香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2008.10.26 - 香港長跑會第31屆香港半馬拉松

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 14/8/2008 09:16 發表
死就死啦, 大埔主場, 鄉下仔一定要參加, 至於預賽若大家唔怕遙遠, 可以係大埔入新娘潭, 再去烏蛟騰折返, 路程與新娘潭入鹿頸差唔多.

Gills 兄,係唔係有山路架?你初初係網度介紹過俾我,但我無試過走喎。21/9我有假,係唔係吹鷄?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 15/8/2008 08:13 發表

The answer is negative.  The whole race is on cemented ground.

Sorry Blurmax, I think you mixed up. What I asked Gills was the route he provided but not the racing venue. Sorry for confusing you.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 16/8/2008 06:21 發表

Alfred兄, 半馬比賽路線如Blurmax兄所述應為石屎馬路, 當日應該封路走馬路或行人路. 路段當然唔易走大上大落, 特別係過烏蛟騰後至鹿頸一段長命斜 , 至於小弟推介大埔至新娘潭路面全石屎路, 源單車徑經 ...

哦,原來係咁,明白哂。好呀,不過要就我啲更喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 20/8/2008 08:33 發表

咁就21/9啦!
路線同時間有無其他提供?
同時可唔可以整多个10公里組?
一場去到不如攪BBQ啦…  

Alan兄,而家要解決嘅係存放行李及冲身問題,其他較易安排。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢速小子 於 20/8/2008 08:59 發表
剛前日在這裡有車喎死了人!

經過時念句〝喃嘸阿彌陀佛〞先。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 21/8/2008 08:50 發表

小妹不是"地膽", "小膽"或許是吧

可以考慮大美篤水上活動中心, 有更衣室、有沖身. 我估應該可以"鼠"入去用d 設施, 應該無人理.  不過4.30/5pm便close, 唔知ching們會跑上午還是黃昏定晚上n ...

師姐,咁樣"鼠"入去係博一博,如果衰咗就要"up"住去餘興節目。各位點睇?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢速小子 於 21/8/2008 11:14 發表

不如搞過長跑網5人隊際組,有誰報名:

1. 慢子
2.大圍新跑手
3. leefs
4. gills
5.shogikin
6.
7.
8.

預埋我。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 22/8/2008 00:31 發表

萬子兄:
我睇完份報名表都唔係太清潔到底跑隊際係點報名,又話要用機構名義報同埋仲要機構蓋章,又唔知係要交 1 份Form還是要交 5 份? 如果真係要玩隊際既我諗要早少少問清潔,然後再安排一齊報名。

咪住先,唔通我表錯情以為21/9組隊?如果係此帖主題,慢子兄,唔駛預我lu,都未知返咩更,唔該哂。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 22/8/2008 11:55 發表

是否好像運動場般, 沒有人過問, 自出自入

我知道嗰度有水上活動中心同大埔船會共用,我哋咪當兩邊玩囉。記得帶鎖頭就真。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 22/8/2008 12:40 發表

無錯,係共用的,只要唔係操兵咁入去,唔會有人理!

換好行裝俾人見到點算?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 22/8/2008 13:22 發表
各位師兄﹕
21/9預跑,要幾點鐘起步最好呢?
跑完對面大尾督有好多餐廳或者去BBQ,有冇好介紹?
最好找位師兄,可以做"2公"幫我地做BACKUP…

最好8:30集合,約9:00起步,預2小時半,冲身攪掂後去附近餐廳午飯吹水,之後散水,OK否?如果係,我就於新界東出帖。如果無"2公"backup就要飲自己。

路線:

大尾督水上活動中心 --> (右轉)新娘潭路 --> (右轉)烏蛟騰(馬路盡頭折回) --> (右轉)鹿頸(過停車場折回)--> (左轉)烏蛟騰(馬路盡頭返回) --> (左轉)新娘潭路 --> (左轉)大尾督水上活動中心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢速小子 於 23/8/2008 11:52 發表

因在 10月26日先比賽,
其實可以在 10份先安排熱身賽的,
因到時天氣比較沒有咁熱!

到時可以整多轉。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 25/8/2008 00:43 發表

me2, 全力支持各位

星期日不要預小弟, 除非黃昏時間.

非常/嚴重長命斜也不要預小弟, 年紀大, 有心無力

c tse換咗頭像呀?你可以走10K架,沿途部份有樹蔭,好正架喎。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 25/8/2008 00:55 發表

Alfred兄, 小妹e個頭像得唔得呀 小妹因為覺得e隻熊個跑姿都幾得, 幾正確, 所以諗住日對夜對, 可以對改善自己的跑姿有幫助

no la... 一來每個sunday上午也要返"工", 二來小妹都知道那兒咩 ...

c tse,個頭像好得呀,你估佢日對夜對住你,佢會唔會fit番啲呢?haha、、、

每個sunday上午也要返"工"?咁咪參加唔到比賽??可惜可惜!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 25/8/2008 09:03 發表

各位ching如果在21/9預賽, 用大美篤水上活動中心應該沒有問題, 因為那天剛巧是"香港外展訓練學校同學會"一年一度的吐露港獨木舟大賽 (第35屆了), 他們已向水上活動中心發信借用地方, 所以當日那兒那麼熱鬧, 都唔 ...

但locker就可能、、、、、

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 24/8/2008 08:27 發表

各位師兄,如果搵"2公",你地諗住點backup?
我果日得閒,可以踩架小摺去幫手,睇你地點安排

師兄你唔跑??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 25/8/2008 14:04 發表
綠色大軍長跑網5人隊際組,暫時有七人有意思玩, 仲有3個名額, 喇喇臨報上名來!
1. 慢子
2.大圍新跑手
3. leefs
4. gills
5.shogikin
6.瘋狂跑步機
7.Afred
8.
9.
10.

瘋兄可否搬此帖過新界東?有勞。到時小弟再加10至15K路程。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 25/8/2008 14:41 發表
Afred兄, 呢條thread屬於本土賽事召集事宜a.

瘋兄,因為係21/9约跑,我想搬過去等其他師兄容易報名,如果你覺得唔搬都OK,就用呢度啦。唔該哂!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 5/9/2008 11:45 發表
大尾督-鹿頸 半馬拉松~路線全記錄
http://picasaweb.google.com.tw/leefs04/feVAnC#
http://lh6.ggpht.com/leefs04/SL_3sC-qk2I/AAAAAAAAA_4/VeRwh8XJ6Js/s128/S6300068.JPG 青年旅舍 起點/終點http://lh3.ggpht.c ...

Alan兄,今日睇報紙話近大尾督有個隱蔽嘅運動場,我會去睇吓有無locker,喺google map睇遇,離大尾督停車場1K多少少。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 5/9/2008 12:19 發表

唔知有个隱蔽嘅運動場,
可能指汀角路高爾夫球場,
邊張報紙講架?

明報,都市

www.mingpaonews.com/20080827/gaa2.htm

www.orientaldaily.on.cc/new/new_a11cnt.html?pubdate=20080411