香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2012.11.4 Asics 香港10公里挑戰賽2012

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

將軍澳運動場?如果住天水圍, 元朗, 屯門果班諗住近近地去報名既師兄師姐.. 真係車費同時間都多得佢唔少..
    本身係坑口落車都仲要行成十分鐘先到..
    由新界西北過去.. 來回三, 四粒鐘都差不多.. 睇來佢地要搵師兄幫手拿衫..

其實點解唔選D 中間點, 例如旺角大球場, 深水"土步"運動場等呢.. 反正都唔係日日有波踢..

P.S 我住北角, 所以問題不大, 都係來回一粒鐘左右..(連埋去到運動場)

升級   100%

開心

比賽地點其實唔係最大問題..... 因為當左係一個地區特色賽事..
    好似聯合國兒童基金賽係迪迪尼咁, 突破清水灣長跑咁...

現在我覺得最無理由既, 係取PACK 地方.. 完完全全係玩人...
    仲要除左星期六之外, 其他時間都係OFFICE HOURS, 咁叫人點攪...
    撞著星期六唔得閒, 就真係唔知點取, 就算搵人幫人取PACK, 但除左星期六, 人地唔駛返工咩..

升級   100%

開心

今日取PACK可以肯定兩樣野..第一... 去到好多人都XYZ .. 當然唔係對住D 工作人員講粗口, 但都有D 人提出不滿..
    第二... 坑口站去就要算要轉番去正門.. 都一定快過將軍澳站去..

升級   100%

開心

原帖由 小叻 於 21-10-2012 18:34 發表

我覺得...比賽開和練習開的運動員,通常都比較無咁介意路遠... 可能大會book場有困難... 睇開d啦, 香港人! 真係咁介意的話, 下年報之前真係要考慮清楚!
    係咪你唔熟路? 我覺得將軍澳站係商場過,反而仲舒服wor... 平 ...

我成日都去果度踢波兩邊都行過.... 你係坑口出, 行過路口就經過公園之後過左橋底就已經到運動場轉埋入中間入場, , 我慢腳行都係行十分鐘...不過果條就露天..
    而上年都係灣仔都係露天攪, 我相信露天攪, 要BOOK 場唔會太難.. 可能佢地想義工係室內攪, 唔想日曬雨淋, 但我唔信BOOK 室內場真係咁難..你只要去多D 室內運動場行下就知.. 佢地好多活動室根本無人租..

再加上, 佢除左琴日係非星期一至五有得拿衫之外, 其他都係OFFICE DAYS, 對好多要返工既人來講, 係有好大難度...我相信, 佢地真係有心去諗下既.. 其實都會諗到...

其實你頭先都提出左一點.. 就係田總好多比賽都係果度攪.. 我估係咁既原因, 佢地當左果度係佢地既主場(好似大球場咁).. 佢地就好自然諗住係果度取PACK 係好正常.. 但佢無諗過.. 這個EVENT 係公開AND 係新界西北攪, 好多平時唔會去JOIN 新界東北比賽既人, 都會專登去JOIN 這個比賽.. 所以佢地應該要再用人性既角度去諗, 會好D...

升級   100%

開心

原帖由 waterboy 於 21-10-2012 17:40 發表
    話晒搭地鉄可達,有一次甚麽賽要係新蒲崗拿pack重格攝.

今年心情行動就係新蒲崗...

升級   100%

開心

原帖由 raccon_mama 於 21-10-2012 23:02 發表
    我今年都無報到呢個比賽, 將軍澳又係有d唔就腳, 不過, 希望大家向大會反映 (例如, 用E-mail 之類 , 等event organizer易d知大家的意見.), 因為我有時都做過呢d比賽義工 (大會有時資料不清, 佢地叫咩, 我地做咩), 有極 ...

其實琴日果D , 好多都只係自己友係度大大聲話有無攪錯, 點解今次咁遠之類.. 你話真係指住D 工作人員係度嘈既, 亦唔多見有, 但之後取完PACK, 出去PACK 野既時候, 好多人真係係度互相同其他取PACKE 既人互相用粗口式訴苦..
    最攪笑, 我琴日走既時見到咁岩有一班公公婆婆去幫人取PACK , 佢地係度講幫個孫來取之類....

特步15K 今次係上水攪, 唔知佢地會唔會要人去香港仔取PACK 囉..

升級   100%

開心

原帖由 joeyan 於 5-11-2012 11:49 發表

尋日返轉頭真係好食風...
    尤其是臨到終點前個段斜路, 兜口兜面吹埋黎

無錯.. 當我轉左位見到個終點就既時候, 我想加速.. 點之... 大風到令我減速...