香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-13 20:00 發表
隨時歡迎妳跟我地一齊跑下長課, 有機會便一家人來識下街坊朋友, 大家雖來自唔同階層, 但都係以跑會友, 無咩機心, 當識多些朋友.

希望呢一日快D來臨.

& 明天影多D相,我會睇BLOG架,而家當咗自己喺'吹水友',時時都CLICK入去.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-13 21:37 發表

到新年時,你都認未結婚咪得囉

你成日話跑大棠山,咁大棠山喺邊架,點解你咁快跑完來回既?" />" />
你去元朗千色廣場條路叫大棠路, 去到尾便有斜路上山, 經過荔枝園, 保良局渡假營, 燒烤場便回到農林署閘口, 通常我地會係果度掉頭跑返球場. 今日10k挑戰賽幾好氣氛, 好多人都pb. 我雖然無跑都替他們高興.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

看過吹水BLOG & SPORTSOHO 的相片,很熱鬧啊!

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-15 21:54 發表
看過吹水BLOG & SPORTSOHO 的相片,很熱鬧啊!
還有一些相片未上載好. 遲些再放上網.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-16 08:44 發表
還有一些相片未上載好. 遲些再放上網.

啱啱睇咗BLOG D成績,好似睇緊D賀歲片(廟街版)咁,咩角色都有...村妹...卡樂B...吹水得...洗師傅...貴公公...水警明...排球東...華探長...  

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-16 16:12 發表

啱啱睇咗BLOG D成績,好似睇緊D賀歲片(廟街版)咁,咩角色都有...村妹...卡樂B...吹水得...洗師傅...貴公公...水警明...排球東...華探長..." />" />  
哈哈, 呢D名夠親切嘛, 我地都係咁打招呼架.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

https://www.longrun.hk/forum/vie ... p;extra=&page=1

一年一度的屯門區長跑比賽, 女子跑5.5K, 師姐妳可以參加.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-16 17:29 發表
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=13297&extra=&page=1

一年一度的屯門區長跑比賽, 女子跑5.5K, 師姐妳可以參加.

師兄,
我諗諗吓都喺覺得自己未喺時候,等我進步多D先.而且呢輪腳痛,我諗我真喺唔好再亂跑 我老公重話我跑到哎腳痛,以後唔好再跑.

升級   12.11%

該用戶從未簽到

請問,我在家天恒村起步,沿河邊跑去天盛苑切回天恒村對面的消防局,全長大約多少公里?

升級   27.37%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-16 18:05 發表

師兄,
我諗諗吓都喺覺得自己未喺時候,等我進步多D先.而且呢輪腳痛,我諗我真喺唔好再亂跑" />" /> 我老公重話我跑到哎腳痛,以後唔好再跑.

師姐, 妳腳邊度痛呢?
要小心跑過龍哦~

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-16 18:05 發表

師兄,
我諗諗吓都喺覺得自己未喺時候,等我進步多D先.而且呢輪腳痛,我諗我真喺唔好再亂跑" />" /> 我老公重話我跑到哎腳痛,以後唔好再跑.
用冰敷腳+休息.  其實我都唔好妳好多, 腳踭痛, 但耍預備比賽, 只有死頂同慢跑.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 KennithC 於 2010-11-16 21:22 發表
請問,我在家天恒村起步,沿河邊跑去天盛苑切回天恒村對面的消防局,全長大約多少公里?
師兄, 天恆天橋去到天盛口約2.5K, 跑回濕地消防局約3.1K左右.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 艾云云 於 2010-11-17 11:27 發表

師姐, 妳腳邊度痛呢?
要小心跑過龍哦~

唏!我隻小腿少少痛啫,今日好好多啦,冇乜事啦,過兩日再跑過.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-17 14:21 發表
用冰敷腳+休息.  其實我都唔好妳好多, 腳踭痛, 但耍預備比賽, 只有死頂同慢跑.

腳痛都要跑...好慘喎!師兄,我重後生 好快好番,我喺Blog 睇到你既跑姿...重好FIT喎!

升級   12.11%

該用戶從未簽到

回復 252# 的帖子

吾該晒! 師兄,

升級   18.8%

該用戶從未簽到

買咗錶啦...黎緊可以用...但不要亂跑

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-18 17:07 發表
買咗錶啦...黎緊可以用...但不要亂跑
有錶你可以KEEP住均速跑. 小腿痛同跑姿有關. 相信慢慢你會改善到, 暫時在跑後多一些拉筋吧.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-19 12:32 發表
有錶你可以KEEP住均速跑. 小腿痛同跑姿有關. 相信慢慢你會改善到, 暫時在跑後多一些拉筋吧.

師兄,

我跑完從來都冇拉筋 咁下次要留D時間黎拉筋啦.Thanks!

& 我想問跑步時有冇用腳指尖既力?我發覺呢個幾星期痛既位置都喺我登直腳尖時就痛,所以我諗會唔會喺跑時用咗腳尖推自己前D時拉傷呢?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-19 12:45 發表

師兄,

我跑完從來都冇拉筋 咁下次要留D時間黎拉筋啦.Thanks!

& 我想問跑步時有冇用腳指尖既力?我發覺呢個幾星期痛既位置都喺我登直腳尖時就痛,所以我諗會唔會喺跑時用咗腳尖推自己前D ...
我唔會用腳指尖跑步, 妳估跳芭蕾舞咩  你上去我地BLOG睇下阿雪(#720)在剛過去的10K賽張相, 妳會知道點落腳.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-19 14:03 發表
我唔會用腳指尖跑步, 妳估跳芭蕾舞咩  你上去我地BLOG睇下阿雪(#720)在剛過去的10K賽張相, 妳會知道點落腳.

#720咪腳踭邊緣先落地囉?