香港長跑網  - 長跑長友

樓主: mill
打印 上一主題 下一主題

6月26日(星期五)荃灣青公約跑預埋你

升級   0%

該用戶從未簽到

有! 渣馬就到啦,要勤力d啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 losir1975 於 2011-12-29 09:15 發表 成成, 我會再加把勁!! 多謝您的支持
Stanley,我也替你加油! 跑姿不錯啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

下次試下留意心跳吧!

升級   0%

該用戶從未簽到

1月13日(星期5)荃灣青公約跑預埋你 日期:2012年1月13日 (星期5) 集合地點:荃灣公園即如心酒店旁(網球場更衣室門口等) 集合時間 : 7 : 00 pm 準時起跑(不見即散) 路線 : 荃灣公園起步--->深井嘉頓來回 約12.3km(大家可自行加操至青龍頭來回) 晚餐 : (可到時再決定) 報名: 1. 小二 2. mill 3. Jacky(大頭蝦) 4. 亮哥(15號跑全馬,所以會慢hea) 5. 6. 7. 8. 9. 10. 警告及聲明: 1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。 3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。 5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。 6. 參加者的個人保險須自行負責。 7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。 8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4186&extra=page%3D1 9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   0%

該用戶從未簽到

mill姐話風雨不改,一定來跑,等陣見。

升級   0%

該用戶從未簽到

2012年1月20日(星期5)荃灣青公約跑預埋你 ^0^~~~~ 活動名稱:青公癲友~~「消耗大作戰」暨「年夜飯 【消耗大作戰】 作戰日期:2012年1月20日 (星期5) 集合地點:荃灣公園即如心酒店旁 (網球場更衣室門口等) 集合時間:7:00 pm 準時起跑==>先跑到西約體育館「磅重」 作戰路線:荃灣公園起步 ---> 深井嘉頓來回 約12.3km 作戰規則:我地出發時,先跑去西約體育館磅體重,到回程時再上磅!比例輕左最多果四位有獎!【不過各位唔介意公開體重】 獎品(4份):小二會個別聯絡癲友提供!(^^哈!) 【癲友年夜飯】 食飯時間:9:30pm 地點:愚樂廣場 (大窩口) 9:30pm前,$158 / 9:30pm後,$120 (任飲任食)(建議中,大家可給予意見^^謝!) ======================================================================= 報名: 【作戰 + 年夜飯】 1. 小二 2. 坦克車 3. mill 4. paul 5. joe 6. carman 7. seablack 8. 金金 (有無啤酒?==>小二說:啤少一陣得唔得?哈!) 9. Bonsir 10. Jefflam 11. 亮哥 12. 13. 14. 【作戰+ 唔食飯】 1• 2• 【年夜飯】 1•paul嫂 2• 【未能出席】 1•大頭蝦 (19/1 外遊兩星期,我地會掛住你!) 2•kevin (家人團年) 3•大力 (開會) 4•會長 (家人團年) 5•Gunners (要開工,大家玩得開心d呀,唔好唔掛住我喎==>小二說:即係想我地掛住你啦!^^ ) 警告及聲明: 1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。 3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。 5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。 6. 參加者的個人保險須自行負責。 7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。 8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4186&extra=page%3D1 9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   0%

該用戶從未簽到

咁好玩! 我都黎玩! (家人團年已改早一日)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 henrykyho 於 2012-1-14 21:32 發表 我都黎食...因為個日要約左好友操山50k...操完過黎荃灣沖涼..跟住食食食... 亮哥我條帶真係唔work咼!!!係咪壞左呢??我已抛左個盒...點算????????????
我個盒重係度,無問題,聽日一齊研究,真係掘泥啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 henrykyho 於 2012-1-14 22:47 發表 我聽日都冇比賽..........
見你帶我地跑這路,還以為你報了名,搞錯了! 咁幾時得閒? 出來研究下你個心跳帶有乜問題。我有兩個可以給你換上然後即試,試過是壞的及早去換番個。

