香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

好消息!好消息!
啱啱同我個女講我可能約師兄們去跑,佢冇異議,重叫我睇吓你地跑咩路線,好嘢!咁啫過咗第一關啦!!!

但...請問,JLeung師兄最少要跑幾遠架?二三十K我未得架.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-12-31 11:06 發表
師姐, 今個星期我地會跑南生圍, 去到南生圍口剛好8K, 但要計算埋回程, 雖然可以出去元朗搭西鐵返天水圍, 但我唔想妳一開始便有一個跑唔曬耍放棄的念頭. 所以我覺得妳最好跟我們跑邊境路, 因為那裡可長可短, 就算妳只 ...

no no no!師兄你太有心啦,我未有咁快跟你地跑住,要一月尾先得,一黎...我要過我個女個關(過咗),二黎...要過我老公果關,三黎...我要過自己果關,我希望我到時可以盡量跟,所以請比一個月時間我,我會平日練習,到時做好D.
聽你地講跑果D地方好吸引.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-12-31 11:10 發表
昨晚突然可以準時放工, 即走! 回家後大人不在, 可以去偷跳.  落到球場跟阿JOE,蕭兄等用5'40跑了6K左右. 再沖了6組一百, 雖然無跑幾日, 但自我感覺良好, 衝後都不覺倦和痛, 今日放三點, 又有機會落球場跑.  YEAH: ...

你地沖一百米有冇計時架?
咁好開心,成個細路咁

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-12-31 13:30 發表
我禽日可以KEEP到在12-13秒間.  我都講過我心境係細路咯. 跑步只會令我愈來愈年青, 雖然外表係無得改變

師兄真喺寶刀未老喎 ,我從來都未試過一百米喺13字頭.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-12-31 14:12 發表

師姐, 有我毯底包尾無問題, 我都係只求完成.

好呀,華師兄,如果到時我跑唔郁,就'蚊'住你陪我掉頭啦

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-12-31 21:49 發表
大除夕無節目, 剛剛跑完臭河至運動埸(加5圈).
在此祝明哥, ykchow師姐及各位長跑綱師兄, 師姐
"新年快樂 , 萬事如意 ,長跑長有hgj091" />" />hj ".

我要參加明天的教會大旅行,今晚都唔可以夜瞓,而家去 跟住要  Lu
祝各位新年快樂,來年成績更進一步!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

今日冇跑,明天BBQ,又冇得跑

升級   18.8%

該用戶從未簽到

師兄,
我個女問大美督喺平路定有斜路?因佢二月尾都跑,佢勁擔心.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-1 15:22 發表
我都係約2點訓, 個仔一大班同學上我屋企玩通頂, 嘈!

今早9點幾起身食早餐, 屏山村文物徑"華x餐廳", 招牌咸豬仔包及豬扒旦公仔麵都幾好.

1點幾落街跑咗約5k,  唔跑咁多明日25k ...

世伯...你唔習慣D後生仔聚會啫...呢D叫熱鬧呀!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-1 21:47 發表

大美督那裡?  大壩全平路, 若不是大壩會有斜路.

咁應該喺大壩啦...大家都安心...放心!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

阿女番咗學,一齊可以回復正常,剛剛慢跑了1小時15分,12K,跑到8-9K左右膝頭開始攰,但冇以前咁攰,以前會攰到鞋底擦地,但今日OK,不過唔知明天會唔會好攰.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-2 22:38 發表
好享受今日嘅長課, 有少少失敗對襪太新, 襪同鞋墊太滑跑時食唔到力令到腳板底痛.

華師兄,你的減磅計劃有冇進展呀?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-3 12:22 發表

由開始跟明哥跑到今日大概減咗4磅仍須努力, 但食方面太難控制啦!" />" />

減咗4磅應該唔多覺 但總算喺好開始,繼續努力.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-3 20:24 發表
華哥, 照食! 不過要多菜少肉並要戒飯.

戒飯?...我阿媽呢輪先成人鵝我成日唔食飯

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-1-3 22:04 發表
我個仔呢排廋咗我大大都係叫個仔要食多啲飯,  好多啊媽都係咁"養兒一百長憂九十九", 你啊媽係一個傳統嘅女性, 其實呢句說話係擔心你健康.

嘩...喺我心目中口花花既華師兄突然說出呢番話...啊...變得好體貼啊

升級   18.8%

該用戶從未簽到

JLeung 師兄,

啱啱見到你大人渣住一袋二袋咁橫過馬路...好危險呀!(唔好話喺我講架)

升級   18.8%

該用戶從未簽到

真喺比兩位師兄激親

第時見到面,你一句佢一句...我驚我擋唔住...會笑死!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-4 15:26 發表
唏, 一埸街坊, 妳都唔埋去幫手拎D.  hgjD115" />" />hj  呢排真係辛苦佢囉.  我都要係度同佢講聲'辛苦曬老婆, 妳千祈唔好凍親'

師兄,又借D意晒恩愛,上次又話鍾意睇D女仔條尾fining吓,其實喺冧緊自己老婆,今日又再發表網上"咪凍親"宣言...但你老婆睇唔睇架?
不過你哋都可算喺"郎材女貌",師兄有冇人話你似"主席"呀?

..."立法局主席"

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-1-4 15:29 發表
阿嫂行邊度過馬路    有幾危險呢?

阿嫂先是守規地過伊中中對開既紅綠燈,我以為佢去天榮輕鐵站,但...原來佢只喺沿住條輕鐵路'鬼'(一時失憶,唔記得點寫)向柏慧巴士總站方向行去.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

我而家喺街真喺見到唔少吹水友架,上次又見到一個(黑炆炆'權'骨突突),重同佢同一架電梯,我偷聽到佢同個女伴講"阿媽買咗面包比佢做早餐" ,唉... 不過比你上次咁擺我上網,而家巡視可能冇咁方便啦!