香港長跑網  - 長跑長友

樓主: mill
打印 上一主題 下一主題

6月26日(星期五)荃灣青公約跑預埋你

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

日期:2011年12月9日 (星期5) 集合地點:荃灣公園即如心酒店旁(網球場更衣室門口等) 集合時間 : 7 : 00 pm 準時起跑(不見即散) 路線 : 荃灣公園起步--->深井嘉頓來回 約12.3km(大家可自行加操至青龍頭來回) 晚餐 : (可到時再決定) 報名: 1. mill 2. 坦克車 3. 亮哥 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 警告及聲明: 1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。 3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。 5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。 6. 參加者的個人保險須自行負責。 7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。 8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4186&extra=page%3D1 9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕

升級   100%

慵懶

日期:2011年12月9日 (星期5) 集合地點:荃灣公園即如心酒店旁(網球場更衣室門口等) 集合時間 : 7 : 00 pm 準時起跑(不見即散) 路線 : 荃灣公園起步--->深井嘉頓來回 約12.3km(大家可自行加操至青龍頭來回) 晚餐 : (可到時再決定) 報名: 1. mill 2. 坦克車 3. 亮哥 4. jefflam 5. skylinelin 6. chusiuyee 7. 8. 9. 10. 警告及聲明: 1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。 3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。 5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。 6. 參加者的個人保險須自行負責。 7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。 8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4186&extra=page%3D1 9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕

升級   100%

慵懶

日期:2011年12月9日 (星期5) 集合地點:荃灣公園即如心酒店旁(網球場更衣室門口等) 集合時間 : 7 : 00 pm 準時起跑(不見即散) 路線 : 荃灣公園起步--->深井嘉頓來回 約12.3km(大家可自行加操至青龍頭來回) 晚餐 : (可到時再決定) 報名: 1. mill 2. 坦克車 3. 亮哥 4. jefflam 5. skylinelin 6. chusiuyee 7. 成成 8. beepatpat 9. pepper 10. pepper 太太 11. 達達大師 12. 呀詹 13. 呀Tim 14. 15. [ 本帖最後由 mill 於 2011-12-8 19:05 編輯 ]

升級   100%

慵懶

唔洗啩! 著多件風衣就得.

升級   100%

慵懶

原帖由 tank1438 於 2011-12-8 21:49 發表 聽晚好熱鬧喎,見咁高興我有個fd都會黎join我地跑。
    咁你仲唔同你個朋友仔加名~~~

升級   100%

慵懶

原帖由 Bonsir 於 2011-12-9 12:17 發表 我都好想join你地,不過今晚又要遲放工
    Welcome~~~你今晚唔得閒join就下次啦! 我地個個星期5晚都會有青公約跑的.

升級   100%

慵懶

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-9 08:50 發表 (我又搭傘)...skylinelin講到好似高達連邦及自護軍...坦克車的朋友...1)炮彈; 2)機關槍; 3)裝甲兵; 4)泥地; 5)步兵連 ==>唔好笑屎我啦" />" /> 我地隨便搭傘...會唔會俾mil姐鬧..??我怕佢地打屎我 ...
    呀yee, 唔好話到我咁惡屎啦! 你地個個都有發言權的 (只要唔違反版規就可以了.) 況且我都無鬧過你呢!

升級   100%

慵懶

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-9 13:12 發表 咁我咁乖女,你地都唔捨得鬧我啦! mil姐,麻煩請妳今晚帶有袖網衫給我,謝謝!
    已經帶左了...34同36都帶左來比你試tim.

升級   100%

慵懶

今晚都幾凍吓, 大家請多穿一件衣服保暖啦! 另外 : 請早少少到場自行熱身, 因為我們7:00係"起跑時間". 不會再熱身的了. 謝謝!

升級   100%

慵懶

原帖由 tank1438 於 2011-12-9 17:00 發表 係呀,不過唔知有無位啫,今日咁凍肯定好多人拾吓拾吓喇...!!" />" />
    無位就食其他野啦! 最唔like就係等位, 就算有人請都係咁話...更何況無! 到時問問大家想食咩囉!

升級   100%

慵懶

原帖由 laputa99 於 2011-12-8 00:40 發表 你最後都比番錢我, haha, 變相你自己買蛋糕同自己慶祝
    緊係要比番錢你啦成成, 無理由要你比錢的. 你咁有喵喵心...我已經好滿足了.

