香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

渣打馬拉松2009 已報半馬報到區(POST#2己更新集合地點)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

想請教為什麼要這麼快去報名 (第一天便報名)???  是否半馬也會再分不同出發時間???

升級   0%

該用戶從未簽到

每個人報了那一組實會有少少機會攞獎的, 唔好玩啦, kenneth兄

看似多人報挑戰組喎, 我都想一起起步, 很有氣氛的, 一於挑戰組

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Sonia 於 2008-10-5 22:10 發表

點解唔同大人一起練呢? 唔一起到終點嗎?

我同朋友一起練的, 練慣左, 佢就會就我的pacing,
跑渣打, 我們會一起到終點的, 不過08年就我完成唔到,
不一起到終點佢會比我揍扁的....

sonia, 這就是大人和"朋友"的分別了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Sonia 於 2008-10-5 22:36 發表

明天報, 全馬當半馬咁跑
今年無心機練, 應該完成唔到了
志在參與, 上去汀九橋吹吹風

sonia 唔好咁啦, 上年 (今年) 妳也練得好地地, 可況現在還有4個月, 未報已講d衰野, 無心機練只不過是這一排啫, 過一排又會好d架喇

支持妳呀, 支持妳的勇敢, 我知妳一定得ge, 努力加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

小妹報了挑戰組,因為喜歡早d跑,早d攪點 

升級   0%

該用戶從未簽到

vhtober & cookie,

有興趣星期六由馬鞍山遊樂場跑去大埔元洲仔來回嗎?共20k, 詳情請到以下帖:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1962&extra=&page=1

小妹是非常慢跑的 

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-10-16 00:01 發表

今個星期六黎唔到,下次再join你地...: )
我都有興趣跟你地一齊練跑~~

cookie, 咁13/12天水圍見吧 

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 153# 的帖子

20k, 不是30k呀??? witchycatcat想跑多遠??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-16 10:41 發表

我報左半馬呀...但係現在練跑都只係跑到差唔多10k就收工.....之前有ching教話到11月要迫自己上15k...............死啦....我甘既款,都唔知跑唔跑到半馬....................唉.............

你 ...

witchycatcat,馬鞍山遊樂場 - 科學園 (約7.5k,小食亭可補水,備現金),來回 (15k),再多2.5k便去到元洲仔 (一程10k,來回20k),小妹打算3點出發,他們3:30pm,基本上是分開跑的,他們步速實在太快了 

小妹打算慢跑個20k (target: 6-6.5mins/k),之前最遠是跑16k. witchycatcat可以set定個目標給自己跑幾遠, 都是一條直路,回頭路,不怕當失,不過要小心單車,假日下午很多單車友.有沒有興趣?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-10-16 19:29 發表

他們會跑到元州仔折返, 如你驚太慢, 咪早啲折返! 本網星期六搬屋, 如你要參加就快啲通知瘋狂兄啦!
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1962&extra=&page=1

x 2, 如witchycatcat 有興趣陪小妹慢跑20k , 請到以上帖向瘋兄報名.  

ctse住哪一區?? 可以相約ctse在恆安鐵路站 (馬鞍山運動場/馬鞍山遊樂場出口等), 2:30pm等 ok 嗎?? 早d warm up, 早d出發.  如alex 兄說, 馬鞍山遊樂場有locker (鎖匙向遊樂場辦事處借), 有沖身, 是一個很正的場.

由於我們是沿吐露港跑, 相信只有的士可以回馬鞍山遊樂場, 還要兜路, 都是用對腳/單車比較直接回馬鞍山.  所以小妹目標是完成20k, 至多慢慢慢慢跑.  2.5小時應該可以回到終點. ching們會跑30k, 跑遠d路程.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-16 23:17 發表

唔怕la catcat ctse~~d ching ctse...食野應該無跑步咁快ka...會等埋你一同開餐ka la

我們早d出發, 並且比ching們少跑10k, 很有可能快過ching回終點的 真係未試過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-16 23:23 發表
nc & catcat ctse~~~有個小問題ar~~咁你地一般出遠門training...係會去到至變身ar~還是出門口前就換好戰衣ka 呢?~~~因為我平時在家附近跑就一定是換好至去la~~但去咁遠~d褲仔好似陣陣涼咁..但去到才換好似又要人等~~ ...

去到至變身, 慣了近遠都是去到才變身 預早d到達便沒有這問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-17 09:08 發表

CTSE,我已經同瘋ching報名啦...................yeah~~hiuijhkj" />
甘我明天一於跟住你慢跑,我好水皮架...你千其唔好扔低我呀.....
我住長沙灣區,不過我可以2:30pm到恆安鐵路站等ctse你架...... ...

剛pm妳, 希望cat姐唔好嫌我跑得慢, 目標: 天黑之前完成20k , 唔搭車 (慳番車費報比賽), ctse唔好扔低我 走去搭車喎, 我們相依為命吧 , 到時見啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-17 09:25 發表
剛剛發覺,我既身份已經由變左做啦..............

好勁呀, 咁就要跑多d喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-17 11:27 發表

小孤女在跑道上相依為命.........

cat妹, 其實我... 我... 幾十歲架喇 , 不小了...

到時記得等埋我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-10-23 14:18 發表
....半馬...

????

7兄終於報了半馬

恭喜恭喜

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Apple 於 2008-10-24 23:05 發表
今年同老公一齊報左半馬挑戰組,禽日跟鍊完有D替自己擔心跑唔晒

嘩, 很sweet呀
努力呀, 現在離2月份還有3個月, 得ge得ge, 一起衝線會好好feel架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Apple 於 2008-10-24 23:53 發表
N C 師姐,

好欣賞你對長跑既熱衷  , 對網站既熱誠 ,

期望搵一天能約 同你在斧山運動場一齊操下跑,

請多多指教我呢個師奶仔

好讓我能拍得住老公 SHADAM 可以一齊衝線  
期待! 期待!

原來是斧山fans, Apple姐, 其實我是新新手來的, 很多很多跑步的知識也是在學習中, 請多多指教就真. 唔好玩我啦

自己只不過幾十歲仍很貪玩, 坐不定. 其實我玩每一樣運動也是3分鐘熱度的, 很驚長跑又唔知幾時會...  

有機會在斧山打個招呼吧, 可能其實已見過面, 你們多數什麼時間去斧山的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Apple 於 2008-10-27 14:26 發表

Dear NC 姐,

其實我多數下午lunch time 在香港寶雲道跑
夜晚放工間中會去斧山跑
知道妳地會定時去斧山跑既
下次會幾時有例會呀?  

apple姐真係很勤力, lunch hour也去跑步

apple姐可以留意九龍版中"斧山運動場跑友留言區", 網友shogikin會久不久有跑友例會, 今個星期五他們又出動了, 好似斧山7:30pm, 可以在那兒留言.

小妹現在星期二, 五會跟跑步班練, 所以時間難就d   , 如果你預計自己哪一天, 幾點去斧山, 可以在"斧山運動場跑友留言區"留言, 看看會否碰到長跑網跑友, 打個招呼也好, 話時話apple姐星期二, 五晚會否到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-1-31 11:59 發表
   I collected my running stuff at 0945 hrs today lah.  Apart from the NB tee, no more souvenirs was available this year (good!)

http://x32.xanga.com/af7f057121333231627185/z182635817.j ...

Is the T looks good??