香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   0%

該用戶從未簽到

搵得一張相。要原相去這裡發個電郵便可。
http://bbs.running8.com/plugin.php?id=marathon_photo:marathon_photo

升級   0%

該用戶從未簽到

我都掘泥啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Bonsir 於 2012-1-24 22:34 發表
終於都有時間上黎, 小弟祝各癲友心想事成~ PB連場~

Re班長 :
聽日我同太太會跑呀, 不過應該hea跑算了.
一來隻腳未算好得七七八八, 二來當係陪佢跑過大運

我番黎啦!  今朝山頂好凍呀! 見到Bonsir一pair好溫暖、好sweet、好溫馨的跑。
執相中,遲d先上黎癲。

升級   0%

該用戶從未簽到

浦崗村條緩跑徑一圈其實唔係650M,係670M。

升級   0%

該用戶從未簽到

弓起班長打勝仗番黎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-2-1 09:35 發表

小二今日好番晒啦...剛去完跑運動場....30個圈....痴左線.... 呵呵呵

癲友們早晨!  班長妳個一圈係幾多米?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2012-2-1 10:47 發表
班長俾10個讚你啦

X2=20個讚

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Bonsir 於 2012-2-1 11:07 發表
大家早呀其實加碳對跑半馬都有幫助嘛?

有的! 長跑係要肝原醣的。

升級   0%

該用戶從未簽到

哼! 班長妳就好啦! 可以食雪糕! 過了渣馬,不如搞個食雪糕自助餐,要"蝦筋大師" !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-2-3 11:33 發表
亮哥,蝦斤大師   巧拿脷

佢地有時做buffet,一小時任食,先兩年試過$89加一後約$100,小弟食了三十幾球,好滿足!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-2-3 13:15 發表

亮哥:小二可以一口氣食50球tim...不如我地「食鬥多雪球」呀?好嗎?

班長咁厲害? 佢限時一個鐘,果次我地有四個人,佢地三個不停地剔,我不停地食、食、食先至食得果三十幾球,開頭幾球還分到是甚麼味,後來食下食下都好似同一種味咁樣。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-2-3 13:40 發表

總之有得食落肚...唔好理乜野味!...仲有..你地「剔」得慢lor...你地係時候「見識」下小二食雪糕既快速威力!

搞到小二而家又想食多一杯...哈勤大...不過一定俾kenny師兄鬧屎.... ...

佢地剔得都唔慢架啦! 係出唔切黎。 真係越講越想食!

升級   0%

該用戶從未簽到

妳唔洗跑渣打緊係食乜都得啦班長! 我唔中妳計既! 跑完渣打,歡迎妳請我食雪糕.....實食窮妳姐!

升級   0%

該用戶從未簽到

嘻嘻嘻! 乜班長會咁易灰既?
我好聽教練話架,佢話呢幾日只可以加炭,唔好食海鮮、雪糕、打邊邊、等等等....容易苛的食物嘛! 出門了,等陣見!

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝昨日各位癲友打氣團。班長個打氣牌好搶眼,遠遠都睇到,其實我因為新買了條抽筋衭,響28K已經抽筋爆到九彩,見到個牌就跑幾步啦! 最後要3:55先完成,快舊年兩分鐘。

升級   0%

該用戶從未簽到

有人問:打氣ge癲友都想知,經過中環碼頭時,點解得你一個自己跑ge.......

原因係:
哦! 係咁既,要帶一個視障運動員,領跑員要比佢強1/
3,即係如果運動員跑3.:30,咁領跑員要能夠跑sub
3(即三小時內),我的運動員阿聯在台北跑3:29,試問有邊個"千金
"先生會犧牲自己既時間、聲譽及$1000獎金來帶一個盲人丫? 小弟慢腳,至多同阿聯平頭,又點能夠由頭帶到尾丫,所以
咪同教練商量,訂出接力帶跑,向田總申請獲批准,本來是
三個人接力帶,但係田總要求三個領跑員的兩個要半夜一時
跟大會巴士派往青馬橋及30K位,我帶第一棒的知道佢地
要咁樣捱凍,於心不忍,最後是兩人接力帶,由我帶頭30
K,另一領跑員在約定時間去到30K位接我手帶,我由開
始至30K都盡量keep 5'/
K,30K水站見到接力的領跑員便交給他帶阿聯,而我就慢
慢一個人jog番終點。所以你地會見到我一個人跑,其實
途中也有很多人問這個問題。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2012-2-6 16:40 發表

亮哥,辛苦了。昨日我哋幾人喺中環碼頭見到你一人獨跑,還以為你partner中途遇濕滯嘢,得知完全係安排中事就放心了。

另一方面,我哋都見到好多位跑手著緊身褲跑到大小腿變咗 ...

我以前著果條2XU好掂架,1月15跑CCM全馬,在32K上斜賣老抽,深呼吸廿下,行番50m就鬆番晒,可以一路跑回終點,呢條CWX抽筋衭........真係XXXXXXX,一老抽就無辦法鬆番,佢咁衰,等我而家著佢落街淋下雨折磨番佢夠本先得。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 beepatpat 於 2012-2-6 17:38 發表

班長得一丁仲要舉牌, 已經辛苦哂你啦 !

X2

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 3549# 的帖子

我唔知佢既時間,因為不是我同他衝線的,據接我棒的領跑員講大鐘是3:47,我們遲起步,應該是大約3:45吧。 佢好有貨,是我帶慢了他。

坦克兄,希望你早日sub3!

升級   0%

該用戶從未簽到

經驗話俾我地知,無得買來備用的,要同佢打好關係,大B哥話要跑佢100K以上才可以上場應戰的,我今次衰在太心急了,用了不到15K就拿來應戰,有點對我的視障運動員唔住的感覺,這是我第廿一個馬拉松,由開始至28K都只能用均速5'/K,力有好多,但係發唔到出來,唔識解釋,平時自覺收發、快慢自如的我,當日.....真係發揮唔出黎,所以越發相信大B哥的話。
乜野牌子都好,一定要同個主人磨合左先得。