香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 快活人
打印 上一主題 下一主題

TKO備戰2011渣打全馬之長課操練19/2 星期六加炭日(史sir將繼續分享心得)及渣馬齊齊GO

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨......

升級   0%

該用戶從未簽到

活活, 各位隊友......
真係愈黎愈覺得, 原來可以得閒跑下步並唔係必定,
大家好好珍惜每一步啊   

今個星期六, 第一, 可能又要OT,
第二, 就算唔使開工, 都要趕9:00返到屋企,
因腳痕仔有活動好想我陪佢去,
(其實我日日朝8晚12, 同離港工作冇乜分别,
真係weekend冇OT先見到面, 陪下佢)

所以今個星期六如果冇OT就全馬組, 7:30起跑,
到時自己睇時間離隊折返, 各隊友請見諒.......

記住 [好好珍惜每一步] 啊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-11-4 09:57 發表
好有同感,我呢個月都日日朝九晚九,Weekday 唯有改為揾一兩日朝早返工前跑 4、5 k 就算。
見到有o的師兄,每月里數多達500k,我諗我要退左休先可以做到。

"要退左休先可以做到" 《=== X2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-11-4 10:10 發表

各位早晨呀, JC 加油呀, 雖然有好多外在因素影響, 但你都咁努力去練跑, 俾心機 !!

多有多跑... 少有少跑...
長有長跑... 短有短跑...
早有早跑... 夜有夜跑...
快有快跑... 慢有慢跑...
你有你跑... 我有我跑...
點都要跑... 唔好唔跑...
大家一齊加油啊 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

good morning everbody
a rainy morning

升級   0%

該用戶從未簽到

1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
日期: 6 / 11 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:15am (7:30am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場副場
路線 : TKO運動場 > 工業村 盡頭折返>左轉入康城路迥旋處折返 > 醫院後山 > 寶琳 > 彩明 >健明 > TKO運動場
路程:20k
預計完成時間:2小時
難度(5*為最高):* (沿途有10% 上斜,90%平路)
1. 活
2. 昌
3. jogging_cat
4. JC (聽日唔使OT, 終於有得跑喇 ..... 跟跑頭段, 8:30要離隊趕回家)
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Absent List:
1. chanlouis911 (Sorry, Absent for this week)
2. runner_256 (要當更,會星期日補跑)
3. 火仔 (同上)
4. 大師兄 (星期六要返工.......星期日要比賽)
5.AH Li (星期日半馬賽事)又要請假一次
6.Philip(星期日半馬)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2010-11-5 20:14 發表

祝所有星期日有比賽既師兄師姐都有好成績 X 911 +1

祝所有星期日有比賽既師兄師姐都有好成績 X 913

升級   0%

該用戶從未簽到

今早一行5人, 有活活, 哈利, Cat姐, Chris, 同小弟哩名跟車,
人弟久休, 好彩各位ching/ctse就住我, 勉勉強強仲叫做跟得到大家,
可惜要趕住返屋企, 只係跟左頭10K既睇樓團, 冇同大家操晒半隻馬.
今朝雖然有雨, 但並唔大, 微風細雨, 叫做跑得頗舒服,
頭10K大家keep住545至600pacing, 跑得好順,
下半場我做左"酒仙", 所以留返其他隊友報告喇..........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2010-11-6 20:47 發表
今朝出門口已經天雨綿綿,一路都無停過雨,到七點半起跑既時候先得五個人,大家都一樣照跑。今日標係20k時間2小時,不過我自己就預計大約跑2小時左右,唔理跑幾多k都好,相信唔會跑倒20k law。

由將軍澳運動場--> ...

Cat姐加油啊.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TKOer 於 2010-11-8 21:52 發表
跟你地跑過一次街,你地好似個個都好熟咁,即係個感覺係跑黎跑去都係你地班網友。
但點解我跑左成年街,都好似未撞過你地咁既?!真奇怪!?
定係我跑開下午6-7點,你地未放工?

可能你跑得太快......... 見我地唔到jei

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2010-11-8 22:52 發表
JC 或者又可能你跑得快, 所以人地睇唔到你呢

你新黎架?? 你幾時見過我跑得快呢??
咪亂咁散播流言好喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TKOer 於 2010-11-8 23:24 發表
我都好想好似你地咁快呀~~過兩招教下小弟XD

昌哥...... 有人揾你啊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TKOer 於 2010-11-9 00:15 發表

我真係新黎架 XDD
其實又唔係一定要快先至學到野,同佢地一team人跑又真係唔同味道,有恆心啲向前跑。
今日無人陪,自己跑,我都唔知跑左啲咩出黎 ~.~
一齊跑個氣氛好正!
下次有咩野跑都叫埋我 ...

ching你做乜騎刦左袓祖個post黎答呀??
我叫佢咪散播流言之嘛......
不過你講得啱架, 一齊跑係開心好多架, 我都好鍾意跟哩度班ching/ctse學野架
講開學野, 緊係唔少得星期三晚既R校長啦,
你睇吓"TKO基達令跑院"D學生個個跑得幾開心就知啦

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2010-11-10 13:07 發表

我真係新黎架, 幾時敎我跑步, 就今個星期日啦

我都唔識跑步既....... 咪玩啦

升級   0%

該用戶從未簽到

活活...... 今個sunday有脾菜, 食唔落你果廿幾K啊∼

一係又好似舊年咁, 星期六操完28K, 第二日入天水圍食下風

舊年好彩執個PW 49'50", 差D穿50, 好險....... 今年咁鬼懶, 穿硬60

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-11-10 16:19 發表

係wor~~你5提我都5記得tim ...

舊年唔想因為比賽而影响長課既進度,
所以操完28K, 第二日去志在參予, 跑得晒就算

今年唔同喇, 星期六果24K都唔知跑唔跑到,
不過咁, 今年自己既長課又真係大落後, 再唔加操就C緊,
所以決定, 星期六死跟, 今晚操車, 星期日hea跑做鴨尾

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨........

升級   0%

該用戶從未簽到

好舒服既早上, 大家早晨喇

升級   0%

該用戶從未簽到

日期: 13 / 11 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場副場
路線 : TKO運動場 >工業村盡頭折返 > 寶邑路 > 澳景> 油塘>澳景>彩明 >寶琳北路>寶順路 >常寧遊樂場> TKO運動場
路程:23.6k
預計完成時間:2小時 30分
難度(5*為最高):***(沿途有40% 上斜,60%平路)
主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改
1. 活
2. JC (得十幾K底, 跟跑廿幾K, 唔該等埋啊
3.
4.
5.
6.
7.
8.