香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

澳門國際馬拉松2008

升級   61.1%

該用戶從未簽到

我都有去~!

幅圖都好弔詭下, 有D水站/醫療站 根本係條跑線唔經既

升級   61.1%

該用戶從未簽到

呢個星期休養生息啦, 到時見衫認人, 大家加油!!

升級   61.1%

該用戶從未簽到

我件跑衣都係綠色, 不過唔係longrun.hk個件, 係nike既雞翼袖款

據舊年經驗, 大會到開跑前30分鐘先開門讓跑手入運動場 (好離譜, 難以理解),  加上儲物處的長龍, 各跑友宜盡早儲物, 之後應該不太有可能帶備相機(至少我不會), 故開跑前如要影相, 便要見機行事, 不要因儲物進度慢誤了開跑時間.

而跑完後大家都會在同一個室內體育館拿行李/休息, 在那裡要找回大家應該不難. 希望到時見啦!

(順帶一提, 在下跑全馬的, 即是約10時半至11時左右才回到終點)

升級   61.1%

該用戶從未簽到

There are many WC around the sport ground, refer to the runner guide, you will find many WC with few people use if you go further away from the sport ground entrance (many people just squeezed up at those WC near to them, ignore others!).

升級   61.1%

該用戶從未簽到

雖然儲物處係係運動場外面的, 但係橫掂裡面有凳有空間, 點解唔早D開俾人入去? 係要人堆晒係出面條路? 呢個好有問題

升級   61.1%

該用戶從未簽到

7/12/2008 當日天晴乾燥, 一早一晚沒有太陽時, 澳門可比香港低1~2度, 大家小心保暖, 不要著涼. 但跑道在日照之下, 加上身體釋放熱能, 感覺的實際溫度會高10度, 甚至更多.

澳門跑道空曠, 路旁遮擋少, 若不想跑到變 "矇珠眼" 可考慮帶太陽眼鏡/帽.

大會只有水供應, 運動飲品/JEL 要自備, 若擔心有抽筋的話要自備松節油(大會非常缺乏)

升級   61.1%

該用戶從未簽到

唔該晒懾影師兄

我做4:41' , 應該係咁多ching最慢個個啦 , 返到來你地已經走左

不過好在無比你地影到我(支力)到訓低唔識郁個樣 !

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2008-12-8 19:48 發表
賽前目標是完成比賽,成績2小時23分10秒,人生第一個半馬,算有交待了
今次覺得比賽跑道和大會安排都不錯,最high係過終點,成班靚女工 作人員,又掛獎髀,又比毛巾,幾有氣氛呀!!
另外多謝allan ching  ...

下, 有咁既樹?

我到個時可能太耐無跑手來, 又就快夠鐘收工, D妹妹掛住圍埋一齊傾計, 連我到左要派衫/毛巾都唔知

登錄/註冊後可看大圖

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2008-12-8 10:37 發表

係呀! 天氣好,賽道安排又好,參加人數無香港咁虛崁,起碼唔會有"伯慢行"同埋塞人,我相信幾好跑架,完成重有紀念牌同大毛巾,出年我都想報。

不過我覺得佢set條賽線set得好老土, 成日有D無啦啦要兜橫丫腸既折回位, 尤其是就快入返運動場之前個一大條.

明明眼見就快完成, 點知原來仲未係, 個刻真係幾洩氣!

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2008-12-9 19:21 發表

相片已收妥,唔該晒,張張都映得一流

影我個張岩岩雙腳離地, 好似就來飛起咁, 真係神來之筆  

登錄/註冊後可看大圖

升級   61.1%

該用戶從未簽到

雖然要好早起身, 不過由天黑開始跑, 跑跑下見到日出既感覺好特別.