香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2008.11.23 NIKE香港 3/10公里挑戰賽 [10公里組已滿額]

關閉 [複製鏈接]

升級   11.35%

該用戶從未簽到

剛打電話去問田總,佢地話大約星期日會擺張表上網,而一位代表直接代多位參加者報名是可以的。hjkhbnmj" /> 咁瘋瘋呀,人地想問下、可唔可以

升級   11.35%

該用戶從未簽到

你地就好啦,已經load唔到個homepage la。睇黎今年又無得玩、唉............

升級   11.35%

該用戶從未簽到

點解咁多師兄都上網報到,係我報唔到

升級   11.35%

該用戶從未簽到

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2008-11-21 09:49 發表
請問各位...

小弟想五個人call架的士由香港出發, 最近應在那裡落車?

...定係搭返西鐵轉輕鐵?
我估Onon兄應該call有折的,5個人夾其實都幾抵。但make sure司機識路,尤其係入左天水圍的路。話說小弟人生第一個長跑比賽就係06的Nike 10K,剛好比賽當天小弟屋企搬屋,之前個晚成三點先訓...............第二朝七點三先起到身,咁我同我阿哥就即刻落樓下搵的士入天水圍,結果司機入到天水圍唔識路,搞左成兩、三個字我地又不斷停車搵街坊幫手,8點有多先到,其他人已經開跑,剩返葉伯等埋我地...........

所以如果你地入到天水圍見司機唔識路,不如落車搵架綠的好過~~~~

升級   11.35%

該用戶從未簽到

Lots of you PB today !! Congrat!  Congrat!
You guys all run very well~~~~
Haha I wanna run so much while taking photos , see u guys in the UNICER HM/10K next week~~~~

升級   11.35%

該用戶從未簽到

小弟昨天首當攝記,真係蝦碌多過影相:
1) 因小弟很遲先有permit,當天早上先通知kenneth兄來天水圍返工,要鬧!
2) 小弟的DC之前借了給朋友,得返一格電唔記得"叉"都算,仲要原來張memeory card俾朋友拿出來而無check到,好彩redred c-tse問kenneth兄借多一張sd card我先有得影,最後又要redred c-tse幫手upload相,唔該晒!
3) 因怕DC無電我在9K等大家時關了相機儲電,當意大利跑手、李致和等高速經過時我仲未set好架步,未幾miller兄同其他前列跑手就好快跑過,我幫大夫打氣完先醒起自己相機都未開番,未能拍下大夫英資,失敗!

總括做攝記係幾好玩,見到大家跑出好成績又真係好開心,但係呢個攝記太大頭蝦,下次都係罰佢自己落場跑好d

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-11-24 10:51 發表

DESMOND師兄,你係唔係大約在8-9k位,穿網衣果個師兄?
係呀,戴眼鏡綠衣人正是小弟

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2008-11-24 10:57 發表
desmond兄,千祈唔好咁講,所以攝影師肯黎影相,支持已經好難得,你o向最後1km同我打招呼已經係好好o既支持,見到你我先肯再加速跟番上我partner,如果唔係都未必過到36大關架…

在此再一次多謝各位戰地記者!
大夫真係越跑越快,勁
另小弟發現做攝記仲有一個好處,就係可以近距離觀察前列跑手的跑姿:我留意到帶頭的跑手用前掌發力呢個動作都做得好好,其實都係大夫執藥時教過的,不過老實講小弟懶左好耐無點練過 ,黎緊要加油!

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-11-24 11:09 發表
哈~~哈,師兄咁我見到你啦,你記唔記得係最後有個師姐經過你個位,你幫佢影完相時,接住有個著白色背心同你打招呼.正是小弟!
師兄係咪著可樂戰衣?

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-11-24 11:36 發表

唔係可樂戰衣,係白色美記背心,個時都好多人同時沖緊過去,可能師兄都記唔起,唔緊要,實有機會認識師兄.
唔好意思平師兄,小弟記性太差,下個禮拜UNICEF見!

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-11-24 11:55 發表

Desmond兄, 你都係當跑友好D, 今次批相好正, 千萬個唔該, 期待再與C兄閣下一同出賽.
嬌妹唔駛客氣,下個禮拜一齊去迪迪尼捉老鼠  
話時話嬌妹依家你搵左leung兄呢個pacing partner,可以兩個一齊上真好

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-24 11:58 發表
Desmond兄, 你的鏡頭運用非常之pro, 因為小弟對腳跑的時候好痴地下, 跑左咁多次比賽都冇俾人影過對腳離地, 但今次俾師兄影左對腳都離地! 好野呀!
瘋兄,小弟的秘訣就係...........你!其實我覺得係你努力練習後改善跑姿的結果,我咁日睇覺得你依家好似係跑得輕鬆左

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2008-11-24 12:41 發表

o個個位已經係決勝負架喇…唔快唔得…

姿勢呢樣野,都係完左呢個賽季搵機會大家一齊練習下喇
好野大夫遲d又執藥

升級   11.35%

該用戶從未簽到

Vhtober & catcat: 其實昨日起跑前redred c-tse及小弟突圍成功,係工作人員俾我地件長跑網跑衣呃左,以為我地係大會工作人員(咁我又真係講左個大話認係........hehe),所以都係全靠跑衣護身!