香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-12 13:48 發表
星期日跑完長課後未跑過, 今日咁涷又落雨hgj" />" />hjgh,  唔知收工跑唔跑好." />" />
我都係無跑3日, 昨晚原本想跑, 但一落車當堂打消跑的念頭.  今個星期應會有一30K的長課, SET緊路程.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-12 14:05 發表

期待中, 希望捱到30K" />" />" />" />
31K, 但路程叫做EASY.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-12 18:21 發表
昨晚睇電視,原來蔣志光已經跑咗三年渣馬,今年第四年,時間4小時1X分,好叻呀!
蔣志光叫做好過果位台灣妹(xx悠), 年年都話俾人聽跑渣馬, 其實佢只跑10k, 時間仲係一年衰過1年. 要成1小時半.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-12 22:03 發表
今晚好涷走咗臭來回約8k無咩人, 全副武裝帽+手套+頸巾全程未除過.
(xx悠)只係博見報嗜.
華哥好勁, 我昨晚原本約了人跑臭河, 但最後我地都係吹水收埸, 兩個都無跑.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-12 23:20 發表

我重以為劉心悠好勁忝,我以前未跑過,聽到人哋話跑長跑已經覺得好勁.
今晚就介紹咗前女泳將蔡曉慧,佢今年會跑半馬.
蔡曉慧靚女喎, 可惜佢唔跑全馬, 唔係實吊住佢尾跑 , 早兩年我未跑全馬時, 師兄都有見方力申跑, 但他都是虎頭蛇尾, 要成4個鐘先完成. 叫做演藝界最快既時間.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-1-12 21:59 發表

ching,無計啦,鬼叫個event係叫做渣打馬拉松咩
哈哈, 其實人地有分全馬, 半馬, 10K賽事, 不過D人只叫渣馬, 唔加後面的賽程. 感覺上好似勁D.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-13 10:08 發表

蔡曉慧話將來都會跑全馬,不過會比五年時間自己去準備,師兄你有排等lu!
咁我等周小姐先咯. 相信以妳資質唔駛要我等5年卦.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-13 15:34 發表

你講得啱,我老公一定阻撓我,不過佢越阻我,我越要去" />" />" />" />" />jhkjh
師姐小心家變呀. 跑步唧, 唔一定要比賽架. 呵呵

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-13 15:32 發表

蔡曉慧喺港隊,各方面條件都好,氣都唔洗練啦,我諗佢對自己有要求,想一出戰就要跑到好成績.
玩既運動唔同, 未必唔駛練架.   我記得港隊單車前輩洪松蔭轉玩全馬時, 他講估唔到長跑會辛苦過單車咁多.  不過經過呢幾年不斷努力, 他全馬已可在3小時頭內完成.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

昨晚跑左10K, 有些少倦. 今晚如無意外都會落球場慢跑.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

奇怪周小姐呢排忙D咩呢? 唔通又搬屋? 定係在家整蘿蔔 糕?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

推薦信唔係學校一早俾左D學生咩?  我負責影印咩, 周圍搏呢D粗重野留番俾女人做啦.  奇怪點解妳咁遲先學車? 唔通你想揸褓姆車? 第日有牌記住車我地去比賽呀...

升級   76.8%

該用戶從未簽到

妳個女揀定左未?  我阿肥妹揀信義, 但她有大想頭想揀埋祟德同鄉中. 講真佢係學校係叻, 但實情係佢校真係未夠班. 信義可能都會挽車邊入去, 但後兩間真係天方夜譚. 話佢又發曬皮四. 呢家D細露真係惡攪

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-14 23:21 發表
Jleung師兄,
我啱啱喺運動場終於見到潮叔叔真人啦
不過好奇怪,佢竟然入咗"殘廁"沖涼 ......師兄,你...有冇好似佢咁,有咁既癖好架" />" />" />" />" />jhkjh
一個跑手唔多唔少都有些殘障嘛  實情係因為廁所內有一張椅子, 可以坐著沖身, 加上水喉又不是自動關掣, 沖多久也可以.  當然他也看情況, 他只會在晚上九點後才用, 不想阻真是殘障者使用.     

我咁耐都用過兩次, 因為男廁沖涼房爆棚....

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-15 15:08 發表
嘩, 有啲飄飄然嘅感覺, 頭上重有微弱光環. 其實我要多謝我大人教個仔, 靠我就............
男人做大事嘛..教小朋友留番比有愛心既媽咪啦.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-17 14:19 發表
禽日朝早長課真係涷啲鼻水係咁流未停過, 去到大棠鈄路只能上到大半要停一停(下次一定要征服佢)捱到上去但見卡樂b已回頭跑(超快), 不敢直入水塘(因重有鈄路), 閘口前番轉頭但見村妹落鈄奇快好似碌落去咁快, 我追 ...
我禽日估計跑左25K左右, 真係超凍, 雖然好想兜多一個圈做夠31K, 奈何有心無力, 早D返球場沖涼好過.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-18 23:54 發表
今天電視介紹洪松蔭跑馬拉松,佢已跑了三年,第一年3小時14分,第2年3.5小時,
第3年3小時2分33.

我這兩天都在跑唔郁,因之前食得太飽" />" /> ...腸痛,唔得...,明天要改番一早跑!
咩野節目? 有咁多馬拉松人物介紹?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

哦, 唔怪之得我未睇過.  9:25仲跑緊未返家.  11:幾已經訓左覺..

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-1-19 17:11 發表
JLeung 師兄,
" />" />" />" />" />" /> 經我自己評估後,我諗我呢個月尾都喺未適合跟你哋跑住," />" />" />" />" />" /> '宿沙'唔喺我既作風,不過你哋呢輪為咗跑渣馬操得咁'行',我跟住黎一定死緊,而且我呢輪狀態麻 ...

都好既.  我諗一條啱妳又啱我地操全馬既路撹到頭都大曬 , 渣馬後相信會改短一些路程, 妳到時有空可以跟跑.  是呀, 果日會長叫華哥吃飯, 佢好爽快應承左. 現在相信已有四圍枱. 妳來不來? 我地斟緊張單八五折收費.   我剛見到有一位周小姐報左名, 係咪閣下呢?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

今個星期我想跑欖堤東西路, 然後折回跑入水廠再返球場. 但唔知原路返球場先去水廠好, 定由洪水橋經摸石入水廠好. 若跑曬成條路有成36公里. 差不多等於一個全馬.