香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

韓國慶州櫻花馬拉松2012.4.13

升級   59.8%

該用戶從未簽到

上年都有玩呢個全馬,透過旅行社報名,自由行,釜山同慶州交通都幾方便,就食嘢會麻煩D,
價錢平過跟團,但要自己plan,可以去自己鍾意嘅地方,彈性大,跟團唔使煩,
上年踏正公假,機票好貴,今年應該平D,
韓國四月天氣幾好,都係十五六度,風景唔錯,跑得舒服,都PB咗
可惜上年慶州花期遲咗兩三日,所以係櫻花lum馬拉松,
但喺釜山就開咗好多,
今年要度下期,去玩番呢個定係過台灣(北馬雙溪櫻花馬拉松)

話時話,旅行社話會有證書,請問其他ching收唔收到?

升級   59.8%

該用戶從未簽到

上年$500大元,比賽前一晚聯絡旅行社職員在其下塌酒店中取跑手包

升級   59.8%

該用戶從未簽到

我都係透過長x旅行社幫手報名,用EMAIL聯絡,或電話,去銀行入數,佢地就會幫你搞,
ching可以順便問下跟團行程同價錢,
比較下,跟團定自由行,任君選擇

google有個翻譯功能,或多或少可以睇大會網頁,
如果要自由行,確定了能報名,便要立刻訂慶州的酒店,
因為很容易full,我是去hotel.com找的

升級   59.8%

該用戶從未簽到

基本上日期同時間同長X一樣,因為大家都係搭同一班機,
要平D就搭濟洲航空,先去釜山,住東橫inn,平靚正,方便,
之後搭火車去慶州,住Valentine Hotel,價錢平,住得一般,
勝在近起步點,約行十五分鐘,不過嗰陣冇得揀,好多酒店都滿,
之後返釜山,hea一日,之前搜集基本資料,如電話,交通等,都好方便,
釜山有咩玩,上下網有好多介紹,個人喜歡飲飲食食,應該都滿足到,
食下韓燒,雞泡魚湯飯,一上台堆滿的一小小碟小吃,仍回味無窮,
上次浸過溫泉,去咗幾個博物館,水族館,行下歷史名勝,因應自己喜好去plan
如回唔滿足釜山,可乘高速火車上首爾,都係幾個鐘
希望幫到你

馬拉松其實很神奇,佢會帶你去另一個境界,
上次係小弟第一次參加外跑,亦是第一次一個人旅行,體會良多