香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

澳門國際馬拉松2008

升級   73.7%

該用戶從未簽到

我舊年同前年都有跑過半馬,幾好玩的,今年應該會跑全馬,但要留意住宿,因為好多香港跑友都會係之前的一晚Book房,所以係澳門運動場附近的酒店會Full的好快,而且房租仲唔平。如果係市區的酒店,留意要早一點時間到會場。如果想住珠海的話,應該未必得,因為要就時間排隊過關,可能會唔夠時間去到會場(雖然都唔知拱北幾點開關)。所以各位網友想安排一齊去跑的話,要留意時間同價錢,同平時去澳門玩的準備係唔同的。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

記得舊年同一日就有三場比賽進行,分別是澳門馬拉松、新加坡馬拉松同埋迪士尼半馬。唔知今年仲係唔係撞到應一應。

至於報名費方面,澳門大會知道一定多香港人去跑而少澳門人參加,所以特登浪高個價,其實也是商業決定,願者上釣吧。

禮物方面,舊年同前年澳門都有一條我最鐘意的大毛巾,平時沖完涼用黎抹身就最好。希望今年會繼續。

而我自己,就幾鐘意跑澳門條賽道,又唔駛攞假(當然如果有假也會玩耐一點),再加上今年又想跑全馬,所以我諗都係會跑番澳門。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

升級   73.7%

該用戶從未簽到

我記得舊年在9月頭開始報名,唔知今年係唔係,不過都應該唔會差得太遠。如果想跑的話,開始久唔久留意下。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

有得報喇有得報喇............

我要搵番我舊年個Number先報得,如無意外,會今晚報。

各位跑友,想報就要快,手快有手慢無。

http://www.macaumarathon.com/zh/login.php

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 章魚 於 2008-10-17 13:16 發表
我報了半馬,打算坐夜船去,即日來回,希望遇到網友

我突然間諗起,你坐夜船過去,應該攞唔好號碼布同晶片,可能你要再安排一下了。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

佢地好似年年都會改賽道。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 alfredyu 於 2008-11-14 21:52 發表
睇左路線圖,點解走兩個圈?總係想跑多d唔同的地方,可惜。

同意!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

小弟今天的成績,多多指教

http://trail.motionbased.com/trail/activity/7253358

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 harryyim 於 2008-12-12 13:43 發表
Kin 兄,我覺得18-19km個牌好似唔準,o個段係澳門過橋返氹仔,我都係around 4 min/km 跑完,我地呢o的around 四個鐘跑完o既人,要跑到呢個速度應該會喘哂氣...

無錯,大部份的里數牌都OK的,就只有19K的一個擺錯。