香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-11 21:55 發表
希望你在上面地址買到跑錶啦.

等我明天再走一趟

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-11 22:14 發表

等我明天再走一趟
開始落本投資長跑啦. 妳著開咩跑鞋?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-11 22:20 發表
開始落本投資長跑啦. 妳著開咩跑鞋?

我而家着緊對喺NB670,着咗好耐,不過我想買對A....,你哋星期日比賽果個牌子,好似幾好咁.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-11 22:23 發表

我而家着緊對喺NB670,着咗好耐,不過我想買對A....,你哋星期日比賽果個牌子,好似幾好咁.
好. 但貴. 可能有人仲有七折coupon, 若妳買會平番些少.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

一對鞋跑1千k已經可以報銷, 妳對nb可能真係要換過一對.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-11 22:30 發表
一對鞋跑1千k已經可以報銷, 妳對nb可能真係要換過一對.

吓...乜鞋都有壽命架...不過我對鞋冇跑過一千K咁多,平時只着黎打羽毛球+行山...不過唔算好殘.
A字頭既跑鞋都幾貴,不過我喺運動場見有D師姐着,所以我又想試吓,但未決定買唔買.
不過我有時又諗,驚自己唔知會唔會三分鐘熱度呢.我以前都學過好多嘢,學學吓就冇學,我好冇恒心架,我都驚自己第時一到夏天又怕熱就唔跑啦

升級   48.95%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-11 23:19 發表

吓...乜鞋都有壽命架...不過我對鞋冇跑過一千K咁多,平時只着黎打羽毛球+行山...不過唔算好殘.
A字頭既跑鞋都幾貴,不過我喺運動場見有D師姐着,所以我又想試吓,但未決定買唔買.
不 ...

徐咗你講的A字頭, 仲有Mizuno, Adidas 。可以選擇. 價錢可能比較平.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-11 23:19 發表

不 ...
通常我地都有窿路買到平鞋.   一般鞋跑超過一千避震會無曬, 再著來跑會傷腳.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

Thank 兩位師兄先,

唔知呢輪隻右小腿有D痛,喺咪因為對鞋呢?

唉!今朝太早去到合益,間舖都未開門" />" />    隔離士頭婆叫我十一點半再來喎,幣在我趕時間呢.跟住就落咗官塘,...重幣...花多眼亂,唔知簡乜款好,但又趕時間,所以都喺未買到,師兄有冇邊款推界?  唔想煩

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-12 16:01 發表
Thank 兩位師兄先,

唔知呢輪隻右小腿有D痛,喺咪因為對鞋呢?

唉!今朝太早去到合益,間舖都未開門" />" />" />" />    隔離士頭婆叫我十一點半再來喎,幣在我趕時間呢.跟住就落咗官塘,...重幣 ...
CASIO當然好, 但價錢升左好好多, 跑步錶最主耍是膠帶, 防水, 字大大(我老花 )可以記錄最少40-50個圈. 呢的都係最基本要求, 講到GPS, 自動計里數, 自動計步速呢D高科技, 我估你同我暫時都用唔著, 求企百零蚊著OK.  師姐, 你曉飛架? 一個上午走云大江南北.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-12 17:45 發表
CASIO當然好, 但價錢升左好好多, 跑步錶最主耍是膠帶, 防水, 字大大(我老花 )可以記錄最少40-50個圈. 呢的都係最基本要求, 講到GPS, 自動計里數, 自動計步速呢D高科技, 我估你同我暫時都用唔著, 求企百零蚊 ...

師兄,你真喺識講笑,我去元朗買老婆餅攞去油塘比我阿媽食麻

我啱啱去咗運動場跑咗幾個圏,見到一隻"變種斑馬"...金毛架,我喺最近既吹水blog見過呢位師兄," />" /> 啱啱佢着住果件吹水風褸幾靚喎!

升級   48.95%

該用戶從未簽到

jsmleung02 ching, 怎樣加入天水圍 吹水會呀?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-12 22:56 發表

師兄,你真喺識講笑,我去元朗買老婆餅攞去油塘比我阿媽食麻

我啱啱去咗運動場跑咗幾個圏,見到一隻"變種斑馬"...金毛架,我喺最近既吹水blog見過 ...
嘩! 師姐, 咁都俾你撞到, 犀利! 佢唔係聞名跑界, 吹水同跑步都咁擅長既金毛會長囉. 佢好'利是'架, 妳埋去打過招呼, 等佢傳授的口訣/心得俾妳啦.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 glo 於 2010-11-13 00:30 發表
jsmleung02 ching, 怎樣加入天水圍 吹水會呀?
其實我地無正式入會儀式. 反正佢屬於天水圍街坊,大家一齊玩, 一齊跑, 一齊促進天水圍長跑活動. 做會衫便一齊買, 有比賽便一齊去.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-13 16:47 發表
嘩! 師姐, 咁都俾你撞到, 犀利! 佢唔係聞名跑界, 吹水同跑步都咁擅長既金毛會長囉. 佢好'利是'架, 妳埋去打過招呼, 等佢傳授的口訣/心得俾妳啦.

哎吔!!!...真喺可惜冇上前拜侯會長...佢喺咪會好似你咁好人,樂意傳授心得比我架. & "利是" ?  

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-13 16:50 發表
其實我地無正式入會儀式. 反正佢屬於天水圍街坊,大家一齊玩, 一齊跑, 一齊促進天水圍長跑活動. 做會衫便一齊買, 有比賽便一齊去.

我有興趣

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-13 17:37 發表

哎吔!!!...真喺可惜冇上前拜侯會長...佢喺咪會好似你咁好人,樂意傳授心得比我架. & "利是" ?  
利是=nice.   不過新年真係要俾利是佢架, 因為佢同人講佢未結婚架  今朝一早俾大人拉去跑左5k, 完全無態, 半睡半醒下跑完.   下畫食完藥瞓醒後好想走一轉, 一個人5點20分跑左上大棠山, 8k位天已黑齊, 掉頭跑回球場, 用了1小時26分跑完16k. 真係慢.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-13 17:38 發表

我有興趣
隨時歡迎妳跟我地一齊跑下長課, 有機會便一家人來識下街坊朋友, 大家雖來自唔同階層, 但都係以跑會友, 無咩機心, 當識多些朋友.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-13 19:56 發表
利是=nice.   不過新年真係要俾利是佢架, 因為佢同人講佢未結婚架  今朝一早俾大人拉去跑左5k, 完全無態, 半睡半醒下跑完.   下畫食完藥瞓醒後好想走一轉, 一個人5點20分跑左上大棠山, 8k位天已黑齊, 掉頭 ...

到新年時,你都認未結婚咪得囉

你成日話跑大棠山,咁大棠山喺邊架,點解你咁快跑完來回既?