香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   27.37%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-11-8 11:50 發表

我比賽前一週,跑的距離等均會減,跑得輕鬆d,唔會跑太快的。

如果我完全休息, 咁會唔會唔好架?
(上次成日落雨停咗一周, 跑返7k快咗5分鐘, 之後又跑唔返, 好奇怪...)

升級   18.8%

該用戶從未簽到

今日收穫豐富,多謝晒兩位師兄既貼士,對我來說已是好好既提醒同指引,我會記住,下次跑時留意.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-11-8 12:11 發表

no 啦,我成日响長跑網,比一個叫亞平的 仇家 開火的,如果話晒事,就唔會搞成咁啦﹗﹗

你blacklist佢囉,最多我唔話你公報私仇   & 你份工都幾好做吖,真喺好似D管理員咁,朝七晚七,都幾得閒喎,可以時常上到黎 .

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

冇跑成個星期,7點落去跑下~
    比賽週撞正統測,溫書+跑步=攰

升級   18.8%

該用戶從未簽到

各位師兄/姐,

會唔會參加:
    2011.1.2 2010-11大埔體育會10公里比賽

主辦機構網頁:
    http://www.tpsa.org.hk

主辦機構: 大埔體育會
    支持機構: 香港長跑網
    日期      : 2011年1月2日 (星期日)
    時間      : 9:00 a.m.
    地點      : 大埇海濱公園
    路線      : 由大埇海濱公園出發, 沿吐露港緩跑徑往沙田方向, 至白石角/科學園附近折返 (有待確認)
    距離      : 10.00公里
    時限      : 1小時30分 (有待確認)
    組別      : 男子 - MA (1991-94), MB (1976-90), MC (1966-75), MD (1956-65), ME (1955或之前) (有待確認)
                  女子 - WA (1991-94), WB (1976-90), WC (1966-75), WD (1965或之前)  (有待確認)        
    費用      : $80/$60 (60歲或以上, 全日制學生或殘疾人士) + $100 (晶片按金) (有待確認)
    名額      : 1,200
    截止日期: 有待公佈
    查詢      : 2664-8661 (大埔體育會李福林體育館)

備註      : 此賽事郵寄報名必須提供年齡證明文件影印本! (有待確認)

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-8 21:17 發表
    各位師兄/姐,

會唔會參加:
    2011.1.2 2010-11大埔體育會10公里比賽

主辦機構網頁:
    http://www.tpsa.org.hk

主辦機構: 大埔體育會
    支持機構: 香港長跑網
    日期      : 2011年1月2日 (星期日)
    時間      : ...
    我不會. 因不喜歡走那面的路.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-8 21:47 發表
    我不會. 因不喜歡走那面的路.

師兄,

我見好多比賽都喺西頁,沙田,大美督等地方多,喺新界西比較少,喺咪?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

呢個又有冇興趣呀?

2010.1.23 第一屆沙體盃迎新春長跑
    賽事網頁:
    http://www.stsa.org.hk/newsview.asp?nid=24
    http://www.sportsoho.com/pg/match/read/870116

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-9 11:00 發表

師兄,

我見好多比賽都喺西頁,沙田,大美督等地方多,喺新界西比較少,喺咪?
    荃灣每年都會有幾個比賽在青公或城門引水道舉行. 屯門都會有一至兩個在大欖引水道. 元朗今年有一個在大棠舉行, 天水圍今年會有兩,到三個在濕地天影路舉行.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-9 11:19 發表
    呢個又有冇興趣呀?

2010.1.23 第一屆沙體盃迎新春長跑
    賽事網頁:
    http://www.stsa.org.hk/newsview.asp?nid=24
    http://www.sportsoho.com/pg/match/read/870116

師姐, 可能妳現在才有興趣留意比賽. 一般來說我唔會揀沙田大埔海濱比賽. 理由時以前比賽跑手可以徵用單車徑作為比賽, 但此兩區跑友同單車界有很多衝突, 鬧上警署時有所聞. 警方為免麻煩, 規定馬鞍山, 沙田及大埔比賽一律不准用單車徑, 只可跑行人路. 妳都知道行人路一向不好跑, 加上千幾人又要跑又要避行人, 跑起上來要就住就住, 咁點會跑得開心呢? 所以我唔跑上面幾個地點是基於此原因.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-9 12:08 發表

師姐, 可能妳現在才有興趣留意比賽. 一般來說我唔會揀沙田大埔海濱比賽. 理由時以前比賽跑手可以徵用單車徑作為比賽, 但此兩區跑友同單車界有很多衝突, 鬧上警署時有所聞. 警方為免麻煩, 規定馬鞍山, 沙田及大埔 ...

師兄,
    Thanks! 原來喺咁.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-9 11:56 發表
    荃灣每年都會有幾個比賽在青公或城門引水道舉行. 屯門都會有一至兩個在大欖引水道. 元朗今年有一個在大棠舉行, 天水圍今年會有兩,到三個在濕地天影路舉行.

師兄,

咁都有好多比賽喺附近喎.喺咪你會大D機會參加呀?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-11-9 15:22 發表

師兄,

咁都有好多比賽喺附近喎.喺咪你會大D機會參加呀?
    我都會參加一,兩個既. 不過我好鬼懶, 唔會成日參加比賽. 我鐘意跑步, 但叫我用比賽速度跑我會辛苦, 我是一個唔鍾意吃苦的人  今個星期在濕地消防局便有一個6,500人參加的10K比賽, 妳會來湊熱鬧嗎, 我都唔會跑, 我會幫人影相. 但個日或會在比賽後走番一轉20K.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

未來我報了名的比賽便只有日本沖繩既全馬同渣打既全馬. 一月或會跑多一至兩個比賽, 但重未決定報名.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-9 15:35 發表
    我都會參加一,兩個既. 不過我好鬼懶, 唔會成日參加比賽. 我鐘意跑步, 但叫我用比賽速度跑我會辛苦, 我是一個唔鍾意吃苦的人  今個星期在濕地消防局便有一個6,500人參加的10K比賽, 妳會來湊熱鬧嗎, 我都唔會跑, 我 ...

我知你所講的喺咩比賽,但通常星期日上午我都唔得閒,你咁聰明應該估到點解 ,我見到咁多比賽其實都喺得個睇字.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-9 15:37 發表
    未來我報了名的比賽便只有日本沖繩既全馬同渣打既全馬. 一月或會跑多一至兩個比賽, 但重未決定報名.

喺咪要去日本跑架?勁...同埋老婆&囡囡去?