香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.1.2 大埔體育會10公里比賽*本網全力支持*

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

升級   0%

擦汗

原帖由 purejoey 於 2011-1-1 23:46 發表
    聽朝大埔10k較多平路,希望重返PB路。
    不過最大的敵人係寒冷

熱身多啲啦 !
    9pm 開跑, 應該唔係好凍.

今朝 930pm 跑, 熱身夠都冇乜問題, 仲有少少汗添.
    不過, 最大敵人係有啲攰.   

希望聽日平路好啲啦......   

祝 purejoey PB !   

升級   0%

擦汗

今日遲咗成半個鐘起身, 出到去搭車又走咗,
    等20min車, 唯有拉筋先.
    去到廣福邨, 已經~8:20am,
    半跑半行咗1-2km, 去到裝身後就上線.

跑咗2-3km, 開始順.
    最後2-3km, 同著住大會衫嘅兩位後生仔一齊返嚟.

10km ~ 45.5min   [PB]   

升級   0%

擦汗

原帖由 purejoey 於 2011-1-2 00:14 發表
    也祝你們可PB 及享受呢場比賽啦

今日長跑網有個特色區域,
    有好多跑衫.   

我聽到好多位師兄都 PB,
    有師兄師姐攞獎 !   

Very good day !   

升級   0%

擦汗

原帖由 purejoey 於 2011-1-2 13:17 發表
    想請教得兄有冇練interval ga? 見你一路PB無阻力一定背後下了不少苦功!

我姐夫係跑得之人, 10km 約 41min.
    每次佢都不停講 interval interval interval.
    無論練速度練耐力, 都係 interval !   

(家住東涌, 可以跑去機場, 但係冇乜斜, 又冇運動場, 所以而家都好少跑 interval.)
    今年算係有啲成績, 同要練全馬都有莫大關係......   thank you very much !   

[班門弄斧] ~ 各位師兄師姐唔好見笑, 亦都希望可以指正師弟.   

我都係覺得有啲唔好意思, 已經將全部留言轉載到閣下長跑網BLOG.   

升級   0%

擦汗

多謝 blurmax ching & 大圍 ching 鼓勵 !
    收到晒 !   

原帖由 purejoey 於 2011-1-2 14:29 發表
    連跑兩日都步步有力,我由4k 度一路吊住你尾,到進入公園前已俾你扯散,跟住迷失晒自己了。
    以後都係要開頭放甩你博你追唔到先有機了。

purejoey ching,

blurmax ching 唔係咁易追到架 !
    我哩半年, 同 blurmax 兄 交手過好多次, 好難應付架 !   
    佢擒日跑咗長州 10km, 所以今日已經跑得好好嘞 !   

9號半馬見.   
    16號東涌見, 有機會再做 PB !   
    (東涌我主場, 我都要更加努力 !)   

升級   0%

擦汗

原帖由 阿聰 於 2011-1-2 15:50 發表
    在比賽期間,真的要感謝 bello 同 kito 沿途的鼓勵,
    他們令我明白,練跑是需要講求策略與毅力,更要不怕辛苦。

或者這正正就是我以往跑步,甚至工作上失敗的地方。

期望下一次比賽,我能夠繼續勇往真前!

恭喜成功 PB !

見到你段留言.
    跑步的確係要努力, 亦都會有進步有得著.   

工作上, 我都希望可以克服到有啲難題和感覺.
    就好似面對跑步一樣, 希望工作/人生都可以做得好 !
    繼續努力, 跑步工作都要 PB !   

升級   0%

擦汗

原帖由 purejoey 於 2011-1-2 16:01 發表
    佢前慢後快,跟佢尾無運行
    大姐明10k得兄做個 sub 44 威下

跟佢尾, 事後搵相會容易搵啲 !   

Sub-44 ~ 邊有咁易.

下星期日半馬跟你尾 !   

升級   0%

擦汗

飲品原來係私人醒, 唔係大會架 ?!

謝謝 !       橙味, 正 !