香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.11.13 Asics 香港十公里挑戰賽

升級   9.2%

該用戶從未簽到

1. joew
2. stunyap
3. rabbit88
4. ktluk
5. boutson
6. kevintam1984
7. Blurmax
8. 司機
9. cmc
10.wlau
11.大B
12.hawkins
13.山貓
14.mew
15.josam
16. pck
17. 柔詠 (已寄報名表)
18. jogging_cat (已寄報名表)
19.波波  (網上報名了)
20. chanlouis911 (已寄報名表)
21. 駿哥 (今天寄報名表)
22. AH LI (已寄報名表)
23. 大師兄 (online 報左)
24. Tarry (online 報左)
25.零下十度 (已成功報名,166)
26. 齋老味 (Online 報左, 田總會員 $110, Yeah!)
27. 馬拉 (online 報咗)
28. keiyung0428 (已寄報名表)
29. xoxo
30. 威仔
31. ivan_ip (online 報左)
32. Viola (報左)
33. AlexCat
34. ivan
35. Aznable
36. Leo (HKAAA online application finished)>死啦,有咁多人去玩,我實跑包尾啦~
37.zhuhaiyau (剛網上報名了,第一次玩!!)
38. fwk322
39. 康思苦(親身交左)
40. Goman (online 報名)
41. Alvinz (online 報名)
42. queenielty (online 報名) 今年第一次參加, 剛剛開始跑...
43. vichui77

升級   9.2%

該用戶從未簽到

原來禁多人都出錯,
我收到封信見到地址正確, 但名錯.
都唔敢開信.

唔知有幾多ching 資料正確?
我估出錯率超過80%

田總呢次真係亂到七彩.
我怕到取號碼布當日仲亂.

升級   9.2%

該用戶從未簽到

可以座705 或706輕鐵,
這兩架是不同方向的循環線車. 但都會到目的地"濕地公園"站

如果你從九龍方向座西鐵入來天水圍. 下車後應往車尾方向出閘.
天水圍站是最上層月台, 中層是大堂, 地下是輕鐵站.
你大堂出閘後前方有三組自動電梯往不同的輕鐵月台.
我只記得最右手邊的是706. 705好似在最左邊.
睇指示應該唔難找.

Asics 10k 其實座705 或706 都可以.
兩架都可以到"濕地公園"站, 而時間應差不多.
"濕地公園"站下車後過天橋往對面的消防局, 消防局行入去就見到集合處.
如果已封路, 可能可以直接行馬路過去,
不過, 自己睇情況啦.

升級   9.2%

該用戶從未簽到

再提一句, 如果唔小心遲來要打的,
記得要行天慈路,
因為天影路已封路, 而天水圍內又多燈口.
行天慈路就最快, 但要過西鐵站對面的天耀村打的.
建議你早d出門, 唔好太遲.
705/706約8~10分鐘一班,
上車後約15~20分鐘到"濕地公園"站
下車後再行5分鐘左右到集合點.
所以最好7點前到達天水圍西鐵站, 會安全d.

我自己住天水圍, 我就會跑過去當熱身啦
到時見各位

升級   9.2%

該用戶從未簽到

原帖由 hobbywet 於 2011-11-11 15:29 發表
想問969頭班車(摩頓台06:00)趕唔趕到

我少過港島, 所以實際行車時間唔係太清楚.
但起碼要1個小時以上的車程,

以下資料都係官網查詢:

新巴網站顯示要90分鐘
http://www.nwstbus.com.hk/routes/routeinfo.aspx?intLangID=2&route=969&routetype=D&company=5
去到仲要轉車.

根據網站提供的時間, 都幾危.
到天水圍時都7點幾, 仲未到現場.

可能港鐵會快D,
官網預計時間是48分鐘
http://www.mtr.com.hk/jplanner/flash_chi/index.php?sid=28&eid=118&x=17&y=5

都係6點頭班車, 似乎港鐵穩陣D

升級   9.2%

該用戶從未簽到

58分鐘, pb