香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

又見到BLOG上有位英姐攞奬,我好似見過佢傍晚時喺運動場跑,原來又喺有料之人...勁!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-22 11:59 發表
你留意番'潮叔叔'的資料, 基本上係佢一係唔參賽, 否則九成機會有獎攞. 我唔參賽都有原因, 因為賽會多數把我同佢編埋一組.

哇!你老婆咁勤力架...我一定唔會... 呢輪重成日午睡.he~

即喺你同'潮叔叔'差唔多年紀? 但我覺得你都好叻啦可以跑幾十K.希望我老公都有一日跑到咁多,我會好好好開心.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-22 16:48 發表
事在人為, 我好鼓勵兩公婆一齊跑步. 我地都有唔少夫妻檔 我同老潮雖然同組, 不過我係組頭,佢係組尾, 都差好遠架. 嘿嘿!

哈哈...我以為女人先介意被人誤會年齡,原來男人都咁介意  

最近我個女知道有個比賽有佢既組別,佢好想參加,師兄你個女有冇跟過你兩公婆去跑?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-22 17:11 發表
跑過吹水杯, 跑左兩里便行. 無鬼用

哇!好啱KEY...如果有機會,我諗我個女同你個女可以有伴一齊...行.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-23 10:17 發表
現在既小朋友叫他們做運動真係要威迫利誘架. 我肥妹點解肯跑吹水杯? 因為吹水杯參加者是包埋當晚晚餐架, 佢想食同抽獎所以參加囉.  其他賽事, 好難拉得郁佢大小姐囉

有得食又有得抽奬...我都想去啦! 好過我個女想參加比賽只喺為咗有件紀念風褸

啱啱去運動場,見到英姐同一位叔叔一齊,又見到赤腳師兄.

第一次用隻錶,唔算新,因為我個女己戴咗幾日番學.

耐冇跑好攰,先跑三圏熱身,之後十個圏:0236,0238,0236,0242,0235,0247,0232,0222,0226,0226,TOTAL:2544 哎!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 P5C27 於 2010-11-23 11:46 發表
前幾日去左廣州睇亞運..........

赤腳師兄,
咁HAPPY去亞運,有冇見到黃金寶呀?
今日見到你喺運動場,...我諗如果你有一日着住鞋跑,我唔會認得你,因為我冇正面見過你個樣,永遠都喺你後面,只睇到你既......腳板.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

Oh,見到BLOG上有...應該喺赤腳師兄既相片...#797穿五指鞋.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-24 09:40 發表
  邊個比賽有紀念風褸? 我又要啊 .  印象中樂善行30K, 會送風褸俾指定時間完成的跑友, 難道妳女兒咁快?   你想下年參加吹水杯, 無問題, 留意BLOG啦. 其實妳時間都叫中速平均, 但想問妳走邊條線.  我昨晚頭 ...

喺" 第六屆飛達新春長跑"
主辦機構網頁:http://www.pacers.org.hk/
表格下載:http://www.pacers.org.hk/springevent2.pdf
應該唔洗跑得快,人人都有架,不過我重未報.

我個女聽到話你個女跑咗2K就行,佢自己話咁似佢喎.重笑話如果有得參加一定參加,而且有人陪住,兩個肥一齊慢慢行欣賞風景   .

嘿!我緊喺跑第一線啦,跑開邊線跑多咁多,好辛苦架" />" />  
我平時拉筋都好'求其',有機會真喺要請師兄你過兩招星爺既拉筋絶技過我,我諗我都好需要,再喺咁落去我遲早跛

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 艾云云 於 2010-11-24 10:45 發表

其實都要睇你滾得有幾快, 腳踭有冇受力.
冇咩受力既話呢, 個人認為應該當作中前掌跑法

我覺得如果慢跑時,想用腳踭邊落腳都落唔到,一定喺落腳掌,你覺唔覺?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-24 13:26 發表
飛達件紀念T每年都有番咁上下, 聽會長講佢地話事人是開製衣廠  我地吹水杯每年都送紀念袋也是因為贊助人開手袋廠

師兄,

我見D比賽好多都最少要百幾蚊起報名費,原來好多都有嘢送,幾底玩喎,渣馬喺咪喺指定時間內跑畢都有紀念奬牌?跑十公里有冇架?

