香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lewischan
打印 上一主題 下一主題

2011.08.07 K-Swiss城市之王挑戰賽2011 - 九龍站

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

我都報左.. 到時見啦.

升級   100%

開心

有D 不好預感...
    同比賽日相差不足兩個禮拜...
    又係好似無晒聲氣咁...

有D 似三月中個比賽咁.....

希望唔好俾我開口中...

升級   100%

開心

原帖由 nothing 於 26-7-2011 22:02 發表

今次完全冇事呀. 達哥

HAHA.. YES.. 果頭CHECK 完E-MAIL 無, 講完有D 驚, 之後就出左封E-MAIL 出來..

升級   100%

開心

已報3.3K 個人賽
    1.wlau
    2.
    3.
    4.
    5.

升級   100%

開心

物資已取~

升級   100%

開心

原帖由 LL3578 於 3-8-2011 23:23 發表

最近上個月NIKE 夜賽既尖沙咀站都有類似既經歷
    基本上你用任何語言好心同佢地講"唔該借借"
    佢地都係聽唔到
    有參加呢次賽事既跑友,到時只好靠自己去盡量避呢班人la~~~~

你真係唔好彩, 我撞到幾次, D 人都好有禮貌咁讓開...

AND 你唔係用到煲東瓜講"唔該借借"呱, 咁佢真係唔識聽囉.. (just joking)

升級   100%

開心

原帖由 LMF 於 3-8-2011 23:19 發表

途中遇見好多自由行,小心D

果日朝早跑, D 名店, 商場都未開啦..邊有咁多自由行.. 再夜D 就唔敢包.

升級   100%

開心

原帖由 leefs 於 7-8-2011 15:52 發表
    K-Swiss城市之王挑戰賽2011 - 九龍站
    睇相 > 按此 <

登錄/註冊後可看大圖

THX 皇上

升級   100%

開心

原帖由 junjun 於 7-8-2011 23:25 發表
    香港人喜投訴, 但投訴無意思 ...
    以下係希望大會注意下 sponsor 既質素, 亦想跑友們有前車可鑑..

事情:
    今朝跑完比賽未到9:00, 之後番教會, 原本會留成個下午睇朋友婚禮...但因為有兩張指明8 月7 日去海港城KS ...

又唔駛咁火既..
    我都係上一水中環CANCEL 左既跑手, 而今次免費左既跑手.. 上次真係攪得好差好差, 但唔應該怪落今次果度...
    雖然你十二點去.. 但個比賽我未到九點都跑完晒.. 好多人都係一樣.. 果時咁近海港城, 當然好多人去拿啦..
    你差不多十二點半先去, 成個比賽都應該CLOSE 晒有一段時間... 咁應該都好多人入左去GET 個禮品, 咁快派晒, 其實好正常.. 如果佢指左D 人去新蒲岡果個拿, 我估仲有大把禮品等你GET..
    人地都寫明送完即止, 講真.. 無咪算囉..
    而且這個係佢贊助商K-SWISS 既問題.. 張單張我都仲係度.. 佢這個係K-SWISS Running Club 既單張, 完全無SPORTSOHO 既任何字眼..,
    要SPORTSOHO 咁都去管埋, 而且又唔係D 乜野大問題. .問題只係你自己遲去換唔到.. 而抽獎.. 你係度K-SWISS 抽, 佢當然係K-SWISS D 所謂禮品, 禮券..唔通佢會俾部三星, 俾份NIKE 既野你咩. 而且只係一個唔駛你買野都有得抽既獎..
    你唔會真係要人地有部三星電視送俾你呱...?
    你咁都要入SPORTSOHO 數, 再加埋數埋上次果件事出來..
    睇來你都幾憎SPORTSOHO 下..
    可能今日天氣熱.....冷靜下啦...
    冷靜D. 就算真係要投訴, 你都應該係指向K-SWISS, SPORTSOHO 點睇都無牙力去管番人轉頭呱..如果你話係D 大事大非既事, 例如有D 歧視之類, 而SPORTSOHO 等視而不見, 咁就當然係SPORTSOHO 既問題.. 但只係換唔到免費禮品這種事...
    我自己個人覺得... 有少少小事化大既情況(如這句話有所得罪, 令你有所不快既, 係度講定SORRY 先).. ..

升級   100%

開心

原帖由 junjun 於 8-8-2011 07:37 發表

對於事件...感受一句講哂...覺得個贊助商「有取巧成份」

對於師兄既留言...

"雖然你十二點去.. 但個比賽我未到九點都跑完晒.. 好多人都係一樣.. 果時咁近海港城, 當然好多人去拿啦" --> 所言甚是!咁即係 ...

你不停咁強調只係自己既感受, 而不是投訴...

但你有無意自己第一段寫左D 野呢?
    "以下係希望大會注意下 sponsor 既質素, 亦想跑友們有前車可鑑.."

你要求大會去注意下sponsor 既質素, 這句又只係感受? 我所見既, 係閣下要求主辦單位做野..或者, 你覺得咁叫"反映"而唔係投訴..
    當然, 我唔係想一定要你認D 乜.. 只係你有你感受, 我有我對件事既睇法..
    主觀, 我認既, 所以我咪寫左, "我個人覺得"這幾個字...
    而且, 感受既野, 同樣亦係一個好主觀既事..
    你不停強調我唔明, 唔能夠代入你既心情去諗等..但你又是否肯定我係不明所以既地回覆呢?
    我講既野, 分析既事, 唔一定岩, 但是否一定唔會去由他人心出發呢?
    不過由你所言, 你都主觀性覺得我所講既, 係建基於無由你既感受到去..

升級   100%

開心

原帖由 junjun 於 8-8-2011 19:54 發表
    希望 = 投訴?
    我希望中六合彩 = 我投訴緊馬會?
    我希望阿仔乖D = 我投訴阿仔?

投訴可能係因為希望爭取一些東西 
    但希望爭取一些東西不等於那個人正在投訴

你唔認同我既想法唔緊要,事件看 ...

你真係好笑,不過算...
    我認衰, 我錯, 唔應該對你既批評多加意見..FINE , OK ?

升級   100%

開心

原帖由 jogging_cat 於 10-8-2011 21:14 發表
    多謝Tommy ching

恭喜晒CAT 姐~~~