香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kan0902
打印 上一主題 下一主題

hea跑第5回之斧山道運動場至壁屋 來回 約11公里 2011年1月27日星期四晚上

升級   50.35%

該用戶從未簽到

5K 只上 好辛苦,可唔可以有一團從哂草油塘藍田上(平路多一D), 10K 到頂. May be 一團從將軍o出.
問題點帶衣服去換.

升級   50.35%

該用戶從未簽到

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-12-28 22:55 發表 黎啦森美唔係好遠姐

史就史,最多井蘭樹掉頭。多d人跑,開心大。星期曰剛剛一個人跑完油塘到西貢

烏拉來不來,包你回程。

Kf
附近有沒 唔駛錢的車位

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 田中雅茂 於 2010-12-29 12:09 發表 藍田>璧屋試得多,斧山>璧屋未試過.好有興趣試吓!可惜星期日要跑10K賽喎!諗諗先.

我星期六都有23K山賽. 應該OK 0既 !

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-12-30 13:52 發表 我都係慢腳黎 , 快腳今日話會hea跑

呢度的定義要小心 Kf 的慢腳是4min/km, 快腳是 3min/km.我的真是超級慢慢腳+hea跑

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2010-12-30 22:40 發表 返左離喇,等緊睇探監相~~

Hea 跑完!上山比kf拋離,落山就比非比放,要多加努力!

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-12-31 01:18 發表 歡迎各大跑手網友 ,都可以參加此項活動此活動係hea跑為主第一次搞約跑 真係唔知點搞好(第一次成功左啦 ,再成功ge話 就會逢星期4 hea跑) 日期:2010年1月6日星期四晚上集合地點:斧山道運動場(近起跑點 ...

Please count me in. iPad paste 唔到。無錢買電腦。

今次真係增廣見聞。可以有機會遇見個跑過2x次全馬,渣馬拿1000的奇人。佩服佩服!

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2011-1-1 23:49 發表 hea跑第2回之斧山道運動場至壁屋 來回 約11公里 2011年1月6日晚上星期四歡迎各大跑手網友 ,都可以參加此項活動此活動係hea跑為主第一次搞約跑 真係唔知點搞好(第一次成功左啦 ,再成功ge話 就會逢星期4 hea跑 ...

6點鍾收唔到工。要b組,之前可以做2 to3 k球埸warmup

有體力可以落到中學先回頭

升級   50.35%

該用戶從未簽到

hea跑第2回之斧山道運動場至壁屋 來回 約11公里 2011年1月6日晚上星期四
歡迎各大跑手網友 ,都可以參加此項活動
此活動係hea跑為主
第一次搞約跑 真係唔知點搞好(第一次成功左啦 ,再成功ge話 就會逢星期4 hea跑)

日期:2011年1月6日星期四晚上
集合地點:斧山道運動場(近起跑點附近)
A組集合熱身時間 :6:30pm(近起跑點附近)
     開始起步時間 :有待確認

預計完成時間  : 1小時30分左右   
B組集合熱身時間 : 7 : 30 pm(近起跑點附近)
     開始起步時間 : 8 : 00 pm(後門起跑)
     預計完成時間 : 9:30pm (因為hea跑 所以差唔多呢個時間)

路線 : 斧山道運動場至壁屋來回
運動場設施    : 設有 lockers (最好自備鎖頭)及沖身設備
距離:約11公里
難道:**兩粒星 (主要上落斜為主,基乎冇平路可言,所以要hea跑)

報名方法 : 在 post 內留言 (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字)

天氣預測:初時有煙霞,短暫時間有陽光。
             高: 19°    低: 13°
             相對濕度: 55-80 %

溫馨提示:
由於A組跑友參與時間係晚上6:30pm

當晚有田徑訓練進行中
他們只佔用運動場
斧山道運動場正門口係關閉的
直至晚上7:30pm先開返正門
故此一定要從後門入先入倒黎
B組跑友可以不理
不過早到例外

A組報名名單:
1. 皇上

2. 金金
3.
4.
5.
6. 路路

B組報名名單:
1. 根根

2. 28華(有靚位)
3. 森美
4.
5. kf
6.

未知去邊組報名名單:
1.
2.
3.
4.
5.駿哥
6.

警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
6. 參加者的個人保險須自行負責。
7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。
8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考
https://www.longrun.hk/forum/view ... &extra=page%3D1)
9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2011-1-3 17:48 發表 插住袋擺?!

勁人插住過袋都可以hea跑,史人用盡全力先緊緊跟上。
全程是公路,車又多又快,要着反光衫,跟住食大塵。

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2011-1-6 23:51 發表 lulu 姐,其實我頭先都有跑嫁只不過我跑到壁屋懲教所過少少間屋仔已經折返果條路暫時對我黎講真係易過食生菜都唔係好斜jer~~ 我下次跟埋你地跑到科大先得

第一組好利害,跑到落科大先回頭,14k

第二組非比帶頭,追到頂都追唔都

有個要人等的跑手.跑極都是在我前面。點等到佢。我都唔知乜叫hea跑,跑得咁辛苦。

未跑斧山唔知自己跑得慢,跑完斧山是最後一個到球場。史火!

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2011-1-7 18:13 發表 我都唔知咩事無啦啦7頭劇痛,頭兩日去廁所都去唔到,第一個大夫話我廢左要斬左去,第二個話要不斷咁拮佢,第三個就去鴨記買左個二手俾我裝,又跑得番啦~~之前諗住就咁玩完,而家跑得番都好開心啦,唔理佢烏唔烏joe~ ...

