香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: spmho
打印 上一主題 下一主題

2008.12.07 石門10k [名額已満] - 誠徵義勇攝影駐場記者

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

瘋兄 & stanley兄:
果日不如我地又試吓group pacing,我諗住set個target為43'即係平均4'20/K,頭5K由瘋兄做pace leader,之後先睇情況各自發揮。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-3 00:01 發表

如果個日狀態好D,小弟試下頭5K做4'25"-4'30", 大圍, 咁仲UM你, 開頭慢D, 後面NEGATIVE SPLIT, 你做返後五K4’10”-4’15”咪得囉.
不過小弟後面多數唔掂, 實會睇住兩位師兄越跑遠的.hj ...

一於咁話啦,頭5K就由瘋兄做pace leader,到時大家一齊衝擊43'!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-12-3 00:42 發表

我都要早d黎....做足熱身先....
1k interval我就練過4'25-4'30....連續跑既.....唔知食唔食得到

睇你最近幾次比賽,我覺得stanley兄呢個速度應該冇問題既。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-3 10:34 發表

支持閣下!" />" />
小弟的對上PB只是47'2X而已, 到時目標係PB而己." />" />

瘋兄:
淨係計你上次迪迪尼半馬後10K既時間,都快過47'啦,PB就唔係講,一齊衝擊43'啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

各位明天有比賽既ching ctse努力呀!
我今晚都會早d訓聽朝早d起身食個飽早餐,要出盡全力衝擊43'。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-12-7 11:18 發表
今早同朋友漫遊科學園,剛好見到各c兄折返
個個都跑得好努力!氣氛非常好啊!" />" />  

多謝ram兄為小弟打氣,ching其實你仲勤力,冇比賽都咁早起身晨操。

升級   0%

該用戶從未簽到

今朝覺得自己狀態都唔錯,諗住都有小小機會可以衝突到43',但係跑過5K之後都知做唔到,最後44'10完成。
呢個時間都係我既PB,因為自己太少操速度課所以呢個時間都好滿意。

好開心今日都有幾位長跑網ching攞獎,男子隊際仲攞到第三名,好嘢!

想分享長跑網得獎健兒攞獎喜悅,請到賽事相片分享區:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2650&extra=page%3D1&frombbs=1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-12 13:56 發表
大圍兄, 史兄,
原來我地在17隊入面排第五, 比第四慢1分58秒(輸小弟呀sorry), 比第六快近十一分鐘. 下年石門一齊繼續努力呀!" />" />" />

咁都幾好wor....好!一於出年來過!