香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.3.20 K-Swiss 城市之王挑戰賽 (賽事取消)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

同日除左沿岸半馬之外,仲有心晴10K tim~~

升級   0%

開心

升級   0%

開心

呢場成唔成事都好
    我本身心儀想跑呢場,但眼見個deadline一再推遲
    梗係有D事,會唔會好似下個月13號"推廣社"搞果個沙田10k最終要取消

* 果日如無意外,我係會跑"元朗越野賽"既

升級   0%

開心

雖則我之前想報呢場,但當時唔知佢係跑邊而冇報
    而家睇返呢場既參賽者名單
    如果我有份跑呢場,一定係陪跑居多
    首先係全平路咁濟(因為跑海傍)
    二黎成年組(20-34歲果組)既參賽人數有成接近300人
    加上只係每組頭3先有獎

*我希望唔跑呢場而跑同日舉行既元朗越野賽係明智既抉擇la~~~

升級   0%

開心

原帖由 hei.911 於 2011-3-3 23:20 發表
    still no routing?

secret?

呢幾日已經出左la wor~~~

中山紀念公園 至 中環3號碼頭 (來回2圈)               
    個人5公里賽:1圈               
    個人10公里賽:2圈               
    雙人接力賽:每人1圈               
                    去程:中山紀念公園(起點)> 東邊街北入口前(折返點)> 中山紀念公園 > 西消防街 > 中區海濱長廊 > 信德中心 > 民光街 > 中環3號碼頭(折返點)
                    回程: 民光街 > 信德中心 > 中區海濱長廊 > 中山紀念公園(第2圈重覆路線 / 終點)

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-5 21:14 發表

中西區邊會有單車徑呀....

單車徑呢單野只係沙田同大埔區特別麻煩jer~~~

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-5 21:23 發表

飛達賽跑成點呀?

飛達果場我都冇跑
    只係去左影
    事後睇返比賽成績,我又"事後孔明",早知D勁人個個抖緊,我又參賽la~~
    果場如果只要我肯參賽既話,領獎問題不大

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-5 21:23 發表

今日跑過數碼港. 不過唔知係邊度. " />" />" />" />" />

我7日之後跑既Jessica Run 正正就係數碼港舉行
    果度應該唔係全平路,會幾岩我跑下~~

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-5 22:16 發表

其實Ching pb係咩時間?

我暫時10k PB 係  39'47
    但我跑過10K 賽事唔多,跑過4場
    因我大部分時間係影人跑比賽多過我自己落場跑

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-5 22:25 發表

我相信你好快會入埋sub39, sub38. 係喎. 做咩跑咁少既? 功課忙?

Ref.:
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=10061&extra=page%3D2

我截至現時為止跑左12場長跑賽
    2009 ( 未出道) : 1次
    2010 (夢璃出道之年): 7次 ( 除渣馬外,其餘比賽全部都有獎拎)
    2011 ( 首2個月) :  4次   (1月份跑果D比賽就全部有獎拎)

途程方面:
    6-9km : 5次
    10km:4次
    12-15km:1次
    半馬:2次

我跑咁少就係驚傷,同埋我自己其實有少少"神經質"既
    一心情唔好,分分鍾跑都跑唔郁

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-6 00:06 發表

咩叫未出道都跑左1次?

果陣未真係加入長跑界ma~~
    我計既所謂出道,係跑D普通人未必會知既長跑賽開始計
    以我加入呢個forum開始計,今年呢個月既21號就剛剛好一年

升級   0%

開心

原帖由 MJ576 於 2011-3-7 16:36 發表

前年, “綠色健康跑" 、"JESSICA Run " 同 “健康萬步數碼港”都係跑數碼港。

但舊年開始就淨得 “健康萬步數碼港”& "JESSICA Run" 。

舊年既 "JESSICA Run"係迪迪尼出面跑嫁
    今年先至回歸數碼港

升級   0%

開心

原帖由 blurmax 於 2011-3-8 13:22 發表

The route map and runners list is available now, but there is still no information on when and where to collect the running kits :

http://www.sportsoho.com/k-swiss/

http://hk.myblo ...

據主辦單位以往既慣例,應該係比賽前果幾日要去新蒲崗個office度拎

升級   0%

開心

其實今年舉辦唔成長跑賽事都幾多下
    先前就有HKMP既半馬同埋沙田10km河畔賽
    加埋呢個就已經有3個
    HKMP果兩個就因為單車徑問題先至搞到長跑界而家滿城風雨
    而呢個可能係跑市區既關係,封路問題始終係難搞D
    呢次再有賽事取消,係長跑界既大災難
    恐怕有D關注舉行長跑賽事權益既人士會有更激進既言論
    批評政府推行全民普及運動力度不足" />" />

升級   0%

開心

原帖由 gasoline 於 2011-3-12 01:07 發表
    禁毒跑少年警訊攪, 又俾 " />" />" />" />" /> , 而家sportsoho攪, 又唔俾, 真係咁都得
    不過sportsoho又怪左少少, 乜都未confirm就收人...." />" />

sportsoho 其實係呢次賽事既處理上都有嚴重既問題
    1. 條路未confirm到話批准搞比賽就開始報名
    2. 出參賽者名單果度,無端端白事sd e-mail公開其他參賽者個住址,個人私隱毫無保障

第一點果度就事少,只不過搞唔成主辦單位要做好多行政上既功夫(因為要回水俾D參賽者)
    但第二點就事大,佢咁搞法分分鐘誠信破產,而受害者大可以循民事訴訟告佢tim~~~