洗到有义燒飽漬或腸粉漬等等,不過晚市就未試過.至於新果間客家..就有D貨不對本啦,我上次去叫咗個餸,明明相片影有個鳥巢,但黎到冇咗,影到有D雪耳,又冇埋,你話有冇攪錯.
今日買咗兩對跑鞋,一對喺我至愛品牌'一take'另一對喺好低着既NB.哈哈,終於唔洗一對走天涯lu

升級   18.8%

該用戶從未簽到

師兄師兄,
啱啱睇完你哋琴晚D相,發現有D師兄姐喺我成日都見到佢跑架...例如:阿蕭(見過佢幾次),東嫂.
另外會長好似社團大佬.
WOW!原來華師兄好斯文好靚仔呀!同張大頭照完全唔同(張大頭影得你成個肥佬咁)

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-28 22:15 發表
今晚珍唔涷跑咗河邊10K, 明日唔跑留番啲體能應付星期日長課.

多謝師姐抬舉! 有啲飄飄然感覺. 啲相係邊度睇係唔係facebook, 我都未入到.

喺fb睇到架,你有冇add吹水會呀?
快D睇吓啦,睇吓喺咪真喺你黎既,費事讚錯唔喺你就冇癮啦
jleung師兄都唔錯呀,平時見佢運動形,琴日就整整齊齊重有老婆陪伴在則,永不孤單,好幸福啊!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-29 12:49 發表
一tick跑鞋好著咩? 我又真係未試過. 天水圍d酒樓真係唔多掂. 飲茶仲可以, 但晚飯.....  大人食完果餐後病左要睇醫生. 明天可能都唔跑得. 吹水會d相影得唔錯. 出自基仔手筆. 呢家在屋企無野做, 唔知跑步好定好游水去.

我鍾情一tick喺因為D褲比較啱我size,D鞋款又幾靚,但只喺行街着,跑步未試過,一暫會試吓
哇!大人都食到病...D菌好勁...好勁,保重保重!
你果邊既會所開咗,去試吓都好吖!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

預祝大家新年進步!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-31 13:51 發表
  對呀, GLO兄歡迎你來參, 你在7:30分前到球場內男更衣室旁, 通常跑友會會在那裡熱身等候出發.  我呢排成日遲到, 希望今個星期可以準時. 另外初二安排了一個發財跑, 在八點半出發, 今次會跑即將到來的吹水杯10K路線, ...

師兄,
20/3 既吹水杯幾點開始玩架?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-2-2 14:34 發表
我都擔心緊佢病況, 希望可以過完年前好番. 但跑唔跑到全馬我就要保留.

如果阿嫂好番,試吓每朝早沖杯蜜糖水飲吖,幾好架.你哋一家飲都好架.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

jleung師兄,
今早你們喺咪準時8:30出咗發呀?
我8:35左右去到運動場門外已唔見人,唯有自己跑啦!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

兩位師兄,
你哋好,叫我YOKO吧!我會比較習慣.
其實一早已想黎,但唔想講實,怕失約.有時D嘢真喺講唔埋,我本來已預早咗出門,點知就喺我穿好鞋之時,我老公突然彈起身,話要同我一齊跑,...我又唔敢話佢知我喺想去揾你哋一齊跑喎,咁咪唯有等佢刷...洗...換...,跟住同佢跑咗一暫,佢跑得唔耐,所以跑到咁上吓佢跑番屋企,但我已經遲咗啦!
今個星期日我約咗親友行山,所以黎唔到啦!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

jleung師兄,
我見到有人問嘢呀,關於吹水賽:

https://www.longrun.hk/forum/redi ... oto=newpost#newpost

升級   18.8%

該用戶從未簽到