香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lewischan
打印 上一主題 下一主題

2012.4.22 SeaToSummit 2012

升級   67%

該用戶從未簽到

小弟上年7月開始跑, 依家可以最長跑到20k (0岩0岩上個星期六試過一次, 不過係全平路), 平時一個星期平均都有30k (都係全平路)。咁多位師兄, 覺得Sea to Summit0岩唔0岩小弟玩呢? 10k, 對上第一次玩Amway個綠色健康跑, 56分度。
我平時無行開山, 不過就有興趣試新野。

升級   67%

該用戶從未簽到

日本專家 ching講得0岩, 其實我都有諗過先行一次, 其實我想問, 如果想買番本行山地圖, (賽會俾果張圖好似唔多清), 各位ching有咩好建議?

升級   67%

該用戶從未簽到

XTE facebook page依家有相upload左, 唔知咁多位師兄係唔係講呢個位。另外, facebook page好似話星期三會set貝璐道到山頂既絲帶。
https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater

升級   67%

該用戶從未簽到

原帖由 alan2010 於 2012-4-2 11:37 發表
小弟報左 30km 賽事,目標係 6 個鐘。

賽會俾果張圖其實已經好清晰,老實說這個賽事,如果 Ching 沒有行山經驗,還是不要報 (特別是 30km),好多路都係跑不到的。

哩 2 個組既路線小弟行山有行過,上聶高信山  ...

多謝師兄意見, 其實我0岩0岩過年前有行過1次佰公坳->鳳凰山->昂平, 同埋1次佰公坳->爛頭營->原路落番佰公坳。感覺都OK, 係落山時膝頭哥軟軟地。

想問下, 對比起Sea to Summit 20km路線黎講, 難度爭幾多呢?

始終我第一次, 其實我都唔係諗住跑, 目標純粹係吸收經驗, 於7個鐘內安全完成賽事。

升級   67%

該用戶從未簽到

睇下下個星期六有無時間試行一次20km條路先。不過, 其實我係有少少擔心撞失路。

升級   67%

該用戶從未簽到

今日試行左次由CP2去CP3...中間貝璐道入林之後, 環境真係麻麻。如果著短衫短褲行入去都幾大件事。當中有一段, 係要係個建築物既外牆既水渠落。 果一刻, 我心入面係有少少淆底的(我比較少行山, 參加越野跑亦係第一次, 其他ching, ctse可能會好D)。 同埋, 感覺自己有少少似II(Illegal Immigrant, 非法入境者)。

不過, 出番大路之後, 我覺得自己都係幾犀利既。哈哈!

升級   67%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2012-4-16 18:46 發表

真係好鬼無公德心X2

當日同朋友一齊去試路既時候, 係果段叢林路見到有網球。我地笑話:「唔通D住豪宅既人, 便便既時候, 係便D網球出黎既?」

升級   67%

該用戶從未簽到

今日無落雨真係托賴, 聽日條路應該會好行D, 大家(包括我自己, 我跑20km)聽日加油!

升級   67%

該用戶從未簽到

今日好熱好辛苦,直升機都出左2次,希望佢地無事啦!

升級   67%

該用戶從未簽到

原帖由 日本專家 於 2012-4-23 01:31 發表
男子越野跑迷路  仍未尋回

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20120422&s=6996647&a=50082493

咁大件事??? 希望位師兄無事啦! 其實聽講CP3個位行落少少有汽水機的。我20km,好在去到仲有水有蕉,如果唔係真係唔知點捱!之後一路上,一路都覺得自己心跳過快,唯有行十零步抖一抖。好在無事抽筋,無暈低。完賽後,攤左係草地訓左陣,正!跟住聽到話大會有Pizza食,諗住起身去拎,點知一起身就抽!,好在都係小抽,最尾都拎左塊Pizza食。XD!

升級   67%

該用戶從未簽到

哈哈,其實我去到終點既時候都有問有無蕉/其他野食, 不過佢話得水。咁我於是就係附近草地, 搵個位攤一陣。跟住十零分鐘後, 聽到有人話有Pizza喎! 咁我開頭同CHING既諗法都一樣, 以為係私伙野,仲心諗「唉,有太太軍團做補級隊真係正」跟住,再望一望, 咦, 有人成車Pizza咁推去終點線wor, 心諗, 會唔會係大會訂架呢。八卦去望一望, 先知有得食!

升級   67%

該用戶從未簽到

「靠黐」? 其實我係0係起點人龍既尾, 最尾果一兩個人咁滯, 我又唔覺有人「靠黐」wor! 我都係去到過左深水灣道入金夫人馳馬徑先開始奔走既!