香港長跑網  - 長跑長友

樓主: shogikin
打印 上一主題 下一主題

紀嘉文「跑手堂」沙田試課後討論

升級   0%

該用戶從未簽到

今晚好熱鬧,有好多熟悉既朋友又有好多未識得既新朋友,希望以後可以多d機會一齊操一齊跑~
放工遲左少少,冇熱身同埋miss左開頭d拉筋動作,希望下星期可以準時到,。
4K測試分段時間:
1'38"13  1'40"63  1'39"53  1'40"96  1'40"73
1'39"70  1'40"51  1'43"24  1'43"17  1'43"60 (16'50"20)

自己知自己事快唔到,諗住kee​p 1'40一圈應該OK呱,但係last 3個圈都係頂唔住慢咗,真失敗~

升級   0%

該用戶從未簽到

我都覺得自己技巧同體能兩方面都需要改善, 下星期盡量都會來呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

7月27日 人工智能報名:
1. Kin
2. Thomas
3. Amanda
4. Carroll
5. So
6. 炒炒 (唔好意思, 六點半先收工, 盡趕)
7.         大圍
8.波波
9. runrun
10. 711
11.Fredy, 27 July, Wed, right?
12.lewis
13.ian
14.fung7934
15.wah
16.jamestse08
17. AY60
18. curlyhair
19. 通利
20. 宇治 + 1位朋友
21. andrew

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stephenyau 於 2011-7-28 20:01 發表
矛所謂啦....多有多教...少有少教!  最緊要大家知我係用心去教....!

Stephen兄,
8,9月係咪都會係沙田上堂? 如果係我都想join兩個月試下,希望可以改善下d跑姿同埋身體柔軟度同協調性~

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 Tarry 於 2011-8-10 13:40 發表

嘩! Amanda ctse有跟史Sir上堂, 仲話係BB班, 咁你當其他ching / ctse 係mud ar, 感冒就要休息

升級   0%

該用戶從未簽到

今日好忙,希望走得甩盡早到~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-8-12 10:45 發表

除1000 x 4   6分連休之外, 有其他的嗎? 我自己明天有機會去 Shatin 補做!! " />" />  

MT: 呢課跑既係得咁多,其餘都係做返D折解、協調動作~ 下星期四係咪會來?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-8-12 13:15 發表

大圍 ~~ 星期3 wor ~~ 會來!

Thanks Stephen ~~

紀生大運加油....

係係...唔好意思...成日掛住星期四添~

升級   0%

該用戶從未簽到

今日仲未好返使,好彩今日個program唔係咁辣,仲算應付到~
交功課:
1) 2K - 1'40  1'40  1'39  1'38  1'37 (8'14) 做唔到Stephen要求每圈快2秒~
2) 1K @6' x 2 - 4'01  4'08 第2個冇力加,仲比Stephen捉到冇後蹬~
3) (跑200m + 行100m) x 4 - 38'  40'  39'  37' 盡量keep跑姿唔好死衝,跑完都唔係太辛苦~

升級   0%

該用戶從未簽到

Stephen,
聽晚我休息唔跑啦, 來幫手拍野.....係咪有機唔使帶呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stephenyau 於 2011-8-24 00:04 發表

要帶機呀...!

不過事先聲明, 此拍片只能於我地自己跑手堂訓練班之group內登上, 絕不能對外播放以免做成無謂之後果....!

請大家留意...!

明白既, 我係驚聽晚可唔可以準時放工~

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 711FF 於 2011-8-24 11:06 發表

緊係拍係啦...

平時熱身拉筋時間只得十零分鐘.邊夠時間比你做曬你全套拉筋動作啊...

落堂後你咪可以慢慢拉.慢慢拍.拍曬成套動作都得啦.....

又或許搵日.搵個好地方再拍靚