香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 快活人
打印 上一主題 下一主題

TKO備戰2011渣打全馬之長課操練19/2 星期六加炭日(史sir將繼續分享心得)及渣馬齊齊GO

升級   11.35%

該用戶從未簽到

330? 無可能......無可能.................除非渣打條路有50k.

升級   11.35%

該用戶從未簽到

日期:     1 / 1/ 2011 ( 六 )
集合時間:
7:15
:00am (7:30am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場副場

路線 : TKO運動場x1 > 日出康城 > 電視城盡頭 > 日出康城 > 寶邑路 > 維影彎畔盡頸 > 健明>調景嶺>彩明>寶林>坑口 > 寶邑路>調景嶺>彩明>寶林>坑口> 運動場  

路程:33k

預計完成時間 3:25時
難度(5*為最高):**(沿途有10%上斜,90%平路)

主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
               2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
               3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
               4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~水站 : 寶翠公園 / TKO 運動場   ( 最好自備足夠量水)

1. 活
2. 大雄
3. 大師兄

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-12-31 15:44 發表
活活上晝33k 下晝28k 咁堅?

係呀... 我都有留意到....咁恐怖?

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-1-2 13:04 發表

無理由架wor ~~因為依d路 之k 數都係跟番以往的record( 是用 gps 計的)  再+ 入tvb的k數度出來的 ,誤差不會麼大 ,

係wow.. 我係google map 度都係31.  可能真係唔夠33k bor.

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-1-4 13:39 發表
各位~~k 數多小都5緊要la...... 因為上年劃map 與 gps 度出來都有試過誤差1.5-2k.

唔係呀.. 我驚就係差2k. 我跑唔哂個渣馬呀...............

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2011-1-4 14:50 發表

今個星期補返突佢囉. 大師亨

我上星期已經賣哂......原來我只能跑30k.....That's it.. no more and no less

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2011-1-5 08:46 發表
活活, 各位隊友,
很抱歉小弟實行太懶散,
一直都跟唔到大家跑.......
請大家幫手留意下,
有冇報左渣打半馬既跑友,
唔覺意操到里數過晒龍,
考慮下順便跑返個全馬呢?
因為我左計右計都唔夠時間操里數,
...

盟主, 祖祖以及昌哥都係半馬嫁bor....以佢地依家既狀態.. 全馬應該唔係問題.. 可以向佢地埋下手.........

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2011-1-5 10:30 發表

大師亨, 你唔係叫jc 向我地埋手, 你係叫佢埋佐我地, 我地邊夠"你"數呀 , 我今年上早佐一班車架, 我出年仲要跑多一個10k先架

以你今時今日的狀態...430 全馬應該無咩問題.. 6min/km 你應該keep 倒.

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-1-6 01:18 發表

嘩! PB成個幾鐘! 好利害呀CATCAT! 恭喜恭喜! 預祝妳渣馬再創PB!" />" />

pb 成個鐘.. 真係厲害............

升級   11.35%

該用戶從未簽到

星期日要味精........應唔應該黎試新路呢..............

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-1-7 13:18 發表

5好la...因為明天斜路又多 . 美記又斜路多 . 一陣傷左5值得

好啦... 聽副校既話啦.. 下個禮拜先...

升級   11.35%

該用戶從未簽到

呢個星期休息番一課先....偷雞去跟三鐵會操下車先........

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2011-1-14 11:21 發表

去邊樹操呀?

科學園呀....

升級   11.35%

該用戶從未簽到

要返工.. 無得終極37k tim...

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-2-21 17:09 發表
2011年全馬之操練己劃上句號 . 多謝大家這3個月的支持及容忍. 如路線及厘數規劃得不好,請多多原諒.希望來年的渣馬大家做得更加好.
而今星期六逍遙跑會重開 . 希望大家繼續支持  

多謝活活副校為tko人民服務. 正正因為能跟操才能勉強完成首馬.

感激.........