香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2012.1.8 心晴行動飛躍海洋公園慈善跑

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

升級   100%

開心

原帖由 小叻 於 13-9-2011 21:18 發表

pls. refer to:
    http://www.csra.org.hk/aboutus.asp

2005年本會更與香港海洋公園 及 公益金 攜手合作把賽跑比賽、娛樂 及慈善 習於一身。讓廣大市民積極參與健康體育運動。

但睇番
    http://gd.sina.com.cn/life/news/2005-09-28/1739145.html

這裏所寫, 佢只係一個十分鐘既繞一D 景點既繞圈賽... 唔同今次係比賽喎......

或者你有無多少少INFO ?
    (P.S 我唔係想懷疑個比賽, 只係想睇下佢當年路線係點跑...)

升級   100%

開心

人工智能自動報名系統
    wlau

升級   100%

開心

我都有跑, 但著網衫既人好少..得我同一個大便晴子 AND 一個睇唔清楚佢係邊個既師兄......睇來今日都無網友影相既啦..

升級   100%

開心

原帖由 chisuet 於 8-1-2012 09:07 發表
    跑完返到屋企嚕。

真係跑入去海洋公園裡面,前半段全上山都好甘下,都係一個很好的斜路訓練。

36:15跑完7公里(很懷疑有沒有7k,有一兩段太斜我寧願行,以我的龜速太可能keep到5分11秒1k,不過7k不是標準路程 ...

不過DO DO 講到明無跑...但大姐明有無跑呢?

升級   100%

開心

今次個比賽真係攪得幾亂, 第一就係報坐車, 我一開始報左坐車, 但之後收到E-MAIL 話INFO 無左, 要我再填過..
    好啦, 到拿選手包..又話無我坐車RECORD...咁我登記多一次啦..
    點之..又打來話我坐果班車唔夠人, 要轉坐下一班...
    到左今日, 坐車去到, 見佢有個好似更衣室既物體, 但無寫出來, 亦無人指示過, 結果, 好多人用左厠格去攪衫, 攪到個個等洗手間等到傻..
    到六點四十五, 先有人來掛BANNER 話係洗手間, 但官方放行李係六點五十分截止, 咁叫人點換呢..
    而之後比賽時間亦由七點推遲到七點二十分..咁都唔係大問題..
    係等起步果下, 無COUNT DOWN, 亦無大會主持話準備..係突然鳴槍...而且..七公里同二公里既小朋友係差不多同時開跑..攪到到去1K半右, 突然有D 細路逆線咁跑番來, 差少少撞到我地七公里D 跑手..我地咁大份就自然無事, 但D 細路就好危險..仲可能影響到佢D 成績....
    講真, 條路我覺得OK, 但真係仲有好多野問題要改善下.....

升級   100%

開心

原帖由 chisuet 於 8-1-2012 17:06 發表

我沒太留意, 記憶中見到一位ctse及一位ching穿網衫(我自己當然只有舊網衣, 但倒沒穿它去跑), 另一兩個是穿友網的戰衣.
    至於影相, 我倒不太擔心, 主辦單位過去兩年都有專人影相(去年有一張更影得我好靚好pro)
    ...

"記憶中見到一位ctse及一位ching穿網衫" 個ching 係唔係一個死肥仔咁既樣呢.. 如果係, 果個係我啦.. HAHA
    ctse 應該就得一個(我所見下.. HAHA)..

升級   100%

開心

原帖由 得得地 於 9-1-2012 00:49 發表

上兩次都會有成績公佈, 不過應該冇咁快.
    可以留意大會網址:
    http://www.jmhf.org/run/info.jsp?nav_id=107

HAHA, 我今日都只係著左個GPS, 但返到來又無即刻CLOSE 佢.. 不過都應該係五十幾分鐘..