香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 快活人
打印 上一主題 下一主題

TKO備戰2011渣打全馬之長課操練19/2 星期六加炭日(史sir將繼續分享心得)及渣馬齊齊GO

升級   6.33%

該用戶從未簽到

下星期六要開工,無得跑

升級   6.33%

該用戶從未簽到

今早跑到8-9k時腳板底起了水泡,忍痛跑多十幾k,好痛 ,頂唔住,無跑尚德之後的路段,希望快d好番!

升級   6.33%

該用戶從未簽到

升級   6.33%

該用戶從未簽到

明早要開工,星期六長課來不了!!

升級   6.33%

該用戶從未簽到

今個星期六有冇約跑?仲未見post??

升級   6.33%

該用戶從未簽到

日期:     8 / 1/ 2011 ( 六 )
集合時間:7:00:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場副場                 

路線 : TKO運動場 > 坑口 >清水彎道 > 白沙彎 > 西貢 > 萬民路 >大綱仔路>早禾坑碼頭> 大綱仔路>萬民路>西貢公路>北港> 西貢公路>清水彎道>影業路>寶林>寶翠> TKO運動場  

路程:約33-34k

預計完成時間 3:30時
難度(5*為最高):***(沿途有50%上斜,50%平路)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 10-11度 .西貢可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   

主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
               2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
               3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
               4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~水站 : 白沙彎 , 西貢  

1. 活
2. Kelvin ( 我係慢腳 , 未必 3:30 可以完成到 , 盡跟 )
3. 大雄 (又有新路線, 正呀!)
4. Mode

升級   6.33%

該用戶從未簽到

明早想來跑,但阿仔發緊燒,斷斷續續成個星期都未好,希望佢明早無事我就可以來跑!

升級   6.33%

該用戶從未簽到

日期:   15  / 1/ 2011 ( 六 )
集合時間:7:00:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場副場                 

路線 : TKO運動場 > 日出康城 >tvb 盡頭 >日出康城 >坑口 >寶林>寶林北路>馬油塘>澳頭村>清水彎道> 壁屋 > 影業路 >寶林 >寶翠公園 >tko運動場   

路程:約30.5k

預計完成時間 3:15
難度(5*為最高):***(沿途有40%上斜,60%平路)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 10-11度 .西貢可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   

主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
               2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
               3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
               4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~水站 : 運動場 /寶翠公園

1. 活
2. chris
3. Philip
4. Mode (明早阿仔無發燒,我就跑)

升級   6.33%

該用戶從未簽到

今早Join唔到大家,下午自隊跑番廿幾k,撞到阿茂兄同大雄,真係TKO跑友周圍都係

升級   6.33%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-1-16 15:02 發表

( 其實呀mode琴日起康城附近跑緊既時候剛剛我駕車經過, 所以同佢打左招呼, 我係冇偷偷地跑), 今日終於達成全馬sub 4:00既心願, 成績係3:49:24, 成功pb. 馬拉都pb左21分鐘!

呢點我可以做證,昨日我在康城附近聽到有人叫我,周圍望只見到D車,然後就見到大雄駕車經過;CCM呢條地獄賽道都PB到,渣打起碼PB多次無問題啦!

升級   6.33%

該用戶從未簽到

今早加操33k,明早體力應該回唔晒,希望今年D家事唔會影響到我跑唔到全馬啦!

升級   6.33%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2011-2-18 08:18 發表
早上接細佬來電,老父已於清晨5:30閒安祥離開人間,我要盡快回去辦事,多謝大家關心!

Take Care!! R.I.P.

約四星期前,家父也突然離世,那時對我的打擊很大,很多事也沒有心情去做,跑步也停了成個星期,後來慢慢恢復過來,不過星期日的渣馬湊巧撞正父親的最後一程,我考慮過放棄今年的渣馬,後來反覆思量及和家人及好友分享下,我決定會照繼續跑全馬,即星期日早上跑,下午趕去守夜,相信家父也不想他的離開而使我們什麼也不做,所以星期日我會為先父而跑!

升級   6.33%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2011-2-21 17:07 發表
少追post所以剛剛先睇返,
馬拉兄, Mode兄, 明白你們的心情,
願主安慰及保守你們家人平安的心。

JC 兄,有心!雖然我還未見過你,也好感謝你的安慰,有機會下次約跑再見!
我自己最後都決定照跑全馬,還PB而回!感謝父神給我力量為我先父而跑的一次全馬,Thanks God!!

升級   6.33%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-2-21 17:09 發表
2011年全馬之操練己劃上句號 . 多謝大家這3個月的支持及容忍. 如路線及厘數規劃得不好,請多多原諒.希望來年的渣馬大家做得更加好.
而今星期六逍遙跑會重開 . 希望大家繼續支持  

活活, 多謝你既過去幾個月為大家安排不同路線約跑,雖然我唔係常常出現, 但係我亦都感受到你地果份熱誠及辛勞!也使我在短短三個月,從停操半年到今次全馬Sub330而回有莫大幫助!Thanks!