啱啱睇到你新上載D相片,我見有D人...我諗喺跑到好後果D,好似去行山.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 艾云云 於 2010-11-24 16:39 發表

係架. 如果慢過10min/km再用腳踭落地呢, 其實就係行路.

步頻唔夠呢, 滾動一慢就好有問題, 衝力落晒腳踭, 結果膝頭髖關節同腰骨就受晒, 長久傷身.

所以跑得好慢時, 身體就會自然咁用前掌un下un ...

師姐,

你喺邊樹跑開?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 P5C27 於 2010-11-24 19:50 發表

哈哈,係呀,見倒劉詳
淨係得你見倒我,我又見唔倒你

哇...正呀...劉翔...I like!

哈哈 !見唔到我...哎吔...我突然覺得好得戚呀,he~,好玩呀好玩呀!

我想問你點解你上次跑A字頭比賽跑得咁差呀?冇奶油喎?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 P5C27 於 2010-11-24 20:53 發表

是啊,果時冇跑成個月,一來要溫書應付考試,二來隻腳有小小唔聽話
岩岩跑番,跑得都係一般,跑左個4分1k既5k
希望遲的慢慢跑番水準啦

後生仔學業緊要啊!努力加油!我睇好你

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-24 17:25 發表
渣打剩係全馬先有完成牌, 半馬同10K都係無完成牌既.

咁我呢世都攞唔到囉

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-25 09:26 發表
我以前夠無諗過我可以跑到全馬. 9年前跑兩個圈已經無氣.

咁咪重屎過我老公  

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 艾云云 於 2010-11-25 09:56 發表

噢, 小弟是男生.
跑開河邊, 呢排希望轉早上跑, 經河邊去球場滾完再河邊返去, 不過成日都起唔到身, 一過六點半就唔夠時間跑><
希望新年前可以做到weekday朝朝早起跑步啦, 大家都要加油哦~!^^

唔好意思師兄,我重懶叻,從心理學角度估,見你成日呢呢聲,以為你喺女仔 咁點解你叫"艾云云"?

咿...你都好有恒心同經驗喎.喺學習既好旁樣

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-25 16:09 發表
我跑河邊會揀對岸跑, 到天恆先跑返過橋. 夜晚靠屋既河邊好多無燈既單車. 撞親就唔好. 不過對面河邊黑好多. 好多時都係用大無畏精神咁衝過去, 都唔知自己會踏到咩野.  有師兄陪跑就好D, 搵佢地在自面掃雷.

師兄,
我今日行山行經你之前提過既"尖鼻咀",見到有間警察局,喺斜路黎喎.你上次又話有時跑去大棠,你喺咪成日都跑斜路架?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-11-25 16:56 發表

嗰條斜路,應該得 100 米左右...." />" /> 大棠斜路,應有 2 公里。

一喺唔出現,一出現就喺度笑人

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-11-25 17:30 發表
吓, 尖鼻咀都叫行山, 唔好玩野喎, 嘻嘻.  妳又球場出發, 落曬警署斜路, 在鐵絲網閘口對後第2條燈柱, 便會叫到有個用紅油噴既'7'字, 係由球場門口起計. 會長親身去度路同噴標記. 由過度跑回球場便有14K. 呢 ...

我今日由天水圍經丫'繼'山...尖鼻咀...到流浮山,行咗3個半鐘都唔算行山咩?

會長喺咪即喺金毛果個呀?行山路去我就識,跑去...我唔認得路

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-11-25 17:34 發表

現在頭髪多咗??係﹗﹗好多人都咁同我講。

細個個樣幾好吖...見得人...而家就唔知啦