升級   0%

該用戶從未簽到

OK! 已搞掂番!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 henrykyho 於 2012-1-15 16:53 發表 先謝亮哥!! 你本星期1-日會去邊度跑???
星期一浦崗村, 星期二石硤尾, 星期三可能青公, 星期四團年飯, 星期五青公約跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2012-1-15 17:38 發表 唔該晒亮哥~~~ 今日我瞓到7點幾先起身...尋晚成12點幾先瞓, 所以離唔到CCM同你地影相, 請諒!
唔緊要啦! 下次補數,今日落雨都好難映得靚既,lulu及CC好似幫我映左幾張,希望有張靚d既新網衫照來換頭像相。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-1-15 18:11 發表 亮哥真係鐵人黎架,日日都跑!" />" />fvhfgj
哈哈哈! 晚上只跑果十零畸,呢排星期二、四晚都好少跑,只係睇住人地練,同埋呢排電視出街後,有好多新義工黎左,要教佢地領路法及基本領跑技巧。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 henrykyho 於 2012-1-15 20:41 發表 亮哥明日(星期一)落雨都照跑??
哈哈哈! 打個譬如,如果你報左今日CCM,今日落雨你跑唔跑? 報了渣打,岩岩比賽果日落雨,又跑唔跑好呢? 我唔係你地想像中咁大引架咋! 大B哥係咪聽晚黎"浦"? 我帶定兩條心跳帶黎給你試,重帶埋個盒,如果真係壞的就借比你拿去換,換完俾番個盒我就得喇,(會裝番好一套新的連錶送給囝囝)。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 952# 的帖子

好的,我帶定出街吧! 我自從前年跑北京馬拉松,遇到氣溫只有一至兩度,又大風又大雨,凍到差d屎咁滯既惡劣環境,操"偽行"時又遇過好多次雷暴及八號風球之下操山,落那麼一點點雨對我來講便算不了甚麼!

升級   0%

該用戶從未簽到

1月27日(星期5)荃灣青公約跑預埋你 ^0^~~~~ 日期:2012年1月27日 (星期5) 年初五 集合地點:荃灣公園即如心酒店旁(網球場更衣室門口等) 集合時間 : 10: 00 pm 準時起跑(不見即散) 路線 : 荃灣公園起步--->深井嘉頓來回 約12.3km(大家可自行加操至青龍頭來回) 午餐 : (可到時再決定) 報名: 1. 小二 2. 坦克車 3. 亮哥 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 警告及聲明: 1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。 3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。 5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。 6. 參加者的個人保險須自行負責。 7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。 8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4186&extra=page%3D1 9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hcli 於 2012-1-26 00:15 發表 班長,渣打只是一個小站,有無比賽,對手都只是你自己。
贊成 X 4

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-1-25 23:36 發表 1月27日(星期5)荃灣青公約跑預埋你 ^0^~~~~ 橫掂得3丁友,我有另外D跑友早上10點入黎跑,我地提早早上十點多D人跑OK嗎..??
我OK! 聽日十點老地方見!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1069# 的帖子

約十六K,青龍頭番轉頭。

升級   0%

該用戶從未簽到

2月3日(星期5)荃灣青公約跑預埋你 ^0^~~~ 日期:2012年2月3日 (星期5) ~~渣馬前一齊來慢粥~~ 集合地點:荃灣公園即如心酒店旁(網球場更衣室門口等) 集合時間 : 7 : 00 PM 準時起跑(不見即散) 路線 : 荃灣公園起步--->深井嘉頓來回 約12.3km(大家可自行加操至青龍頭來回) 晚餐 : (可到時再決定) 報名: 1. 小二 2. 坦克車 3. mill 4. 卡樂B 5. 淩晨出沒A 6. 亮哥 7. 8. 9. 10. 警告及聲明: 1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。 3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。 5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。 6. 參加者的個人保險須自行負責。 7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。 8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4186&extra=page%3D1 9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。