香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Gunners
打印 上一主題 下一主題

2012渣打馬拉松

升級   93.33%

該用戶從未簽到

可能大家不用報了
我報名途中, 在信用卡過數認證時, timeout了 (等了近半小時)
即打去熱線, 終於有人聽
話佢地個server都down左
查不到
要留下hkid, 姓名及電話,
明天回覆我
唉!

升級   93.33%

該用戶從未簽到

oh my god!
我正是用visa
上年我用mastercard是無事的
今年中伏了

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 亂步速之皇者 於 2011-10-3 20:49 發表

如果冇打錯, 可能已經係7514人. 因為我組數字係2011-1003-0006-06xx-M 全馬壯年組.

我竟然能找到自已報名狀況,
但不知信用卡是否已過數
要待熱線打回給我
我的參考 2011100300066xxxM
我報10k的
係咪即係當時已有至少六千幾人報左名

升級   93.33%

該用戶從未簽到

昨晚打通及留電話,剛才他回覆我的過數成功。即是無問題了,十一月左右會收到信,總算可以安心工作了。

升級   93.33%

該用戶從未簽到

剛收到sms, 以中英文雙語, 確認我的申請已被接納, 比賽日見
總算真正放下心頭大石, 牽掛了幾天, 真不好受
真希望大會能真正吸收經驗, 徹底改正, 不要再犯了

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2011-10-6 19:53 發表

想問下你地sms内容有講confirm接納嗎?
我的只說處理中

"多謝閣下參加渣打馬拉松2012, 閣下的申請已被接納, 比賽日見!  Your Standard Chartered Hong Kong Marathon 2012 application is accepted!"

升級   93.33%

該用戶從未簽到

我昨天已從銀行ebanking查到信用卡已過數(過數日期是10月3日), 所以我相信我的申請應無問題
Good luck to you all !

升級   93.33%

該用戶從未簽到

我的網上查核結果是

報 名 狀 況
恭喜!閣下的報名已被確認,多謝支持渣打馬拉松2012,明年2月5日見!

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 eric798 於 2011-10-7 12:15 發表
剛收到田總email,確認本人順利參賽!
各位收到田總email未?

今天中午, 我亦終於收到確認的email了
看來今次事件頗嚴重, 惹不少人不滿
所以他們又用電話及網頁, 又用sms, 又用email去通知有關確認的訊息
希望他們吸收教訓, 咁就唔駛大家咁無謂去花費心神而要困擾多天

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2011-10-7 14:20 發表
Message from the HKU Marathon Team

The Standard Chartered Hong Kong Marathon 2012
Sunday, February 5, 2012

10km: Challenge/ Run 1 FULL /Run 2 FULL /Run 3 FULL /Run 4 FULL /Run 5 FULL
Half  ...

看來渣馬果然是新手為主, 短途的位最多但仍是最快滿座