香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新 TIMEX watch

升級   1.5%

該用戶從未簽到

TIMEX的GPS錶仲好,GLOBAL TRAINER平,功能多,又可以用ANT+的SENSOR

升級   1.5%

該用戶從未簽到

原帖由 bigironman17 於 2012-11-29 11:35 發表
還有一樣野, 隻錶好durable.  用左9個月, 我遊水, 打波, 跑步都帶, 有次在運動場看台跌隻錶去跑道, 一米左右高, 都無事.  我好滿意, (可能我未用過其他)  最唔好就係個WEB SUPPORT,  C 兄, 有沒有其他WEB 可用E隻錶既 ...

output出來的DATA可以轉DATA FORMAT,基本上所以programme都support

升級   1.5%

該用戶從未簽到

我都是買1300左右,ebay

gps開始是慢一點,第一次set要空曠地方,由佢放低1,2分鐘
之後再packup signal就好快,一出返有gps的地方就立即有signal

我有用garmin的foot pot配global trainer,所以計距離同速度都冇問題,仲有得睇步速
佢都有program計沖圈,基本上功能好齊,唔是入門級

升級   1.5%

該用戶從未簽到

回復 19# 的帖子

全開footpot+hrm+gps試過可以over10hr,可能要追gps會燒電
佢用310的第3代gps,第一次追gps定位是差d,市區第一次定就奇差,我試過在tst/mk行路的gps都可以舞龍,我諗在渣馬用要在九公定左位先
不過在空曠冇高樓的地方第一次定位就好快

轉format我就用sportracks,將pwx轉gpx,咁就好多software都用到,google earth都得

升級   1.5%

該用戶從未簽到

我見gaga的micoach boxset做緊半價,唔計個micoach, $600就有條ant+ premium hrm同footpod已經幾吸引