香港長跑網  - 長跑長友

樓主: eric798
打印 上一主題 下一主題

2011富邦台北國際馬拉松

升級   0%

該用戶從未簽到

旅行社有代報名的,附件係佢地個團行程,可作參考。據講要另加約HK$350報名費。

2011年台北富邦馬拉松4天團.pdf

176.88 KB, 下載次數: 446

升級   0%

該用戶從未簽到

哎也! 乜你都報了嗎? 搞到我都想跑這個!
其實原因係:和我跑開的視障運動員話俾我知佢都已經報了。有點壓力,好想去,無錢(是預算中沒這項目,超了每月一次的財政預算,12月4會跑上海馬拉松)。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2011-9-24 00:17 發表
亮哥,所以我放棄左上海啊!兩者相差兩個星期,加上十二月頭老婆生日,唔走得……
上海、澳門和廈門(元旦期間),都令我最為難……
你都來台北啊,這樣才叫"馬拉遊"啊!!!

哈哈哈! 給你一講,有點心動添! 諗諗先,政府果6000蚊唔知幾時到手?聽講要十個禮拜。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dudulung 於 2011-10-20 23:59 發表
第五次参加了(半馬)

係咪要升呢去全馬?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2011-9-24 00:17 發表
亮哥,所以我放棄左上海啊!兩者相差兩個星期,加上十二月頭老婆生日,唔走得……
上海、澳門和廈門(元旦期間),都令我最為難……
你都來台北啊,這樣才叫"馬拉遊"啊!!!

我落了鎚,會跑這個,是和盲人體育會去,但不帶盲人,只做支援後備。哈哈哈! 兩個星期一個全馬,跟住三個星期後又一個全馬,我比你更為難啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2011-10-31 10:49 發表
我都報咗台北和厦門啊 ! (因為今年廈門的比賽日和 family day(元旦) 有一定的差距)

打後已經報名的全馬仲有 :
渣打
東京

一月的中國沿海就要看看今次貴州的結果再決定是否報名.
三月多數會跟你這個鄭開常客再出發河南啊 !

哈哈哈! 每年例行考試咁囉,睇下有無退步。
如果重慶又是相隔一星期就跑埋佢。

升級   0%

該用戶從未簽到

世事在變,我改變了主意,唔報跑全馬,只做領跑員帶9K的,所以,可以幫大家映相! 記住著網衫啊! 我主映盲人及長跑網友。台北見!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 derek_cat 於 2011-11-1 00:03 發表

亮哥已经安排明年的计划啦。。。。哈。。。

沒辦法,已下崗,希望夠錢每月跑一個馬拉松,如果兩個馬拉松相隔一星期就順便跑埋囉,嘻嘻!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hk210 於 2011-11-3 12:45 發表

亮哥, 精明的你可否分享你的行程package參考,謝謝!

Sorry!  忘記覆你,今次是幫襯美X旅遊的自由行套票。請看附件,但不知咁遲還有無位,對不起啊!

3天.pdf

197.81 KB, 下載次數: 154

4d.pdf

192 KB, 下載次數: 139

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hk210 於 2011-11-29 11:48 發表

唔該晒, 剛週日我也確認了機位+酒店,幫襯專業,坐長榮,住LOOK Hotel,都要$34XX.
Anyway, thanks for reply.

不好意思!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hk210 於 2011-12-13 16:49 發表
我住在台北車站附近, 應該坐捷運去台北市政府還是打的去方便些呢?THX...

12/18 星期日 15 ~ 19 度

我地就住統一大飯店,好近起步點。
比賽當天如果封路,捷運應該好d卦。
拿號碼布時記住買一個行李寄存袋(好似要NT$100),否則其他袋是不接受寄存的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2011-12-16 14:36 發表
亮哥, 加油 " />" /> !!

謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

今日天氣相當好! 天陰、唔凍、唔晒又唔熱,好好跑!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-12-19 11:30 發表
跑成點呀

在台灣沒跑全馬,只是帶視障運動員跑9K及在終點映相打氣,easy job。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 katchoi 於 2011-12-21 00:56 發表
亮哥, 好高興見到你呀, 我在起點跟你與視障朋友打招呼, 穿渣打衫嗰個女仔呀!

Katchoi妳好呀! 妳跑成點呀?我果日帶一個9K既運動員,跑完之後帶他拿食物安頓好佢後,便拿相機帶了幾個義工去終點映相及給其他半馬及全馬的運動員打氣,視障組有18個獎,我們拿了10個,算是大豐收了!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2011-12-21 01:07 發表

幾時有相睇啊, 亮哥? 期待中...

齊理中! 太多相了,相分類後才貼出,希望今晚吧!
而家出去jog番陣然後去食飯,bye!

升級   0%

該用戶從未簽到

昨晚....應該說是前晚,checkin時同地勤服務員講有好多視障運動員,請給他們安排便利位置,結果帶來....亂七八糟,視障人士給安排單獨坐人行道旁,義工不能在旁照顧,當想調換位置時,有長鴻團員硬要回原本坐位,幸得老闆Tommy調停,本人僅向長鴻老闆Tommy致謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 violalo 於 2011-12-22 10:44 發表
亮哥 Happy to see you in Taipei and Thanks for your photos..(awaiting your nice photos) ~~ So Happy for Gary for his 330!!!

Cheers,
Viola

Viola,
妳的相片放了在領跑義工的相部裡,請pm留電郵地址,寄回給妳。

http://www.fotop.net/allanccl/20111218b