香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 迪迪仔
打印 上一主題 下一主題

[2010/11/6] 08:15 遠征沙田半馬預賽篇

升級   0%

該用戶從未簽到

其實 - 只係諗住試下路,唔一定會跑晒21K,
同埋睇下可唔可以搵到同PACING既師兄/師姐一齊跑
試完路會安排特訓......例如去飲茶/黃昏時段去沙角打邊爐.

下如試下夾下時間先啦-

建議日期/時間           30/10      31/10   31/10    6/11    6/11    7/11    7/11
                                              [黃昏]       [早上]   [黃昏]   [早上]   [黃昏]    [早上]   [黃昏]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. 迪迪仔                                                  OK        OK        OK       OK      OK       OK
2. cc                                                        ---         OK        OK       OK      ----      OK
3. 祖祖                                                     ---         OK        ---        ---       OK       ---
4. 文輝                                                     ---         OK        OK       OK      ----      OK
5. 火仔                                        OK        OK         OK        ---        ---       ---       ---
6. jogging_cat                             ---        ---         ---         OK       OK      ---       OK
7. wongc                                     ---        ---         ---         OK       OK      OK       ---

+1 0
上一篇︰新界西跑友報到下一篇︰My vibram

升級   0%

該用戶從未簽到

2010/11/06 沙田半馬試路篇

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      06/11/2010 (星期六)
集合時間:  8:00am

起跑時間:  8:15am (準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  沙田運動場 (有locker及沖身設施提供)
               將軍澳運動場 (有locker及沖身設施提供, 請自行到G24室借匙)
路線 : 請參閱 http://rs21.sportsoho.com/maps.html
(沙田節半馬拉松暨聖誕繽紛跑半馬拉松路線,起點改為由沙田運動場出發)                  唔夠喉既ching/ctse可以早少少自行加碼, 然後準時8:15am返回運動場會合大隊再
里數:      全程21公里[各參與者請自行決定是否跑足全程]
完成時間:  不定, 總之各位10:45前返回運動場COOL DOWN沖身就得啦

注意事項:          
1. 此項約跑只適合曾經有跑10k或以上經驗的跑友;

2. 遇上惡劣天氣或其他原因, 若果約跑需要取消時, 將於活動前一天的下午6:00前出post通告, 報名者請自行留意;

7. 需要加碼的跑友請盡量於大隊出發前進行, 務求全部跑友於同一時間完成, 一齊特訓.
               2. 逍遙跑以"例行約跑"型式 (於固定日子/時間), 即逢星期六上午舉行;

早餐特訓地點:  因應出席人數而定,多數係附近飲荼

報名辦法:
reply 時先 copy 原有名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓,

06/11/2010:
1. 迪迪仔  (特訓)
2.
3.
4.
5.
6.
7.  
8.
9.

警告及聲明

1. 此項聚會只適合曾經有跑10k彧以上經驗的跑友,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘),

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。
    他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,

或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6. 參加者的個人保險須自行負責。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )

8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   0%

該用戶從未簽到

現時暫定係6/11 早上,因為比較多人得閒.

另外,就算黃昏跑,我想都應該不會遲過6:00起步.
如果跑2個半鐘,都已經8:30pm了.......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-11-6 07:08 發表
是否照樣出發?,

我同lulu姐會照去,太大雨就只特訓.
其它人請自行決定是否前往......

出發了.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-11-6 11:53 發表
返到家...
Sorry呀各位...我吾熟路所以可能帶錯路...攪到大家跑多左...有d又跑少左!!!

不過多謝大家...好開心同大家享受左一個大雨朝早!!!

唔好咁講啦,我唔好意思就真,跑得慢要你地等等等.......

不過,我地今日既小結論係 - 如果跟足報名表既文字描述去跑,
應該唔只21K,分分鐘有22-23K......

不過如果唔怕悶,條路線用黎跑下長課都唔錯,可以唔帶水,係馬鞍山長廊同科學園補水.
[不過我今日全程無飲水啊,hehe]

無所謂,大家一行七人都可以在10:45前返到運動場......
之後其中五人去左特訓, 爽啊

最爽既係,我返到屋企磅一磅,輕左五磅.......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-11-6 17:01 發表

輕左五磅?! 有冇咁快呀?!
通常要跑左一段時間,先至有咁既效果喎?!

唔係叫你學,而係連績咁跑左2個半鐘,又無乜飲水,5磅其實唔多,
果5磅其實大部分係水,遲d飲番水,就應該好快就會反彈.

[平時星期三TKO跑果10K, 跑前同跑後都差起碼2-3磅啦]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-11-6 17:09 發表

呢個反而先至係我想學既野.......

係今日天氣涼涼地,我地先飲咁少水,
平時千祈唔好亂咁試!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2010-11-6 18:22 發表

團友仔, 今日跑得開心嘛, 最衰我要返工, 巧想黎試下長課架

都幾好玩,我地一行七人,有快有慢咁,落住雨跑下跑下就跑左廿幾K了.
我剛剛去度過,我自己今日大概跑左22.5K啦.

副隊長,希望可以快d約到下一次,去果度再跑番一轉啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2010-11-7 01:33 發表

我頭先都同車仔走去私奔15K....爆到七彩...正呀...

下次如果要私奔又夾到時間,記得預埋我,一齊拍住跑,好快就跑完.
好過比賽果時先至爆爆......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2010-11-7 01:44 發表
要喇要喇

自從年頭渣打半馬同埋青公430之後,我都未試過跑咁長距離了,
今次試路跑得晒,起碼都有番d信心,到時都應該會跑得完,
至於目標時間,暫時唔諗住了.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Carly 於 2010-11-7 14:11 發表

迪迪仔, 你跑成22K一滴水都唔飲, 唔會覺得口乾/口渴的嗎?
假設你的體重是65kg, 揮發左~2.3kg(5lb)水, 己經是佔左你體內水份的5%了, 是相當多的, 這樣不太好的~
跑時多少都要飲番d水,performance都會好d~:lovelin ...

多謝關心,下次唔敢.
不過尋日跑既時候,又唔覺口渴喎,所以先無飲水......

題外話,尋日唔見果五磅,今日已經搵番其中三磅了......