香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

14.12.2008 第七屆「樂善盃」30k 慈善賽

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

我都有參加,但就真的伯被人推落山,想攬住一齊仆都攬唔切!

升級   100%

鬱悶

都係嗰句﹋﹋好驚!
    Pre-trip過先知驚!

Target 是希望6小時內完成,就算亞大圍兄在終點食住等,
    都唔駛等我咁耐啦!

我會帶的東西包括 : 2L水、帽、太陽眼鏡、2power bar、2 power gel、
                            勞工手套、電話( 有需要求救將時用 )、小量money
                            ( 是$15 及15的陪數,pre-trip時check 過在咸田灣
                               一枝寶礦力是$15 , 方便唔駛找錢 )
                            還有冇漏呢?

到時見大家啦!

升級   100%

鬱悶

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-15 13:16 發表

嗯...似乎對鞋都好硬 wow...

咁我想想先~~ 如果重少少而令我行得穩陣0左都值得既...  hgjD088" />" />hj
    不過我想要買番0左水袋背包啦.. 大圍兄有無買 ar???

如果只為樂善盃,就不大需要買水袋背包啦!
    我就是特地買了一個來參加,水袋可裝2L水,
    於是昨天便裝滿了去,中途還怕不夠水,在
    長咀喝補給站所提供的,在咸田灣又買了枝Pocari,
    回到終點後打開背包一看,原來還剩起碼1.5L水,
    唔怪得知最尾那一段平路都跑到我死吓死吓,
    仲比大圍兄他們笑我讓賽。
    其實如果只揹一個腰包加約750c.c.水,中途充份
    利用大會的補給及在咸田灣及西灣村都可買到飲品,
    負重少些應該會好一點,因腰包的重量一定比背包輕,
    而且跑起來及落山時,背包都會拋來拋去,很不方便,
    腰包貼身些,應比較方便跑步及速度快些落山。
    但如果是平時hiking,背包可裝多些食物就相對比較合適。

今次是我第一次參加,時間用了4:35,名次是女子組第44名,
    總算有背包及cap帽。
    出長咀中途時,絆了一腳,整個人五體投地般撻在山坡邊,
    我自己都嚇了一驚,如果撻過少少,整個人便會滾下山,
    爬起身後一路行還一路痛,由頭到腳都是沙泥。
    明年如果還會參加的話,裝備配合好些,希望能有些進步吧!

升級   100%

鬱悶

應該唔會揾到我,因為我錯有錯著,企咗去精英起步區旁邊,
    走步時跟着精英跑手,結果步速先快後慢,亂了陣腳。