升級   100%

慵懶

原帖由 Bonsir 於 2011-12-9 17:43 發表 激死我喇.....有兩班cancel,而家已經收得工......但我無帶野出黎
    無計啦...下次先來啦! 好了, 我放工喇! 各位一陣見.

升級   100%

慵懶

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-9 22:31 發表 各位師兄師姐!今日好開心地又完成跑青公啦...我今日進步左...我自己一丁可以跑到去汀九橋底,然後調頭回程!另外,多謝亮哥粒朱古力! 下星期五再見大家啦~~(我唔係好認 ...
    我地無去烚, 因為一定唔會有位, 唔想晒大家時候了... 呀yee你同上一次比, 進步左好多啦! 努力, 加油!

升級   100%

慵懶

原帖由 skylinelin 於 2011-12-10 00:14 發表 我換完衫出來已經唔見嘥大家了. 下次真系要快啲, 然後同大家去開餐hgjD141" />" />hj
    Andy仔, 真係唔好意思, 我仲以為你走左...因為上次你都沒有跟我們吃飯, 仲以為你今次都唔會同我地食tim. sorry! 後來我地走了, 他們跟我說見到你的, 我又無你電話, 所以找不到你啊! 下次你會食飯的話, 就要同我地其中一個講聲先, 咁就唔會再"漏低"你了.

升級   100%

慵懶

原帖由 jefflam 於 2011-12-10 09:12 發表 其實我都係早兩個月先參加長跑網,跟得mill姐,亮哥佢地跑得多,再自己參加下比賽,好快會有進步,之前我都要成個鍾完成十k,宜家已經可以52分鐘左右完成,呢度啲Ching 師姐非常熱情,又肯教人。所以大家加油 ...
    係啦..今次都介你唔到了jeff 有進步! 咁下星期5晚仲來唔來呀?

升級   100%

慵懶

原帖由 jefflam 於 2011-12-10 11:04 發表 下個星期黎唔到 ....ANNUAL DINNER,你星期一會上蒲崗村夜蒲嗎?
    係喎..你話過要食飯唔得閒的, 我又唔記得tim 下星期一晚會到呀! 你同唔同埋你dad來啦 !

升級   100%

慵懶

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-10 10:38 發表 mil姐,唔好意思,我在呢個forum灌水...好似唔係咁好...是嗎?話晒呢個區係「約跑區」,唔係吹水區... (我會收儉下)
    呀yee, 你同大家傾得咁開心真係無問題喎! 我都無話過有問題. 你咁講法..人地唔知仲以為我有責怪過你tim. 你除便傾啦..你唔見大家都同你傾得好開心咩!

升級   100%

慵懶

原帖由 mill 於 2011-12-10 11:40 發表 呀yee, 你同大家傾得咁開心真係無問題喎! 我都無話過有問題.你咁講..人地唔知仲以為我有責怪過你tim.你除便傾啦..你唔見大家都同你傾得好開心咩!

升級   100%

慵懶

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-10 19:20 發表 " />" /> MIL姐,咁我唔客氣啦...哈哈哈!不過我好開心,因為大家好和藹可親!" />" /> 而且,你「從未」責怪我...只我細路女諗多左..." />" />hjfgchdf 我剛去完gym room做運動,做到屎屎下...然後朋友一會 ...
    你知道就好了...細路女諗多左唔緊要, 宜家明白就得啦!我睇你都係一個醒目女來. 你好勤力呢! 我今日無做運動呀..去左深圳行街街咋! 今晚要早d瞓, 明天比賽見喇!

升級   100%

慵懶

12月16日(星期5)荃灣青公約跑~~~~ 日期:2011年12月16日 (星期5) 集合地點:荃灣公園即如心酒店旁(網球場更衣室門口等) 集合時間 : 7 : 00 pm 準時起跑(不見即散) 路線 : 荃灣公園起步--->深井嘉頓來回 約12.3km(大家可自行加操至青龍頭來回) 晚餐 : (可到時再決定) 報名: 1. mill 2. 坦克車 3. 亮哥 4. chusiuyee 5. pck 6. 7. 8. 9. 10. 警告及聲明: 1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。 3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。 5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。 6. 參加者的個人保險須自行負責。 7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。 8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4186&extra=page%3D1 9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。