香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.3.27 第五屆吐露港十公里賽 (青少年禁毒杯四公里賽)

關閉 [複製鏈接]

升級   27.67%

該用戶從未簽到

今日收到信了....

升級   27.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Hello 於 2011-3-17 14:43 發表
我今日都收到信啦...我都係第一次參加呢一類賽事....

收到信之後..我至發覺..原來比賽當日....原來唔會封路嫁..

人及單車原來係同時使用嫁.....到時咪有可能會出現人車爭路的情形....

有心人的話...分分鐘可 ...

唔係呀化~~~

我都係第一次參加, 已經跑得慢架啦, 仲要左閃右避d單車架話真係隨時超出發定時間啦....

升級   27.67%

該用戶從未簽到

原帖由 司機 於 2011-3-17 21:09 發表

會唔會有車人友專登黎玩野

我都係怕依d野....

最怕係跑跑下失驚無神標架單車出黎, 咁乜野跑步既心情都無哂...

升級   27.67%

該用戶從未簽到

第一次參加比賽, 希望一個鐘內完成啦....

升級   27.67%

該用戶從未簽到

回來了.....手錶計時47分3x...

第一次參加比賽, 比我預計好, 最尾仲有力衝....今日都幾好跑....好彩跑個時冇下雨....

見到好多長跑網師兄好厲害, 最後5公里, 我未到科學園已經見幾個著長跑網戰衣既師兄回程....第日小弟真係要請教下, 學下野....

升級   27.67%

該用戶從未簽到

話時話今日大會安排都算係咁....每一公里有工作人員叫d單車唔好駛埋黎同埋叫參賽者小心單車...

咁可以唔使擔心跑跑下有d單車走左入黎....

升級   27.67%

該用戶從未簽到

原帖由 司機 於 2011-3-27 13:17 發表

一定要搵人企下,叫下咁,
如果今次搞唔好,下屆隨時就批唔到ka la

咁又係....

賽事完左佢宣佈話cancel左必逹夏日跑...我仲打算參加添

升級   27.67%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-3-27 16:45 發表
有機會一齊玩吓啦,不過我係慢脚

好呀師兄...我都唔係快啦, 大家有機會切磋下, 等小弟向你地學下野...

升級   27.67%

該用戶從未簽到

咁快就有...wow

我睇埋thaiquain個website, 佢地有埋相, 咁岩有一張影到我...haha

btw, 我47:33 (chip time 46:42)...下年唔係比個政府ban左, 再有架話我再參加

升級   27.67%

該用戶從未簽到

原帖由 kkl 於 2011-3-27 21:01 發表

必達又cancel? 咁5月咪咩都無

我地今日跑完, 大會突然宣佈話取消左...據聞係幾好既比賽黎, 都唔知做乜無啦啦取消, 九成又係政府唔批啦...

升級   27.67%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-3-27 21:03 發表
ching 你响邊度跑開多架?? 睇吓有冇咩約跑一齊跑吓吖

我係港島南區架....多數都係跑步機跑, 無乜出街跑.....

好呀, 多d人架話跑街會開心d

聽聞跑馬地或者銅鑼灣都幾好跑, 各位ching有得約跑麻煩通知聲...

升級   27.67%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2011-3-27 21:12 發表

其實必達夏日跑都搞左好多年la~~
歷史比推廣社搞既沙田10km河畔賽仲要長
但呢排沙田區舉行既長跑賽事就比較多阻濟
我相信唔多唔少都係同單車徑有關

而家我知道左呢個消息之後,我相信會有長跑界既朋友
繼係 ...

咁搞法即係政府偏幫單車友架je...單車成日係國際攞獎, 但跑步就無...

其實我覺得香港跑步既人會比踩單車既人多囉, 只係跑步唔係好受場地影響, 總之有地就跑得所以政府覺得使乜封路黎搞....

唉, 我估依到都好多人想遊行啦, 再咁搞乜跑步比賽都可以cancel

升級   27.67%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-3-27 21:14 發表
跑街變化多好多,近排呢度個港島區沉左,冇乜約跑活動....如果ching過黎九龍新界可以去約跑區睇睇有冇啱一齊玩架

好...都可以....新界好似幾好跑, d路大d

得閒入去新界九龍區看看有冇約跑先...

升級   27.67%

該用戶從未簽到

原帖由 asmcando 於 2011-3-27 21:27 發表
出年, 我地淨係可以跑大美督, 甲龍, 汀九, 城門 (山卡la)。今日有1400人(10k+4k), 氣氛一流。如果係山卡la, 最多幾百。

講真, 山卡la架話就一定少人.
去到ching你講d位, 我估好多人都未必可以坐public transport到達到...咁即係要坐的士, 咁貴唔會有乜人了

升級   27.67%

該用戶從未簽到

我衫頭諗住選大碼, 但係都係細, 最後要左XL, 岩岩好....