香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

其實我之前都講錯左, 因為整個動作太快, 由腳踭滾動至前掌. 所以我以為用前掌先落, 但真係跑時又唔係咁樣, 好能要當面函授會清楚一些.  BTW, #702曾是HK記錄保持者, 佢間中都會入來陪我地跑下長課架

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-19 16:12 發表
其實我之前都講錯左, 因為整個動作太快, 由腳踭滾動至前掌. 所以我以為用前掌先落, 但真係跑時又唔係咁樣, 好能要當面函授會清楚一些.  BTW, #702曾是HK記錄保持者, 佢間中都會入來陪我地跑下長課架:love ...

WOW...原來#720咁犀利架,不過睇佢面上既表情都知佢好有毅力好堅定,唔少嘢!

用腳踭滾動至前掌...再用腳指推向前,唔知OK唔OK呢?其實用埋腳指D力冇'sign'

師兄,先頭地震,你番工果度有冇感覺到,我喺屋企好應呀,'BOB'一聲,成張電腦枱搖晒呀!

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-19 16:24 發表

WOW...原來#720咁犀利架,不過睇佢面上既表情都知佢好有毅力好堅定,唔少嘢!

用腳踭滾動至前掌...再用腳指推向前,唔知OK唔OK呢?其實用埋腳指D力冇'sign'

師兄,先頭地震,你番工果度有冇感覺 ...
我在金鐘公司有感覺到今日有兩次, 1-2秒既震動, 但做開野, 唔記起是上晝定下晝

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-19 16:37 發表
我在金鐘公司有感覺到今日有兩次, 1-2秒既震動, 但做開野, 唔記起是上晝定下晝

這兩晚到運動場散步,見唔到任何"吹水友"

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-20 21:37 發表

這兩晚到運動場散步,見唔到任何"吹水友"
星期六晚九點到我有落球場吹水 一般來說星期六晚唔會有吹水會友練跑, 因為大家都要留力星期日早上的長課. 星期五晚可能有人去了打太極, 有人去了跑毅行者, 也有人出差, 所以少人到球場. 我今天又跑輸了給老婆, 同樣是去到約30k便無力腳軟, 看來日本的比賽會輸俾佢

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-21 18:45 發表
星期六晚九點到我有落球場吹水 一般來說星期六晚唔會有吹水會友練跑, 因為大家都要留力星期日早上的長課. 星期五晚可能有人去了打太極, 有人去了跑毅行者, 也有人出差, 所以少人到球場. 我今天又跑輸了 ...

喺咪你老婆後生過你好多呀?體能比你好
你有冇參加過毅行者?喺咪真喺勁辛苦呢  參加者D時間差咁遠?有D十幾個鐘攪掂,有D行幾十個鐘.

升級   60%

該用戶從未簽到

;小弟都係天水圍呀;;~

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cfunung 於 2010-11-21 22:14 發表
;小弟都係天水圍呀;;~
welcome cfunung師兄.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-21 21:51 發表

喺咪你老婆後生過你好多呀?體能比你好
你有冇參加過毅行者?喺咪真喺勁辛苦呢" />" />nm  參加者D時間差咁遠?有D十幾個鐘攪掂,有D行幾十個鐘.
相信唔關後生事. 主要係平時操練量多我好多.  毅行者條路逐段行就唔辛苦, 但一次行曬幾攞命 , 正常有運動開既人應該要在21-25鐘內完成.  好似陳海南(阿潮)呢D異常人, 我都唔知佢咩構造, 我建議港大攞佢去做醫學研究, 等可以做福一下D老年人.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-22 09:08 發表
相信唔關後生事. 主要係平時操練量多我好多.  毅行者條路逐段行就唔辛苦, 但一次行曬幾攞命 , 正常有運動開既人應該要在21-25鐘內完成.  好似陳海南(阿潮)呢D異常人, 我都唔知佢咩構造, 我建議港大攞 ...

乜原來你老婆勤力過你架

冇錯我就喺睇到果位"潮叔叔"年紀唔細,但喺A字頭比賽又攞奬,行毅行者又可以得第十名,佢真喺SUPERMAN.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

又見到BLOG上有位英姐攞奬,我好似見過佢傍晚時喺運動場跑,原來又喺有料之人...勁!

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-22 10:00 發表

乜原來你老婆勤力過你架" />" />  佢朝早返工前可以走10幾K, 我邊有時間?

冇錯我就喺睇到果位"潮叔叔"年紀唔細,但喺A字頭比賽又攞奬,行毅行者又可以得第十名,佢真喺SUPERMAN.
你留意番'潮叔叔'的資料, 基本上係佢一係唔參賽, 否則九成機會有獎攞. 我唔參賽都有原因, 因為賽會多數把我同佢編埋一組.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-22 10:03 發表
又見到BLOG上有位英姐攞奬,我好似見過佢傍晚時喺運動場跑,原來又喺有料之人...勁!
英姐基本上係佢組別都可以有6成機會攞獎. 禽日可能無咩高手參賽. 51分幾都拿第2名, 真係好好彩.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-22 11:59 發表
你留意番'潮叔叔'的資料, 基本上係佢一係唔參賽, 否則九成機會有獎攞. 我唔參賽都有原因, 因為賽會多數把我同佢編埋一組.

哇!你老婆咁勤力架...我一定唔會... 呢輪重成日午睡.he~

即喺你同'潮叔叔'差唔多年紀? 但我覺得你都好叻啦可以跑幾十K.希望我老公都有一日跑到咁多,我會好好好開心.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-22 14:16 發表

哇!你老婆咁勤力架...我一定唔會..." />" />jhk 呢輪重成日午睡.he~

即喺你同'潮叔叔'差唔多年紀? 但我覺得你都好叻啦可以跑幾十K.希望我老公都有一日跑到咁多,我會好好好開心.
事在人為, 我好鼓勵兩公婆一齊跑步. 我地都有唔少夫妻檔 我同老潮雖然同組, 不過我係組頭,佢係組尾, 都差好遠架. 嘿嘿!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-22 16:48 發表
事在人為, 我好鼓勵兩公婆一齊跑步. 我地都有唔少夫妻檔 我同老潮雖然同組, 不過我係組頭,佢係組尾, 都差好遠架. 嘿嘿!

哈哈...我以為女人先介意被人誤會年齡,原來男人都咁介意  

最近我個女知道有個比賽有佢既組別,佢好想參加,師兄你個女有冇跟過你兩公婆去跑?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-22 16:58 發表

哈哈...我以為女人先介意被人誤會年齡,原來男人都咁介意  車. 我不嬲都話我年輕架, 跑步令我心境年輕左十幾年.

最近我個女知道有個比賽有佢既組別,佢好想參加,師兄你個女有冇跟過你兩公婆去跑?
跑過吹水杯, 跑左兩里便行. 無鬼用

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-22 17:11 發表
跑過吹水杯, 跑左兩里便行. 無鬼用

哇!好啱KEY...如果有機會,我諗我個女同你個女可以有伴一齊...行.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-22 19:34 發表

哇!好啱KEY...如果有機會,我諗我個女同你個女可以有伴一齊...行.
現在既小朋友叫他們做運動真係要威迫利誘架. 我肥妹點解肯跑吹水杯? 因為吹水杯參加者是包埋當晚晚餐架, 佢想食同抽獎所以參加囉.  其他賽事, 好難拉得郁佢大小姐囉

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

前幾日去左廣州睇亞運..........