香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-12-29 00:15 發表
看"吹水BLOG"也是我的娛樂啊!
咁我地唔係要成日UPDATE個BLOG. 仲想偷下懶呢.  你不如上FACEBOOK, ADD吹水會啦, 果到多D跑友同資訊.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

回復 781# 的帖子

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-12-29 11:24 發表
[quote]原帖由 jsmleung02 於 2010-12-29 09:14 發表

登錄/註冊後可看大圖

JLEUNG師兄,

撞鬼你呀!!!我唔鍾意咁高調架.D相喺個第一次見既朋友擺上去咋.
同我一齊去跑既男仕 ...
我地去比賽咪比賽囉, 邊有好似你咁周圍留倩影架, 好難唔識妳囉  (已更改了先前的帖子內容)

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-12-29 13:43 發表

最有型個張帶住黑超成個女黑俠咁" />" /> , 師姐真係女中豪傑.
華哥...  師姐要低調....低調.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-12-28 21:14 發表
昨日輕鬆慢跑3k今日臭河9k, 肌肉較之前長課鬆咗啲.
華哥好掂呀. 我呢家撹緊搬屋, 都唔可以晚晚跑.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-12-29 14:11 發表

我估JLEUNG師兄,搬過黎我度" />" />hiuijhkj
低調.....低調   唔好俾咁多人知呀

升級   76.8%

該用戶從未簽到

師姐目標是上頒獎台. 其實妳唔駛做, 真係大把時間練習, 達標真係唔難.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-12-29 21:58 發表
JLEUNG師兄,
啱啱同金毛會長傾咗一陣,先知道平時喺你寫BLOG...你寫得好好呀" />" />
會長專責主理facebook, 另外他,和兩位會友加我共四人打理blog. 我們輪流寫, 不過今年我手痕所以比較寫多一些.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

教堂唔係每個星期日去咩? 點解會有休假? 妳可以留女兒在家先, 待跑完步才一起吃早餐. 我有時都會是這樣安排.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-12-29 23:34 發表

HE~我番既喺慕道班,有假放.
我屋企冇工人,點可以獨留兒童在家呀
師姐, 妳女兒升中學啦, 不要當她小朋友吧.  再者妳家應該還應有人照顧她吧 (SORRY, 我太八卦啦. 可能我D跑友年紀大, 無照顧小朋友這問題出現)

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-12-30 11:40 發表
師兄們,

我知男人都好八卦既
我老公好多時都要開工,冇ORDER都做吓保養,所以唔可以依賴佢睇女,不過可以同佢傾吓....到時睇吓點.
都係果句, 妳女兒真係唔細啦, 升中學啦, 咪當佢BB仔啦.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

師姐若妳暫時無比賽, 不如妳保持練TEMPO啦. 盡量用均速跑. K數可以由5K-10K不等, 我相信妳應可以在5分20-25秒/K內跑到8K.   試下吧. 遲些再指些斜路妳跑一下.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

我今個星期都唔會有時間去跑, 放工仲要拎野去新屋. 勁倦. 1月9跑後才全面復操. 1月9跑半馬跑天才波, 目標降低少少.希望可以在1'50內完成.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-12-30 13:50 發表
明哥, 2/1星期日會唔會去跑呀!
星期日長課我一定會出席的. 但是我還未知跑那裡, 我會問會長意見, 我想可能跑入南生圍, 來回也有25K. 但全是平路. 最遲在1號早上出BLOG.  我又唔知1號會唔會跑河仔邊. 因我無事忙, 呢幾日都無CALL佢.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-12-30 15:57 發表

南生圍風景好空氣好, 但之前踩單車入去一停低啲蚊蠅係咁咬." />" />
我跑過入去十多次, 但都未遇過惡蚊, 華哥你係咪踏左落塘邊既草地呢? 我地跑到去車路盡頭便立即回頭, 可能咁所以避開曬D衰蚊卦.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-12-31 00:14 發表
好消息!好消息!
啱啱同我個女講我可能約師兄們去跑,佢冇異議,重叫我睇吓你地跑咩路線,好嘢!咁啫過咗第一關啦!!!

但...請問,JLeung師兄最少要跑幾遠架?二三十K ...
師姐, 今個星期我地會跑南生圍, 去到南生圍口剛好8K, 但要計算埋回程, 雖然可以出去元朗搭西鐵返天水圍, 但我唔想妳一開始便有一個跑唔曬耍放棄的念頭. 所以我覺得妳最好跟我們跑邊境路, 因為那裡可長可短, 就算妳只跑到尖鼻咀警署, 回頭也不過是14K. 加上地下有里數刻著, 妳會跑得容易一些. 但妳若想立即今個星期跟跑也可以, 我搵人陪伴妳跑.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

昨晚突然可以準時放工, 即走! 回家後大人不在, 可以去偷跳.  落到球場跟阿JOE,蕭兄等用5'40跑了6K左右. 再沖了6組一百, 雖然無跑幾日, 但自我感覺良好, 衝後都不覺倦和痛, 今日放三點, 又有機會落球場跑.  YEAH

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-12-31 11:26 發表

no no no!師兄你太有心啦,我未有咁快跟你地跑住,要一月尾先得,一黎...我要過我個女個關(過咗),二黎...要過我老公果關,三黎...我要過自己果關,我希望我到時可以盡量跟,所以請比一個月時間我,我會平日練習 ...
妳既然無比賽, 便要做好耐力. 希望妳在1月中可以跑到14公里. 唔駛用呢家既速度, 可以跑慢些, 志在完成.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-12-31 11:29 發表

你地沖一百米有冇計時架?
咁好開心,成個細路咁
我禽日可以KEEP到在12-13秒間.  我都講過我心境係細路咯. 跑步只會令我愈來愈年青, 雖然外表係無得改變

升級   76.8%

該用戶從未簽到