三級,兒童不宜

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 junjun 於 2011-1-8 00:55 發表 Thank you 根根影靚相 ~~菲比同花子快到完全冇尾燈...森美下次記得猜番個套保護2手...KF .. 萬分感謝沿路指點 =)

追你追死,下次天氣熱,應可以着短袖跑

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 junjun 於 2011-1-8 00:51 發表 hea跑第3回之斧山道運動場至壁屋 來回 約11公里 2011年1月13日晚上星期四歡迎各大跑手網友 ,都可以參加此項活動此活動係hea跑為主第一次搞約跑 真係唔知點搞好(第一次成功左啦 ,第二次成功左啦, 以後逢星期 ...

Please count me in b組。收都工,一定來

升級   50.35%

該用戶從未簽到

hea跑第3回之斧山道運動場至壁屋 來回 約11公里 2011年1月13日晚上星期四
歡迎各大跑手網友 ,都可以參加此項活動
此活動係hea跑為主
第一次搞約跑 真係唔知點搞好(第一次成功左啦第二次成功左啦以後逢星期4 hea跑)

日期:2011年1月13日星期四晚上
集合地點:斧山道運動場(近起跑點附近)
A組集合熱身時間 :6 : 30 pm(近起跑點附近)
     開始起步時間 :7 : 00 pm(近起跑點附近)

預計完成時間 : 1小時30分左右   
B組集合熱身時間 : 7 : 30 pm(近起跑點附近)
     開始起步時間 : 8 : 00 pm(後門起跑)
     預計完成時間 : 9 : 30pm (因為hea跑 所以差唔多呢個時間)

路線 : 斧山道運動場至壁屋來回
運動場設施    : 設有 lockers (最好自備鎖頭)及沖身設備
距離:約11公里
難道:**兩粒星 (主要上落斜為主,基乎冇平路可言,所以要hea跑)

報名方法 : 在 post 內留言 (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字)

天氣預測:寒冷,大致多雲。            
            高: 14°    低: 11°
            相對濕度: 60-80 %

溫馨提示:
由於A組跑友參與時間係晚上6:30pm
當晚有田徑訓練進行中
他們只佔用運動場
斧山道運動場正門口係關閉的
直至晚上7:30pm先開返正門
故此一定要從後門入先入倒黎
B組跑友可以不理
不過早到例外

提提大家:
2011年1月13日星期4入夜後天文台話氣溫會降到去11度左右
都相當幾凍下
大家跑時要主意自己衣著是否可以保溫
因為是次活動係非常之hea跑
跑到出唔倒汗,體溫上升唔倒,就會好凍
所以見議可以ge話帶多件風褸仔或一件保暖上衣
到時可以選擇穿唔穿黎跑
為免大家冷親就唔好

A組報名名單:
1. 吉位
2. 駿哥
3. 呀茂
4.
5.
6.路路

B組報名名單:
1.
哈利 (不折返,跑到壁屋再入TKO)

2. kf
3. junjun (感謝KF力谷往壁屋最後一段斜路, 猶如打通任督二脈~~唔HEA呀...八九成都有..)
4. 森美 (跟哈利跑到藍田經TKO, 慢腳請等)
5.
6.

警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
6. 參加者的個人保險須自行負責。
7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。
8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考
https://www.longrun.hk/forum/view ... &extra=page%3D1)
9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 junjun 於 2011-1-14 00:14 發表 今晚冇上次咁辛苦同凍呀~~ 不過森美同哈利0係HEA 上既時候, 我出盡力先跟得上~~  食完反有系少少老抽-_-"

你咁利害,帶頭上項.

今次我都有小小抽,在終點前1K. 死啦 !SC 重有40曰, 實死!

下兩星期比公司放逐, weekday來唔到.

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2011-1-14 13:43 發表
尋晚系駿哥帶領下,我地入左科大再由後門出,整左18.5K,腳仔有少少投訴~

勁! 尋晚跟電單車(哈你)到TKO番藍田跑了26K ! 腳仔有大投訴.

JunJun,

尋晚追到駿當哥嗎!

升級   50.35%

該用戶從未簽到

跑落去
原帖由 junjun 於 2011-1-15 17:31 發表 大步少少上到壁屋之前果條斜路已經收左我~~邊追到前面呀~~ 我HEA跑番去JAR... 回程冇行路已經好高興~~唔咁凍好會好跑D...小腳跑完直情係罷工邊緣~~

上次唔係4分幾1K一條氣跑5~6K落去,  我D慢腳真係沒得跟.

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2011-1-15 11:08 發表 我甘耐跑過一次26K喳~~ 你地系甘倚都有廿幾K,勁~~

我係蟻跑o左. 最後幾辛苦先爬過O景番屋企.

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2011-1-15 17:48 發表 好似大部份時間都係森美你帶頭,睇番 GPS 紀錄最高點壁屋o個度有成二百四十幾米,真係唔野少,渣馬最高點都只係八、九十米o者。http://connect.garmin.com/page/a ... Id=63291360&ac ...

你的SC倒數都好嚇人 ! 33 日only  多謝提點, 我都應該唔駛經常去探監.跑多D平路. 星期日一個人跑出尖沙咀, 西九.

有沒人知西九可唔可以跑出裝卸碼頭到大角咀 ?